Παρασκευή , 26/04/2024

Ηρώ Μουκίου: «Ο φύλακας άγγελός μου με γλίτωσε από τον θάνατο»

Η Ηρώ Μουκίου επέστρεψε στη βάση της μετά από καιρό. Είχε αφήσει την Αθήνα για τρία χρόνια, αφού «άκουσε» την καρδιά της και μετακόμισε στη Λάρισα για να είναι στο πλευρό του συζύγου της. Τώρα, όμως, είναι και πάλι εδώ. 

Τη στιγμή που βρισκόταν στο απόγειο της καριέρας της αποφάσισε να αφήσει τα πάντα για χάρη του έρωτα και να ζήσει στον τόπο καταγωγής του γιατρού συζύγου της: «Έπαιξε ρόλο ότι έφυγα λόγο του έρωτα. Εκτός από αυτό όμως ήθελα να κάνω ένα διάλειμμα, να μη βαρεθεί ο κόσμος να με βλέπει και ένιωσα την ανάγκη να γεμίσω τις μπαταρίες μου. Συνέχιζα να είμαι στο θέατρο, ήμουν πρόεδρος στο ΔΗΠΕΘΕ Λάρισας. Επέλεξα να απέχω από τη βορά των media. Συνέχισα κανονικά τις επαγγελματικές μου δραστηριότητες».

Ειχε πρωταγωνιστήσει στην πρώτη σειρά που παίχτηκε στην ελληνική τηλεόραση, τους «Αυθαίρετους», αλλά ποτέ δεν «καβάλησε» το καλάμι «Δε θεωρούσα ότι η τηλεόραση θα με κάνει διάσημη και θα μου δώσει δόξα. Διαχειρίστηκα τη δημοσιότητα καθαρά για επαγγελματικούς λόγους» μας εξηγεί.

Πλέον έχει επιστρέψει μόνιμα στην Αθήνα, ενώ ο σύζυγός της να παραμένει στην Λάρισα. Άλλωστε, η Ηρώ Μουκίου πιστεύει ότι ο έρωτας μπορεί να μείνει ζωντανός και από απόσταση: «Ένας γάμος θέλει δουλειά, με τον άνδρα μου δουλέψαμε το κομμάτι της σχέσης μας και καταφέρνουμε να ξεπερνάμε τις όποιες δυσκολίες» παραδέχεται

Το πρόβλημα υγείας και η πίστη στον Θεό

Η Ηρώ Μουκίου μας εξομολογείται την περιπέτεια που πέρασε με την υγεία της, έχοντας όμως πάντα δίπλα της τον Θεό «Είμαι από τους ανθρώπους που τη γλιτώνω στα παρατσάκ. Έχω έναν φύλακα άγγελο δίπλα μου. Να λες είμαι για τα θυμαράκια. Είχα ένα πρόβλημα στην σπονδυλική στήλη που όλοι το πήγαιναν για όγκο. Τελικά κατάφερα να το ξεπεράσω. Είναι ο χαρακτήρας μου έτσι που ξεπερνάω τα προβλήματα με χιούμορ και ξορκίζω το κακό».

Ο πρωταγωνιστικός ρόλος στην παράσταση «Ανθισμένες Μανόλιες»

Τη συναντήσαμε στο θέατρο «Χυτήριο» για την παράσταση «Ανθισμένες Μανόλιες», όπου θα πρωταγωνιστήσει, αφού αρθούν τα περιοριστικά μέτρα για τον κορωνοϊό.

«Είναι ένα έργο βαθιά ανθρώπινο για τη φιλία, τη μητρότητα, τις μοιραίες καταστροφές που μπορεί να συμβούν στην ζωή μας, αλλά αποτελεί και έναν οδηγό αισιοδοξίας, ένα μάθημα ότι μπορεί να πέφτεις και να καταφέρνεις να ξεπερνάς τις δυσκολίες» λέει η ιδια.

Η σκηνοθεσία είναι του Κωνσταντίνου Κυριακού, η παραγωγή της Βάσιας Παναγοπούλου και παίζουν οι Άννα Αδριανού, Ηρώ Μουκίου, Βάσω Γουλιελμάκη, Κατερίνα Μπιλάλη, Κρίστη Παπαδοπούλου και Εύη Δαέλη.

Συνέντευξη: Βαγγέλης Καράλης

Κάμερα – Μοντάζ: Λαμπρινή Μπεστενιώτη

Δείτε επίσης

Εντυπωσιακά γενέθλια για το μοντέλο Γλυκερία Τσολπίδου με θέμα το «Dubai»

Εντυπωσιακά γενέθλια για το μοντέλο Γλυκερία Τσολπίδου που γιόρτασε τα 21 της χρόνια. Το θέμα …