Σάββατο , 27/04/2024

Εύα Πασαλίδου: “Είμαστε στη πρώτη γραμμή των γεγονότων και εισπράττουμε κάθε μέρα την εμπιστοσύνη του τηλεθεατή”

Η Εύα Πασαλίδου, η CEO του Center tv Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης στο Label news

Συνέντευξη: Γιάννης Γεωργαλής 

  • Πώς αποφασίσατε να ασχοληθείτε με την δημοσιογραφία και τα media ;

Δεδομένου ότι προέρχομαι από οικογένεια που έχει τηλεοπτικό σταθμό, από πολύ μικρό κοριτσάκι μου άρεσε η προσφορά των δημοσιογράφων, το λειτούργημα να προσφέρουν  ενημέρωση στον κόσμο και να δίνουν λύσεις στα προβλήματα τους. Ένας συνδυασμός της όρεξης για προσφορά με την ενεργή συμμετοχή μου στα κοινά ήταν η αφετηρία από μικρό κοριτσάκι 16 ετών, να ξεκινήσω από μία καταγγελτική εκπομπή.  Με το πέρασμα των χρόνων και κάνοντας σπουδές επάνω στο αντικείμενο αποφάσισα να ασχοληθώ με την δημοσιογραφία κάνοντας ρεπορτάζ στο πεζοδρόμιο σε μια εποχή που δεν υπήρχαν social media και internet για να μπορείς να βρίσκεις ειδήσεις δεξιά και αριστερά. Ψάχναμε μόνοι μας την είδηση. Προχωρούσαμε στο δρόμο και καταγράφαμε ότι μας ενοχλεί και είχε ενδιαφέρον για τους πολίτες.

  • Έχετε παρουσιάσει με επιτυχία πολλές τηλεοπτικές εκπομπές. Ποιες ξεχωρίζετε και γιατί.

Κατά βάση ήμουν ένας άνθρωπος που έκανα ρεπορτάζ στο πεζοδρόμιο. Μετέπειτα πέρασα στην παρουσίαση του δελτίου ειδήσεων. Όμως κατά διαστήματα έκανα και άλλες εκπομπές. Σίγουρα μια από τις εκπομπές που ουσιαστικά μου έμαθε να πατάω καλά στα πόδια μου και να γνωρίζω ανθρώπους παρουσιάζοντας τα ήθη, τα έθιμα, την κουλτούρα και την νοοτροπία τους, ήταν η ταξιδιωτική εκπομπή «Οδοιπορικό». Μια ακόμη εκπομπή που ξεχώρισα και την έκανα πριν από 11 χρόνια ήταν οι «Συναντήσεις». Εκεί σκιαγραφούσαμε τα προφίλ επιτυχημένων ανθρώπων στο χώρο τους, είτε στην μόδα, είτε στην πολιτική, είτε στα εικαστικά, είτε στις τέχνες και στα γράμματα.

(Νίκος Ταραπατσής – Εύα Πασαλίδου- Γιάννης Κομνηνός)

  • Τα τελευταία χρόνια έχετε αναλάβει την διεύθυνση του τηλεοπτικού σταθμού CENTER ποιες είναι οι καινοτομίες του σταθμού;

Αυτό που προσπάθησα να συντηρήσω ήταν να κρατήσω τους δημοσιογράφους του σταθμού στον παλμό της ενημέρωσης, στην πρώτη γραμμή! Προσπαθούμε να γινόμαστε καινοτόμοι με ευρηματικές εκπομπές και να είμαστε κοντά στη νεολαία. Φυσικά πάντα δίνουμε βάση στην ενημέρωση, καθώς ο σταθμός μας είναι ενημερωτικός.

(Γιάννης Γεωργαλής – Εύα Πασαλίδου)

  • Ποια είναι τα σχέδια σάς για το μέλλον του σταθμού;

Αυτό είναι ένα ερώτημα που το θέτουμε με τούς συνεργάτες μου κάθε νέα χρονιά. Δυστυχώς αν και θα έπρεπε να σου αριθμήσω 1,2,3 αυτό που βλέπω με αφορμή την πανδημία που εκ των πραγμάτων η ζωή μας έχει σταματήσει, δεν μπορώ να ονειρευτώ τι καλύτερο να κάνω, μπορώ όμως να εγγυηθώ, ότι θα προσπαθήσω να συντηρήσω την υπάρχουσα κατάσταση. Είμαστε ανοιχτοί σε οποιαδήποτε πολίτη μας προτείνει κάτι, μια καινοτόμα ιδέα, μια εκπομπή που θεωρεί ότι υπάρχει λόγος να υπάρχει. Είμαστε εδώ με σκοπό να προσφέρουμε ψυχαγωγία, χαμόγελο και συντροφιά σε πολλούς ανθρώπους ανά την Περιφέρεια. Από το κάθε μικρό χωριό, μέχρις τις πόλεις της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Είμαστε υπερήφανοι γιατί οι τηλεθεατές μας φωνάζουν με τα μικρά μας ονόματα στον δρόμο θεωρώντας μας συντροφιά τους. Αυτό που προέχει για εμάς είναι να δείχνουμε σεβασμό, αγάπη και να προσφέρουμε  στον συνάνθρωπο μας.

 

 

Δείτε επίσης

Εντυπωσιακά γενέθλια για το μοντέλο Γλυκερία Τσολπίδου με θέμα το «Dubai»

Εντυπωσιακά γενέθλια για το μοντέλο Γλυκερία Τσολπίδου που γιόρτασε τα 21 της χρόνια. Το θέμα …