Τρίτη , 19/03/2024

Ιουλία Κουκουβέ: “Έχω δεχτεί σεξουαλική κακοποίηση από σύντροφό μου”

Πηγή: Espresso, Συνέντευξη: Βαγγέλης Καράλης

Η Ιουλία Κουκουβέ είναι μια νέα, εντυπωσιακή τραγουδίστρια της τραπ, που εδώ και τρία χρόνια και έχοντας κυκλοφορήσει ήδη δεκαεπτά τραγούδια έχει καταφέρει να δημιουργήσει φανατικό κοινό που την ακολουθεί σε πολλά από τα live της.

Πίσω, όμως, από τα φώτα της σκηνής κρύβεται μια άγρια ιστορία ζωής με σεξουαλικές κακοποιήσεις από σύντροφό της. Η ίδια, μιλώντας στην «Espresso», αποφάσισε να μιλήσει για τους εφιάλτες της, που την καταδίωκαν, αλλά και για το bullying που έχει δεχτεί από γνωστό τράπερ κατά τη διάρκεια συναυλίας αλλά και από λαϊκούς τραγουδιστές σε νυχτερινό κέντρο όπου τραγουδούσε.

Το τραγούδι για την Ιουλία ήρθε στη ζωή της μόλις πριν από τρία χρόνια, θέλοντας μέσα από την τραπ μουσική να περάσει τα δικά της μηνύματα: «Ο μάνατζέρ μου Γιάννης Παγανιάς με προέτρεψε να ασχοληθώ επαγγελματικά με το τραγούδι πριν από περίπου τρία χρόνια. Πριν από το τραγούδι δούλευα στην εστίαση. Ηθελα μέσα από την trap μουσική να περάσω τα δικά μου μηνύματα και ως γυναίκα να υποστηρίξω το γυναικείο φύλο» αναφέρει χαρακτηριστικά αρχίζοντας την εξομολόγησή της.

Η ίδια είναι μία από τις λίγες γυναίκες στη χώρα μας που κάνουν τραπ μουσική, δεχόμενη μάλιστα bullying από συναδέλφους της, όπως η ίδια εξηγεί: «Δεν με δέχτηκε εύκολα ο χώρος, επειδή είμαι γυναίκα. Μάλιστα, κάποιος πολύ γνωστός τράπερ με έσπρωξε σε συναυλία και δεν μου έδωσε το μικρόφωνο να τραγουδήσω κάνοντάς το επιδεικτικά μπροστά στον κόσμο. Επίσης, εκτός από την τραπ μουσική έχω δεχτεί bullying και σε νυχτερινό κέντρο όπου τραγουδούσα από λαϊκούς καλλιτέχνες. Επειδή σε κάποια εμφάνισή μου δέχτηκα πολλά λουλούδια από τον κόσμο, οι δύο λαϊκοί τραγουδιστές ζήλεψαν και ζήτησαν από τον επιχειρηματία να φύγω από το σχήμα. Ολο αυτό, όμως, μου δίνει δύναμη να συνεχίζω ακόμη πιο δυναμικά!». Ομως, πριν από περίπου έναν χρόνο κυκλοφόρησε το τραγούδι με τίτλο «Γυναικοκτονία», το οποίο αποτελεί προσωπικό βίωμά της, καθώς έχει δεχτεί άγρια σεξουαλική κακοποίηση από πρώην σύντροφό της.

(μαζί με τον επιχειρηματία Αλέξανδρο Καλλέργη στα γυρίσματα του νέου της video clip “Eσύ μου είπες πώς με αγαπάς”)

Για τρία χρόνια

«Είναι προσωπικό βίωμα που αποφάσισα να το κάνω τραγούδι. Ημουν σε μια σχέση για τρία χρόνια, όμως προς το τέλος της δέχτηκα σωματική, λεκτική και σεξουαλική βία. Δεχόμουν κακοποίηση με χτυπήματα και με αντικείμενα που μου πετούσε! Το χειρότερο, όμως, είναι πως έφτασα στο σημείο να δέχομαι βία για να συνευρεθώ μαζί του ερωτικά ενώ δεν ήθελα, μιλάμε για περιπτώσεις ακόμη και βιασμού. Μόλις ξεκίνησαν όλα αυτά τον χώρισα. Στην Ελλάδα το νομικό πλαίσιο δεν προστατεύει καθόλου τις γυναίκες και οι νόμοι θα έπρεπε να είναι πιο αυστηροί για αυτούς τους ανθρώπους. Μέσα, λοιπόν, από το τραγούδι μου “Γυναικοκτονία” θέλω να δώσω δύναμη και θάρρος στις νέες γυναίκες, ώστε να φεύγουν και να αντιδρούν όταν υπάρχει κακοποίηση» λέει η Ιουλία, έχοντας πια φτάσει στο σημείο να νικήσει τους δαίμονες από το παρελθόν της.

Μέσα σε όλα αυτά, όμως, η Ιουλία συνεχίζει δυναμικά στον χώρο της μουσικής. Τα μέλη των 2002 GR, Σωτήρης Καραούλιας και Στέλιος Καραΐνδρος, της εμπιστεύτηκαν τη διασκευή του αγαπημένου τραγουδιού «Εσύ μου είπες πως μ’ αγαπάς», με τη νέα εκτέλεση του κομματιού να συνοδεύεται με ένα εντυπωσιακό βιντεοκλίπ, που θα παρουσιαστεί σε εκδήλωση την Τετάρτη 5 Απριλίου, στις 18.30, στο Aristotle στον Πειραιά.

«Είμαι πολύ χαρούμενη και είναι μεγάλη μου τιμή που μου εμπιστεύτηκαν το συγκεκριμένο τραγούδι. Το τραγούδι ήδη κυκλοφορεί στο Spotify και ανυπομονώ για την παρουσίαση του βιντεοκλίπ» μάς λέει, κλείνοντας με μια πιο ευχάριστη νότα όσα εξομολογήθηκε στην «Espresso».

Δείτε επίσης

ΑΠΟΣΤΟΛΗ LABEL NEWS ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ: Μονή Κηπίνας – Το εντυπωσιακό Μοναστήρι που είναι χτισμένο μέσα σε βράχους!

Βαγγέλης Καράλης Ρεπορτάζ: Bαγγέλης Καράλης Φωτογραφία: Xάρης Πετρίδης, Θοδωρής Μπίτσας Το Label News ταξίδεψε στα …