Παρασκευή , 26/04/2024

Η «μαγεία» των ελληνικών νησιών τον Χειμώνα – Ποια νησιά της χώρας μας αξίζει να επισκεφθείς ακόμη και αν δεν είναι καλοκαίρι

Πολλοί είναι εκείνοι που αγαπούν τον ήλιο και τη θάλασσα και προτιμούν νησιά για τις καλοκαιρινές διακοπές τους. Άλλοι είναι αυτοί που αγαπούν να βλέπουν τα φθινοπωρινά φύλλα να πέφτουν και το κρύο να τους αγκαλιάζει. Οι πρώτοι δεν καταλαβαίνουν τους δεύτερους και αντιστοίχως οι δεύτεροι τους πρώτους. Κανένα κοινό. Ίσως όμως μπορούν να έχουν ένα. Τα νησιά δεν είναι ιδανικά μόνο για καλοκαιρινές διακοπές. Το χειμώνα υπάρχουν εκείνα που προσφέρουν γαλήνη, θαλπωρή και απέραντη ομορφιά και μπορούν να συγκριθούν ίσως και να ξεπεράσουν γνωστούς χειμερινούς προορισμούς.

Γιατί όμως αξίζει να επισκεφτεί κάποιος νησί τον χειμώνα;

Άν κάποιος αγαπάει την άγρια φύση, τη δροσιά και κυρίως την ηρεμία αρκεί για να γνωρίσει τη χειμερινή ομορφιά των ακόλουθων νησιών.

Κρήτη

Ιδανικός προορισμός για όλες τις εποχές του χρόνου, γεγονός που οφείλεται στο εύκρατο κλίμα και το μοναδικό γεωγραφικό ανάγλυφο. Η Κρήτη συνεχίζει να προσελκύει επισκέπτες πέρα από την τυπική τουριστική σεζόν του καλοκαιριού με τις γνωστές καταγάλανες θάλασσες της και τον χειμώνα με τα βουνά, τα φαράγγια, τα μονοπάτια και την ίδια τη φύση της Κρήτης που συνθέτουν ένα αξεπέραστο σκηνικό που προκαλεί τον επισκέπτη να το εξερευνήσει.

Κέρκυρα

Το χειμώνα μπορούμε να μιλήσουμε για την «άλλη» πλευρά της γοητείας της Κέρκυρας, αυτή που σε μαγνητίζει όταν περιδιαβαίνεις το παλιό φρούριο της πόλης ή όταν κάθεσαι πλάι στο τζάκι σε ένα ταβερνάκι ψηλά στο βουνό, αγναντεύοντας το βροχερό Ιόνιο. Το παγκοσμίως γνωστό καταπράσινο νησί των Φαιάκων, θεωρείται ένα από τα ομορφότερα νησιά της Μεσογείου και όχι άδικα. Η αίσθηση της ασφάλειας που χαρίζει μια νησιωτική πόλη αρκετά μεγάλη εγγυάται ένα ιδανικό «city break» και τα πανέμορφα τοπία το πιστοποιούν.

Λευκάδα

Η Λευκάδα, ένα υπέροχο νησί του Ιονίου, έχει γίνει περισσότερο γνωστή από τις διάσημες παραλίες της που θεωρούνται οι καλύτερες της Μεσογείου. Λιγότεροι γνωρίζουν ότι η Λευκάδα διαθέτει φύση με πλούσιες εναλλαγές και προσφέρεται για άλλου είδους διακοπές, αυτές που αρκετοί προτιμούν τον χειμώνα. Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να εξερευνήσει κανείς τη Λευκάδα από την πεζοπορία, απολαμβάνοντας την ησυχία, την εντυπωσιακή φύση και τη θέα που κόβει την ανάσα. Τόσο η πόλη της Λευκάδας όσο και τα χωριά αυτής προσφέρουν σε κάθε ταξιδιώτη απλόχερα το μεγαλείο της άγριας φύσης σε συνδυασμό με τα φρεσκομαγειρεμένα φαγητά που σε ωθούν στα στενά σοκάκια της.

Σύμη

Ένα νησί-έκπληξη για το φθινόπωρο έχει ψηφιστεί από την Gurdian ως ένας από τους ιδανικότερους προορισμούς για φθινοπωρινές διακοπές. Η Σύμη διατηρεί την ομορφιά της και προσφέρει ξεκούραση για τον καθένα μέσα από την ιδιαίτερη ομορφιά της. Η Σύμη, άλλοτε κέντρο σφουγγαράδων, διατηρεί εδώ και χρόνια αναλλοίωτο τον μη τουριστικό χαρακτήρα της, σε μεγάλο βαθμό προφανώς επειδή δεν διαθέτει αεροδρόμιο ούτε γρήγορη ακτοπλοϊκή σύνδεση με την Αθήνα, γεγονός που την καθιστά παράδεισο για όσους επιθυμούν λίγη γαλήνη και ηρεμία.

 

Δείτε επίσης

ΑΠΟΣΤΟΛΗ LABEL NEWS Πράμαντα, Καλαρρύτες, Συρράκο: Γνωρίστε την άγρια ομορφιά, το μυστήριο και τον ρομαντισμό των Τζουμέρκων (VIDEO – ΦΩΤΟ)

Βαγγέλης Καράλης Ρεπορτάζ: Bαγγέλης Καράλης Kάμερα – Μοντάζ: Θοδωρής Μπίτσας Φωτογραφία: Χάρης Πετρίδης Αποστολή Label …