Σάββατο , 20/04/2024

Η Χριστίνα Λαμπίρη Αποκλειστικά στο LABEL NEWS: «Η μάχη της κουζίνας, είναι πολύ πιο δύσκολη από την μάχη της τηλεθέασης!» Aπό τα τηλεοπτικά στούντιο, οικοδέσποινα στο «Meat the Stars»

Συνέντευξη: Βαγγέλης Καράλης

Η αγαπημένη παρουσιάστρια μετά από πολλά χρόνια συνεχόμενης πετυχημένης παρουσίας στην τηλεόραση, κάνει ένα διάλειμμα από τις εκπομπές και έρχεται με κάτι νέο, διαφορετικό , φιλόδοξο και ειλικρινές εγχείρημα! Το «Μeat the stars» στο Πικέρμι είναι το νέο εστιατόριο της Χριστίνας Λαμπίρη που άνοιξε μαζί με τον άνδρα της, γνωστό επιχειρηματία, έτοιμη να πρωτοπορήσει στον κόσμο των γεύσεων, του καλού κρασιού και της υψηλής αισθητικής με την παρουσιάστρια να γίνεται από οικοδέσποινα στα πλατό, οικοδέσποινα στα “plateaux” …  Η Χριστίνα Λαμπίρη με χαρά και χαμόγελο, μιλάει αποκλειστικά στο Label News για το νέο της «σπίτι», το Meat the Stars …

– Από πετυχημένη, αγαπημένη παρουσιάστρια, οικοδέσποινα στο «Μeat the stars» στο Πικέρμι, το νέο εστιατόριο της Χριστίνας Λαμπίρη. Πώς πήρες αυτήν την απόφαση;  

Την απόφαση την πήρε ο άνδρας μου κι εγώ τον στηρίζω όπως κάνω σε του επιλογή. Η αλήθεια είναι ότι η δημιουργία εστιατορίου είχε μπει στο μυαλό μας εδώ και πολλά χρόνια απλά όλα τα πράγματα θέλουν το χρόνο τους για να ωριμάσουν. Επειδή έχουμε πολύ “ανοικτό σπίτι” η χαρά μας είναι να περιποιούμαστε και να φροντίζουμε φίλους θέλαμε με έναν τρόπο να το …διευρύνουμε!

– «Μeat the stars», πρωτότυπο όνομα, πώς προέκυψε;  

Ο Θάνος όπως ξέρεις δραστηριοποιείται όλη του τη ζωή στον κλάδο της ένδυσης. Τα τελευταία χρόνια τρέχει μία σειρά καταστημάτων με ρούχα casual με την επωνυμία AMERICAN STARS και ήθελε και στο όνομα αυτό να υπάρχει η λέξη stars . Aυτό μου έλυσε τα χέρια.  Αμέσως μου ήρθε αυτό το όνομα κάνοντας παιχνίδι με τη λέξη meet ( συναντώ) γράφοντας την meat (κρέας). Meat the stars λοιπόν…

– Ένας χώρος νέος, μοντέρνος, που ήδη από τις πρώτες μέρες λειτουργίας του ξεχωρίζει. Τι το διαφορετικό θα βρει ο πελάτης στο «Μeat the stars»;  

Θα βρει αυτό που όλοι αναζητούμε πια στις εξόδους και στις αγορές μας: value for money. Γιατί εκτός από τον εξαιρετικά πλούσιο κατάλογο τον οποίο πρέπει να δεις για να καταλάβεις, ( www.meatthestars.gr) οι γνώστες και λάτρεις του κρέατος είμαι σίγουρη ότι απλά θα ξετρελαθούν! Από τα super burgers εως ταρτάρ και όλα τα είδη κρέατος ψημένα ή μαγειρεμένα σε φούρνο monolith ενώ για τους πιο…μυημένους, το τεράστιο ψυγείο ξηράς ωρίμανσης κρύβει θησαυρούς!

– Οι σπεσιαλιτέ του μαγαζιού;  

Πιστεύω ότι όλα τα πιάτα είναι …σπεσιαλιτέ του μαγαζιού !!  Μπορώ να πω με βάση το προσωπικό γούστο , t-bone steak , με jack daniels sauce και βέβαια  το Tomahwak steak…

 –Εκτός από το φαγητό, ξεχωρίζετε και για τα υπέροχα κρασιά σας, με μοναδικές ετικέτες από όλη την Ελλάδα.  

Γεγονός!  Ετικέτες από μικρούς ελληνικού βιολογικούς αμπελώνες έως σπάνια κρασιά από την Γαλλία.

– Το μαγαζί απευθύνεται μόνος σε κρεατοφάγους; Ως vegetarian οφείλω να σε ρωτήσω …  

Και πολύ σωστά κάνεις!!!   επειδή ξέρουμε ότι πια πολύ κόσμος είναι vegeterian και εννοείται ότι όταν έρθει μία παρέα πρέπει όλοι να ικανοποιηθούν, φυσικά και υπάρχουν πιάτα που σε καλύπτουν όπως για παράδειγμα το ριζότο λαχανικών αλλά και πολλά άλλα.

 – Ο ρόλος σου θα είναι μόνος επιχειρηματικός και στις δημόσιες σχέσεις ή και ενεργός, θα μαγειρεύεις δηλαδή;  

Ο ρόλος μου όπως πάντα στη ζωή μου είναι ….μάχιμος!  Δεν μαγειρεύω γιατί έχουμε έναν εξαιρετικό σεφ με μία super δυνατή ομάδα που τον πλαισιώνει αλλά μπορώ να σου πω ότι που και που πάω κάποιο γλυκό γιατί εμένα αυτή είναι η αδυναμία μου. Για παράδειγμα τους πηγαίνω μπακλαβά… για τον οποίο…φημίζομαι!  Οπότε προσφέρουμε μπακλαβά με παγωτό καϊμάκι    by christinaΑπό κει και πέρα ασχολούμαι κυρίως με την υποδοχή και την φροντίδα των ανθρώπων που μας τιμούν.

– Τι είναι πιο δύσκολο, η «μάχη» της τηλεθέασης, ή η «μάχη» της κουζίνας;  

Χαχαχα!!!!!   Νομίζω… η μάχη της κουζίνας!!!! Τώρα που βλέπω από κοντά τη λειτουργία της μέσα σε ένα εστιατόριο καταλαβαίνω ότι αυτό που ζούσα ήταν πταίσμα!  Πέρα από το χιούμορ και μία που το έθεσες έτσι, εννοείται ότι εύκολη δουλειά δεν υπάρχει  Όλες έχουν τα ζόρια τους και τις αγωνίες τους. Το θέμα είναι να την αγαπάς και να μπορείς να απολαμβάνεις κάθε της λεπτό.  Να πιέζεσαι, να τρελαίνεσαι και όταν τελειώνει η μέρα να λες πότε θα έρθει η επόμενη να ξαναμπώ στην μάχη…

– Πολλοί διάσημοι ανοίγουν καταστήματα εστίασης. Ποιο πιστεύεις ότι είναι το μυστικό για να πετύχεις επιχειρηματικά;  

Πολύ σε ευχαριστώ για την ερώτηση γιατί μου δίνεις την ευκαιρία να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα.  Υπάρχει πιστεύω κατηγορία διάσημων που λένε ότι έχουν κάποιο μαγαζί εστίασης αλλά στην πραγματικότητα απλά παίρνουν μισθό για να βρίσκονται κάποιες ώρες εκεί .Υπάρχει  η κατηγορία που όντως ασχολείται με τη δουλειά αυτή γιατί πιστεύει ότι  είναι “της μόδας”,  υπάρχει όμως και η κατηγορία, και είναι ελάχιστοι οι άνθρωποι αυτοί, που μπαίνουν στον στίβο αυτό  γιατί πραγματικά την πιστεύουν και την αγαπούν όπως για παράδειγμα ο Φώτης Σεργουλόπουλος. Η δική μου περίπτωση είναι διαφορετική.  Το meat the stars είναι μία πολύ σοβαρή και μεγάλη επιχειρηματική επένδυση του Θανάση και ήρθε την κατάλληλη χρονική στιγμή για μένα , οπότε να μπορώ πραγματικά και ουσιαστικά να την στηρίξω. Επειδή με ξέρεις λοιπόν όταν …παθιάζομαι με κάτι… παθιάζομαι. Και η επιτυχία σε οποιαδήποτε δουλειά έρχεται μόνο μέσα από το πάθος αυτό , την αγάπη, τη συνέπεια και την σκληρή δουλειά. Θέλω να πω με αυτό , ότι δεν είμαι “άλλο ένα διάσημο πρόσωπο” που μπήκε στη εστίαση, γιατί δεν ήταν δική μου επιχειρηματική απόφαση προκειμένου να εξαργυρώσω  αναγνωρισιμότητα   ή επωνυμία.  Η χρονική συγκυρία ήταν τέτοια που απλά νομίζω ότι έκανε σε όλους μας καλό!  Και φυσικά εκτός από την αγάπη που σου είπα και τη συνέπεια η επιτυχία έρχεται μέσα από το ίδιο το προιόν. Αν ο άνθρωπος που μας τιμά με την επιλογή του δεν φάει καλά, δεν έχει σωστό σέρβις ή όμορφο περιβάλλον δεν υπάρχει περίπτωση να ξαναπατήσει το πόδι του όσο γνωστό και αγαπητό είναι το πρόσωπο που φαίνεται μπροστά…. Στο meat the stars λοιπόν, πιστεύω ότι σε όλα αυτά παίρνουμε άριστα 10 γιατί κι εγώ με τον Θανάση είμαστε εκεί ψυχή και σώμα αλλά βέβαια και η ομάδα του Χρίστου Κουτσούμπα που “τρέχει” το όλο θέμα είναι απίστευτη!!!

– Μάλιστα απ’ όσο ξέρω δίνεις «ψυχή και σώμα» στο μαγαζί, καθώς κάθε μέρα βρίσκεσαι εκεί καλωσορίζοντας με το λαμπερό σου και ειλικρινές χαμόγελο τους πελάτες…  

Βέβαια. Είμαι κάθε μέρα στο μαγαζί από τις 8.30 το βράδυ μέχρι την ώρα που κλείνει ακόμα και τις Κυριακές.

– Κλείνοντας, τι ευελπιστείς και προσδοκείς από αυτό το νέο σου επαγγελματικό ξεκίνημα;  

Ήρθαμε για να μείνουμε! Για την ιστορία πάντως θα ήθελα να πω ότι… μία φορά δημοσιογράφος… πάντα δημοσιογράφος  και πλέον εκτός φυσικά από το meat ασχολούμαι με το site μου www.lifesharing.gr  το οποίο είναι αφιερωμένο στο “ευ ζην”.  Νομίζω ότι κι εκεί πολύ σύντομα θα σε εκπλήξω με αυτά που ετοιμάζω!

Δείτε επίσης

ΑΠΟΣΤΟΛΗ LABEL NEWS Πράμαντα, Καλαρρύτες, Συρράκο: Γνωρίστε την άγρια ομορφιά, το μυστήριο και τον ρομαντισμό των Τζουμέρκων (VIDEO – ΦΩΤΟ)

Βαγγέλης Καράλης Ρεπορτάζ: Bαγγέλης Καράλης Kάμερα – Μοντάζ: Θοδωρής Μπίτσας Φωτογραφία: Χάρης Πετρίδης Αποστολή Label …