Παρασκευή , 19/04/2024

Εξοργισμένοι οι Έλληνες πολίτες με τον Αμβρόσιο ζητούν την καθαίρεσή του – Αμέτοχη η εκκλησία στο δράμα των Ελλήνων χωρίς καμία ουσιαστική στήριξη στους πληγέντες

Την οργή των πολιτών και της εκκλησίας φαίνεται να έχει προκαλέσει η δήλωση του πατέρα Αμβρόσιου, η οποία υποστήριζε πως ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είναι η μεγάλη αιτία για τις δύσκολες ώρες που περνά η Ελλάδα μας.

Πιο συγκεκριμένα, ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος δήλωσε: «Ο ΑΘΕΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΛΕΞΙΟΣ ΤΣΙΠΡΑΣ… ΕΠΙΣΥΡΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ! Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΑΠΟ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ …ΠΥΡΚΑΪΕΣ!».

Η απορία που γεννήθηκε αμέσως ήταν η εξής: «Άραγε τόσο εύκολα μπορούμε κάποιον να «σταυρώσουν» οι άνθρωποι του Θεού, όπως κάποτε έκαναν οι Ρωμαίοι στον Χριστό;». Και φυσικά δεν ήταν η δική μας απορία μόνο. Δεκάδες πολιτών έσπευσαν να σχολιάσουν αρνητικά τα λεγόμενα του γνωστού για τις ακραίες του απόψεις Μητροπολίτη, με αρκετούς πιστούς να δηλώνουν πως κάτι τέτοιο δεν τους εκφράζει και διώχνει μακριά τον κόσμο από την εκκλησία. Λίγο αργότερα όμως, η απάντηση ήρθε από το  Γραφείου Τύπου, Ενημερώσεως και Επικοινωνίας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών με την εξής δήλωση: «Ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος εκφράζει αποκλειστικά και μόνο τις προσωπικές του απόψεις.»

Όσο προσωπικές απόψεις και αν είναι αυτές που εκφράζει, δεν παύουν να είναι ακραίες και χωρίς καμία βάση. Ας αναρωτηθούμε όμως. Πού ήταν η εκκλησία τις δύσκολες ώρες που καίγονταν οι γείτονές μας; Πού ήταν ο Πατέρας Αμβρόσιος όταν οι πυροσβέστες έδιναν μάχη με τις φλόγες; Δίπλα στα κεριά και παρέα με τις προσευχές. Και μόλις η φωτιά έσβησε, αναφώνησαν όλοι «Θαύμα!». Αν είναι έτσι τα θαύματα τότε μάλλον κάτι πάει στραβά. Αν η βοήθεια της εκκλησίας ήταν αυτή, τότε μάλλον “Είδες οι προσευχές; Εισακούσθηκαν”, δεν ήταν τίποτα άλλο παρά την έμπρακτη έννοια του… «Κάθομαι στη γωνιά μου να μην με πάρει η μπάλα».

 

Δείτε επίσης

ΑΠΟΣΤΟΛΗ LABEL NEWS Πράμαντα, Καλαρρύτες, Συρράκο: Γνωρίστε την άγρια ομορφιά, το μυστήριο και τον ρομαντισμό των Τζουμέρκων (VIDEO – ΦΩΤΟ)

Βαγγέλης Καράλης Ρεπορτάζ: Bαγγέλης Καράλης Kάμερα – Μοντάζ: Θοδωρής Μπίτσας Φωτογραφία: Χάρης Πετρίδης Αποστολή Label …