Παρασκευή , 19/04/2024

Η «παγίδα» των ψεύτικων προφίλ στο Facebook προκειμένου να ανακαλύψουν αν ο σύντροφός τους είναι πιστός – Kατά πόσο είναι Ηθικά σωστό;

Το facebook είναι ένα από τα δημοφιλέστερα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπου σου δίνει την ικανότητα πέρα από την επικοινωνία με γνωστούς και φίλους να βλέπεις κάθε τους κίνηση και φωτογραφία εξαιτίας των αναρτήσεων τους. Υφίσταται από το 2004 και σήμερα αποτελεί ”δύναμη” στην κοινωνική δικτύωση έχοντας εκατομμύρια χρήστες. Το θέμα είναι πως δεν μπορείς να ξέρεις πάντα ποιος κρύβεται πίσω από ένα account αφού η μόδα των ψεύτικων προφίλ κυρίως από ανήσυχους ερωτευμένους έχει πάρει φωτιά.

Βασικά ας πάρουμε το θέμα μας από την αρχή… γιατί να φτιάξει κάποιος ένα ψεύτικο προφίλ; υπάρχουν αρκετές απαντήσεις. Αρχικά μπορεί να θέλει να σχολιάζει την καθημερινότητα χωρίς να υπογράφει με το όνομα του, ώστε να μπορεί να δείξει ένα άλλο πρόσωπο. Για να δει προφίλ που τον έχουν μπλοκάρει, για να πειράξει κάποια φίλη/ο του η ακόμα και για να κοιτάξει κάποιο προφίλ που τον ενδιαφέρει πολύ.

Ο κυριότερος όμως λόγος που δημιουργεί συνήθως κάποιος ένα ψεύτικο προφίλ, είναι για να τσεκάρει το ταίρι του αν τον απατάει αφού ο καλός/η του δεν του δίνει τον κωδικό του. Σας φάνηκε κάπως ακραίο αυτό που μόλις διαβάσατε; κι όμως δεν είναι λίγα τα άτομα που έχει αποδειχθεί πως δημιούργησαν ψεύτικο προφίλ προκειμένου να φλερτάρουν τον ίδιο τους τον σύντροφο αγωνιώντας να δουν πως θα αντιδράσει απέναντι στον ενθουσιασμό μιας άγνωστης η ενός άγνωστου κοινωνικού φίλου.

Φυσικά και δεν είμαστε όλοι άγιοι γι’ αυτό και δεν είναι λίγοι όσοι έχουν φτάσει μέχρι και στο χωρισμό από μια τέτοια ανακάλυψη και δεν μιλάμε μόνο για χωρισμό σχέσης αλλά και το τέλος γάμων. Συνήθως η δημιουργία ενός ψεύτικου λογαριασμού, υποδηλώνει πέρα από αμφιβολίες και έλλειψη αυτοπεποίθησης.

Πριν προβεί κάποιος όμως σε μια τέτοια πράξη καλό θα ήταν να σιγουρευτεί για τον άνθρωπο του από τον ίδιο. Η λύση σε μια τέτοια περίπτωση δεν είναι η δημιουργία ενός ψεύτικου λογαριασμού στα social media, άλλα η συζήτηση και η επικοινωνία με τα μάτια που έχουμε απέναντι μας.

Δείτε επίσης

ΑΠΟΣΤΟΛΗ LABEL NEWS Πράμαντα, Καλαρρύτες, Συρράκο: Γνωρίστε την άγρια ομορφιά, το μυστήριο και τον ρομαντισμό των Τζουμέρκων (VIDEO – ΦΩΤΟ)

Βαγγέλης Καράλης Ρεπορτάζ: Bαγγέλης Καράλης Kάμερα – Μοντάζ: Θοδωρής Μπίτσας Φωτογραφία: Χάρης Πετρίδης Αποστολή Label …