Παρασκευή , 29/03/2024

Καλαμάτα: Η πόλη «έκπληξη» για καλοκαιρινές διακοπές που δεν έχεις καν φανταστεί!

Ρεπορτάζ: Θάλεια Κωνσταντίνου

Το καλοκαίρι το έχεις συνδυάσει με τις διακοπές σε εξωτικούς προορισμούς, αλλά μπορείς να περάσεις ωραία και να ξεφύγεις από τη πόλη και σε άλλα μέρη εκτός από τα νησιά. Μία επιλογή είναι η Πελοπόννησος και συγκεκριμένα η πανέμορφη Καλαμάτα που είναι εξίσου ωραίο ταξίδι, από το  να πας κάπου στο Αιγαίο ή στο Ιόνιο. Τη πρωτεύουσα της Μεσσηνίας την έχω επισκεφτεί αρκετές φορές και σκέφτηκα να σου δώσω κάποιους λόγους για να την επισκεφθείς και εσύ φέτος το καλοκαίρι.

Για αρχή να σου πω ότι είναι αρκετά κοντά στην Αθήνα, μόλις τρεις ώρες, αυτό σημαίνει ότι και τελευταία στιγμή να το πάρεις απόφαση να αποδράσεις για δύο μέρες, η Καλαμάτα μπορεί να γίνει η πρώτη σου επιλογή. Συνδυάζει βουνό με θάλασσα, κάτι το οποίο το ψάχνουν πολλοί στις διακοπές τους .Την ώρα που κάνεις το μπάνιο σου λοιπόν είτε σε κάποιο beach bar της Καλαμάτας, είτε στη Ναυαρίνου ,η παραλιακή οδός , θα μπορείς να δεις παράλληλα τον Ταΰγετο. Θα συνεχίσω να σου λέω για το μπάνιο, αφού εκτός από ωραία beach bar που διαθέτει η πόλη με καλό κόσμο, στα οποία δεν χρειάζεται να πληρώσεις ξαπλώστρα (σημαντικό κριτήριο πλέον για τις διακοπές) αρκετές παραλίες της έχουν και γαλάζια σημαία.

Τέσσερις παραλίες του Δήμου πληρούν τα κριτήρια και κάθε χρόνο βραβεύονται για τη ποιότητα του νερού, τη περιβαλλοντική διαχείριση και την ασφάλεια. Οι ακτές «Ανατολική Καλαμάτα-Ανάσταση» και «Μικρή Μαντίνεια» εντάχθηκαν στο πρόγραμμα το 2004 και απέκτησαν την πιστοποίηση της γαλάζιας σημαίας και οι ακτές «Ανατολική Καλαμάτα-Τέρμα Ναυαρίνου» και «Βέργα – Αλμυρός» που εντάχθηκαν το 2016 τους απονεμήθηκε το αντίστοιχο πιστοποιητικό.

Τώρα που σου ανέφερα τη Ναυαρίνου έναν από τους κεντρικούς δρόμους της Καλαμάτας, να σου πω λοιπόν ότι έχει και ποδηλατόδρομο για τους φαν της γυμναστικής και του ποδηλάτου. Μπορεί να μη το χρειαστείς αφού οι αποστάσεις είναι αρκετά κοντινές που μπορείς να τα γυρίσεις όλα με τα πόδια. Βέβαια υπάρχουν και εξαιρέσεις κάποια μέρη που χρειάζονται αμάξι, όπως κάποιες παραλίες εκτός της πόλης. Λίγα λεπτά πιο έξω λοιπόν, μπορείς να επισκεφθείς την αρχοντική Μάνη που εκεί είναι και η παραλία του Αγίου Νικολάου, τη Φοινικούντα, τη παραλία της Βοιδοκοιλιάς. Ένα μέρος που σίγουρα πρέπει να επισκεφθείς είναι οι καταρράκτες στο Πολυλίμνιο Μεσσηνίας, ένα καταπράσινο μέρος με λίμνες και καταρράκτες, πόλος έλξης για πολλούς τουρίστες.

Η Καλαμάτα εκτός από τις θάλασσες όμως που σου είπα, πληροί τις προϋποθέσεις και για ένα ωραίο βράδυ για όλα τα γούστα και μπορείς να περάσεις καλά είτε είσαι με τη παρέα σου, είτε με τον/ την σύντροφό σου. Άμα θες να έχεις θέα από ψηλά και να περάσεις ένα πιο χαλαρό και ρομαντικό βράδυ μπορείς να πας στο «Αrossa» ή στο «Καστράκι».Δύο μαγαζιά με ωραία χαλαρή μουσική και «πιάτο» όλη η Καλαμάτα. Σταθερή καλοκαιρινή αξία για τους ντόπιους αλλά σίγουρα θα γίνει και δική σου ως τουρίστας είναι το «Memphis», λίγο πιο έξω από το κέντρο συγκεκριμένα στο δρόμο προς Σάντοβα, ένα μπαράκι σε ένα πέτρινο κτίριο ακριβώς μπροστά στη θάλασσα και με τέλεια κοκτέιλ. Εξίσου καλό είναι και το «Le jardin» στη Ναυαρίνου, ένα «κρυμμένο» μέρος ωραία διακοσμημένο που σίγουρα θα σου αρέσει. Όσο για αυτούς που θέλουν να το ξενυχτήσουν και να διασκεδάσουν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες υπάρχει το “Bocca westside concept” που βρίσκεται στη δυτική παραλία της Καλαμάτας και το “Theatro club”.

Για φαγητό δεν σου ανέφερα κάτι γιατί όπου και να πας θα μείνεις ικανοποιημένος, άμα σκεφτείς ότι οι Καλαματιανοί έχουν και το δικό τους λάδι, μπορείς και να φανταστείς τη ποιότητα του φαγητού. Ότι και να σου πω είναι λίγο για αυτή τη πόλη οπότε μάλλον πρέπει να το πάρεις απόφαση να μπεις στο αυτοκίνητο σου και να πας να περάσεις ένα ωραίο σαββατοκύριακο στη Πελοπόννησο και συγκεκριμένα στη Μεσσηνία. Βέβαια ότι σου έχω προτείνει μέχρι στιγμής και φυσικά σαν ταξίδι δεν θα σου κοστίσει πολλά, είναι όλα οικονομικά για όλους είτε πας με την οικογένεια σου, είτε είσαι φοιτητής θα περάσεις εξίσου καλά.

Δείτε επίσης

ΑΠΟΣΤΟΛΗ LABEL NEWS ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ: Μονή Κηπίνας – Το εντυπωσιακό Μοναστήρι που είναι χτισμένο μέσα σε βράχους!

Βαγγέλης Καράλης Ρεπορτάζ: Bαγγέλης Καράλης Φωτογραφία: Xάρης Πετρίδης, Θοδωρής Μπίτσας Το Label News ταξίδεψε στα …