Τετάρτη , 24/04/2024

Η μαύρη πλευρά της διατροφής: «Μαύρες» τροφές που κάνουν απίστευτο καλό

Βάλε μαύρο στο πιάτο σου και θα δεις καλό στην ζωή σου. Και όχι, δεν θα μιλήσουμε απλώς για το μαύρο ψωμί που πολλοί αρέσκονται να χρησιμοποιούν στη διατροφή τους. Οι μαύρες τροφές είναι και διατροφικό trend, αλλά και “ασπίδα ζωής”. Το χρώμα τους μαρτυρά πολλές φυτικές χρωστικές ουσίες, ενώ μέσα από την κατανάλωση των παρακάτω μαύρων τροφών, θα δρεις τρομερές αλλαγές στη ζωή σου.

Μαύρα μούρα. Τα μαύρα μούρα διαθέτουν πολυφαινόλες σε υψηλή περιεκτικότητα, οι οποίες δρουν υπέρ της καρδιάς, του εγκεφάλου και του δέρματος, αλλά κατά του διαβήτη τύπου 2.

Μαύρο ρύζι. Το σπάνιο μαύρο ρύζι είναι πιο ωφέλιμο κι από το καστανό, με το οποίο είναι μάλιστα και ίδιο στη γεύση. Το σπάνιο μαύρο ρύζι είναι μακράν λιγότερο επεξεργασμένο από το λευκό κι αποτοξινώνει σημαντικά τον οργανισμό μας, αποσυμφορεί το συκώτι και ως ολικής άλεσης προϊόν κάνει όλα τα καλά μιας τροφής πλούσιας σε φυτικές ίνες.

Μαύρες φακές. Η μαύρη εκδοχή της φακής γνωστή και ως μπελούγκα, είναι συνήθως βιολογικής καλλιέργειας. Δεν τρώγονται τόσο ως σούπα, αλλά συνδυαστικά με ρύζι ή βρασμένες μέσα σε πλούσια σαλάτα.

Δείτε επίσης

Patricia Sundari: Tantric massage (VIDEO)

Massage is a therapeutic practice that has been around for centuries and is known for …