Τρίτη , 23/04/2024

Εντυπωσιάζουν οι εκδηλώσεις τον Σεπτέμβριο στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος – Δες τι δεν πρέπει να χάσεις!

Μήνας αρχής και δυνατής επανεκκίνησης για το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, που όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος συνεχίζει δυναμικά να μας εκπλήσει με τις εκδηλώσεις που διοργανώνει για μικρούς και μεγάλους!

13/9

Τα Music Escapades συνεχίζουν να εξερευνούν και να αναδεικνύουν τη σύγχρονη ελληνική εναλλακτική μουσική σκηνή και μας προτείνουν δύο διαφορετικά μουσικά σύνολα σε έναν ιδιαίτερο συνδυασμό. Οι S.W.I.M. (Someone Who Isn’t Me), δηλαδή οι Μαρία Χατζάκου, η Μαριλένα Ορφανού και η Τζίνα Δημακοπούλου, έρχονται να μοιραστούν την αδυναμία τους στα αναλογικά και toy-synths, τις χαοτικές κιθάρες, τα ψεύτικα βιολιά, τα γυναικεία φωνητικά και τα περίεργα ρυθμικά σχήματα. Στο πλευρό των S.W.I.M. εμφανίζονται οι Lip Forensics. Το ηλεκτρονικό ντουέτο των Zade και Ekelon, έχει μια ιδιαίτερη αδυναμία στα στραβοκομμένα beats και τις ημιτονοειδείς μπασογραμμές σε μία προσπάθεια να αναπαραστήσουν το soundtrack των αγαπημένων τους σκηνών εγκλήματος.

16/9

Σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Όπερας Ροσσίνι του Πέζαρο, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Tempo Forte», οι οποίες εντάσσονται στην τριετή συνεργασία των Υπουργείων Πολιτισμού Ελλάδας και Ιταλίας, η Εθνική Λυρική Σκηνή τιμά τα 150 χρόνια από τον θάνατο του Τζοακίνο Ροσσίνι με μια συναυλία στην οποία ξεχωριστοί καλλιτέχνες ερμηνεύουν γνωστά αποσπάσματα από όπερες του συνθέτη.

18/9 και 20/9

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος με στόχο την προαγωγή ενός πιο δραστήριου και οικολογικού τρόπου ζωής, συμμετέχει για δεύτερη χρονιά ενεργά στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν, σε πραγματικές συνθήκες, ηλεκτρικά ποδήλατα, στον ποδηλατοδρόμο του ΚΠΙΣΝ. Μια ανοιχτή πρόσκληση γνωριμίας μερικών από τα πιο σύγχρονα ποδήλατα με ηλεκτρική υποβοήθηση της διεθνούς αγοράς, και μια ευκαιρία επαναπροσδιορισμού το τρόπο που μετακινούμαστε στην πόλη.

27/9

το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) υποδέχεται στην πρωτεύουσα τον βραβευμένο με Πούλιτζερ, ελληνικής καταγωγής Αμερικανό συγγραφέα, Jeffrey Eugenides, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Αθήνα, σε μια ανοιχτή συζήτηση με τη συγγραφέα Κάλλια Παπαδάκη και τη δημοσιογράφο και κριτικό βιβλίου Μικέλα Χαρτουλάρη

28,29 και 30/9

Με δύο εμβληματικά έργα της σύγχρονης ελληνικής μουσικής δημιουργίας ανοίγει ο Κύκλος Μάνος Χατζιδάκις για τη σεζόν 2018/19 στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος: το Χαμόγελο της Τζοκόντας και τον Μεγάλο Ερωτικό.

 

Δείτε επίσης

Διάλεξη, Ομιλία του Φιλόσοφου, Ζωγράφου Βασίλειου Αράπη – Παρουσιάζει η ηθοποιός Μαριάννα Καστανία

Λαμβάνοντας υπ όψιν την ΑΔΙΑΣΕΙΣΤΗ θεώρηση, ότι το ανθρώπινο Βασίλειο, όπως και τα πάντα Συνπαντικά, …