Πέμπτη , 28/03/2024

«Η ομάδα του Physiogold έχει καταφέρει έως σήμερα να χαρίσει αμέτρητα χαμόγελα και δάκρυα χαράς σε ανθρώπους με πολύ βαριά νευρολογικά προβλήματα» Οι καταξιωμένοι φυσικοθεραπευτές Αναγνωστάκος – Αλεξανδρόπουλος μιλούν στο LABEL NEWS

Ακούμε για την Φυσικοθεραπεία και τα πολλαπλά οφέλη που μπορεί να προσφέρει σε μεγάλο εύρος περιπτώσεων ασθενών, πράγμα που μας κάνει να θέλουμε να μάθουμε περισσότερα σχετικά με αυτή και τα αποτελέσματά της.

Οι καταξιωμένοι και γνωστοί πλέον στον χώρο της φυσικοθεραπείας Παναγιώτης Αναγνωστάκος και Γιώργος Αλεξανδρόπουλος μιλούν στο Label News.gr για να μας λύσουν κάθε σχετική απορία.

Από κοινού λειτουργούν το δικό τους Κέντρο Φυσικοθεραπείας Physiogold. Μάλιστα δεν είναι τυχαία η προτίμηση και η εμπιστοσύνη που τους δείχνει το κοινό και πολλά γνωστά ονόματα, αφού ξέρουν ότι στα χέρια τους μπορούν να νιώθουν εμπιστοσύνη.

Όπως μας εξηγούν, η Φυσικοθεραπεία είναι η θεραπευτική προσέγγιση που βασίζεται στα φυσικά μέσα, δηλαδή η κίνηση, το νερό, το ηλεκτρικό ρεύμα, το φώς και άλλα, που χρησιμοποιούνται από τον εξειδικευμένο επαγγελματία υγείας πτυχιούχο Φυσικοθεραπευτή για σκοπούς θεραπευτικούς και προληπτικούς.

Μέσω της θεραπείας γίνεται η διαχείριση μεγάλου φάσματος τραυματισμών και ασθενειών. Συχνότερες περιπτώσεις όπου η φυσικοθεραπεία αποδεικνύεται σωτήρια αποτελούν οι αθλητικές κακώσεις, η οσφυαλγία, η αρθρίτιδα, οι τραυματισμοί της σπονδυλικής στήλης, η κακή στάση σώματος, η αποκατάσταση εγκεφαλικών επεισοδίων, οι νευρολογικές ασθένειες, η μειωμένη κινητικότητα, τα προβλήματα τρίτης ηλικίας, οι παθήσεις του αναπνευστικού και πολλές ακόμη περιπτώσεις.

Οι μυοσκελετικοί τραυματισμοί είναι συνήθως μηχανικά προβλήματα και χρήζουν ανάλυσης-αξιολόγησης και θεραπείας με μηχανικό τρόπο. Σε μία οξεία φάση οσφυαλγίας το σημαντικότερο είναι η σωστή διάγνωση από τον ορθοπεδικό ιατρό αρχικά και η δημιουργία ενός εξατομικευμένου προγράμματος αποθεραπείας.

Η τεχνολογία είναι σημαντικός σύμμαχος στο κομμάτι της αξιολόγησης καθώς και  της θεραπείας, με μηχανήματα  που βοηθούν στην ανακούφιση του πόνου χωρίς παρενέργειες και αυξάνουν την επουλωτική δραστηριότητα της πάσχουσας περιοχής.

Η φυσικοθεραπεία σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να συνδυαστεί και με την λήψη φαρμάκων που έχουν συνταγογραφηθεί από τον εκάστοτε υπεύθυνο ιατρό(ορθοπεδικό-νευρολόγο), προκειμένου να επιτευχθεί το βέλτιστο αποτέλεσμα για την αποκατάσταση του ασθενούς είτε μετά από ένα χειρουργείο είτε μετά από κάποιον σοβαρό τραυματισμό και να επανέλθει το συντομότερο δυνατό στην καθημερινότητα του.

Η φυσικοθεραπεία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με πολλές ειδικότητες της ιατρικής και βοηθά τον ασθενή να ανακτήσει την λειτουργικότητα του.

Αναρωτιόμαστε ποιο είναι το κλειδί της επιτυχία για έναν φυσικοθεραπευτή και ο κ. Αναγνωστάκος μας δίνει την απάντηση.

«Πρόκειται για ένα αμιγώς ανθρωποκεντρικό επάγγελμα,  η επιτυχία του οποίου έγκειται στο να αγαπά με πάθος αυτό που κάνει ο φυσικοθεραπευτής και να  εστιάζει στο πρόβλημα του ασθενούς με τέτοιο τρόπο ώστε να δίνει μια ολιστική λύση σε αυτό. Το κλειδί της δικής  μας επιτυχίας είναι η άρτια συνεργασία και το ομαδικό πνεύμα μεταξύ των συνεργατών μας  ενώ  η βασική αρχή που μας διέπει στο Physiogold είναι να αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα του ασθενούς σαν να είναι δικό μας».

Το να βλέπει κανείς ζωές να αλλάζουν προς το καλύτερο χάρη στη βοήθειά του είναι ένα συγκινητικό κατόρθωμα. Η ομάδα του Physiogold έχει καταφέρει έως σήμερα να χαρίσει αμέτρητα χαμόγελα και δάκρυα χαράς σε ανθρώπους με πολύ βαριά νευρολογικά προβλήματα που ενώ οι πιθανότητες αποκατάστασης τους ήταν ελάχιστες έως και μηδαμινές κατάφεραν και επανήλθαν σε μεγάλο βαθμό. Αυτό περικλείει πολλά συναισθήματα που δεν μπορούν να αποτυπωθούν από λέξεις.

«Στο  Physiogold έχουμε την τιμή να έχουμε φιλοξενήσει πολλούς ανθρώπους από τον χώρο  του τραγουδιού, της τηλεόρασης, χορευτές καθώς και πολλούς  Έλληνες και ξένους αθλητές που διαπρέπουν στον χώρο τους και να έχουμε χτίσει σχέσεις εμπιστοσύνης όλα αυτά τα χρόνια. Για μας είναι σημαντικό να εστιάζουμε στο πρόβλημα τους και να τους παρέχουμε την ταχύτερη και την σωστότερη  λύση λόγω του έντονου προγράμματος που ακολουθούν πολλές φορές».

Το Κέντρο Physiogold εξειδικεύεται στην αποκατάσταση μυοσκελετικών και νευρολογικών παθήσεων, διαθέτοντας τα πιο σύγχρονα μέσα αποθεραπείας και αποκτάστασης. «Στόχος μας είναι η αποκατάσταση της ποιότητας ζωής του ασθενούς και η βελτίωση της λειτουργικότητάς του».

Το Physiogold βρίσκεται στην Άνω Γλυφάδα στην οδό Γούναρη 62.

www.physiogold.gr

Δείτε επίσης

Notaras Dental Clinic: Ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της νέας γενιάς οδοντιάτρων ανοίγει τις πόρτες του

Βαγγέλης Καράλης Από τον: Βαγγέλη Καράλη  Το Notaras Dental Clinic ανοίγει τις πόρτες του και …