Πέμπτη , 25/04/2024

Εργένικο σπίτι: Τέσσερα πράγματα που χρειάζεται κάθε αρσενικό για το “καταφύγιό” του

Κάθε άντρας οφείλει να έχει τον δικό του προσωπικό χώρο, με το δικό του γούστο, που ικανοποιεί τις δικές του ανάγκες και την απαιτούμενη λειτουργικότητα. Το εργένικο σπίτι έχει κάποια κοινά χαρακτηριστικά. Είναι απλό, minimal και δεν έχει κάποιο συγκεκριμένο διακοσμητικό στυλ.

Ίσως το σπίτι σου χρειάζεται να αποκτήσει λίγο χρώμα. Αν λοιπόν νιώθεις ότι κάτι του λείπει, ένα πίνακας, ένα πόστερ, ή μία κατασκευή για τις αγαπημένες σου φωτογραφίες είναι η ιδανική επιλογή. Μπορείς φυσικά να σκεφτείς και την περίπτωση της ταπετσαρίας. Χωρίς να είναι κακή ιδέα, καλό είναι να το αποφύγεις αν δεν είσαι διατεθειμένος να την περιποιείσαι κάθε τόσο, προσέχοντας την υγρασία και τα κομμάτια που ίσως μετά από καιρό, χάσουν το χρώμα τους.

Αν είσαι από τους εργένηδες που λατρεύουν να δουλεύουν με τις ώρες στον υπολογιστή τους, αγνοώντας την ύπαρξη του σαλονιού τους, πρέπει να προσέξεις τον τύπο του γραφείου σου, αλλά και πού θα το τοποθετήσεις. Μην το στοιβάξεις κάπου ανάμεσα στα άλλα έπιπλα. Δώσε το οξυγόνο που χρειάζεται ο χώρος, ενώ ένα μικρό τρικ για εσένα που θέλεις να είσαι μοντέρνος και φυσικά να χαίρεσαι κάθε έπιπλό σου, είναι το γυάλινο γραφείο. Ξέρεις! Εκείνο που δεν το επιλέγεις εύκολα, γιατί πρέπει να είναι περισσότερο καθαρό και από τα τζάμια σου, αλλά σίγουρα είναι εντυπωσιακό και λειτουργικό, μιας και δίνει μία αίσθηση πως ο χώρος είναι μεγαλύτερος.

Αποθήκευση! Το πρόβλημα κάθε εργένη! Για να μην έχεις διάφορα πράγματα πεταμένα στον χώρο σου και για να μην φτάσεις σε σημείο να κοιμάσαι στον καναπέ γιατί το δωμάτιό σου έχει γίνει η αποθήκη των πάντων, δημιούργησε αποθηκευτικούς χώρους στο σαλόνι σου. Μία μικρή ξύλινη κατασκευή που μπορεί να γίνει και το τραπεζάκι του σαλονιού σου ή που μπορεί να τοποθετηθεί κάτω από το κρεβάτι σου, είναι ότι πρέπει.

Τέλος, αν είσαι από εκείνους που λατρεύουν το διάβασμα, καλό είναι να αποφύγεις τις μεγάλες και βαριές βιβλιοθήκες, που μπορεί να σου κλείσουν τον χώρο. Μικρά ράφια κατά μήκος του σαλονιού, είναι η καλύτερη λύση, αλλά και η πιο εύκολη. Έτσι, μπορείς να έχεις τα βιβλία σου γύρω σου και να διαβάζεις όποτε θέλεις, όποιο βιβλίο θέλεις, με μεγάλη ευκολία. Τί καλύτερο για έναν εργένη που δεν θέλει δυσκολίες στην καθημερινότητά του;

 

Δείτε επίσης

ΑΠΟΣΤΟΛΗ LABEL NEWS Πράμαντα, Καλαρρύτες, Συρράκο: Γνωρίστε την άγρια ομορφιά, το μυστήριο και τον ρομαντισμό των Τζουμέρκων (VIDEO – ΦΩΤΟ)

Βαγγέλης Καράλης Ρεπορτάζ: Bαγγέλης Καράλης Kάμερα – Μοντάζ: Θοδωρής Μπίτσας Φωτογραφία: Χάρης Πετρίδης Αποστολή Label …