Σάββατο , 20/04/2024

Καλοκαίρι στην Ναύπακτο – Η πόλη ”ζωγραφιά” που αξίζει να ανακαλύψεις

Καλοκαιρινές στιγμές στην περιοχή με εικόνες που μοιάζουν βγαλμένες από καρτ-ποστάλ. Ναύπακτος. Για τις νύχτες του καλοκαιριού δίπλα στο λιμάνι και τις βουτιές σε σκηνές βγαλμένες από ταινία του Hollywood.

Από την Εθνική Οδό Αθήνας-Πατρών σε περίπου ένα δίωρο έχεις φτάσει εκεί. Επιβράβευση; Η διαδρομή από το αριστούργημα της Εθνικής Οδού. Τον αντίπαλο του φέρι μποτ, την αρχιτεκτινικά τέλεια, γέφυρα.

Με το που φτάσετε για πρώτη φορά στην πόλη, όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο ενετικό λιμάνι. Εκεί που θα νιώσετε πως μπήκατε σε μία χρονομηχανή και φτάσατε στον Μεσαίωνα. Αν και τότε, το λιμάνι δεν θα ήταν τόσο κοσμοπολιτικό, όσο σήμερα. Γεμάτο με τα café και τα bars, το λιμάνι σε καλεί να περάσεις εκεί τις πιο όμορφες στιγμές των μικρών σου διακοπών.

Δεν γίνεται να μην επισκεφθείς το Μεσαιωνικό Κάστρο. Την κάρτ ποστάλ της Ναυπάκτου. Εκεί θα φτάσεις μέσα από ένα στριφογυριστό δρομάκι μέσα στον καταπράσινο λόφο και η πύλη του κάστρου είναι σίγουρα το ιδανικό location για την επόμενη φωτογραφία σου στο Instagram.

Οι βραδιές στην Ναύπακτο έχουν την δική τους αίγλη. Βόλτες στο πλακόστρωτο καλντερίμι που ξεκινά αριστερά από το λιμάνι και πάνω στο οποίο έχει 2-3 bar, μερικά μαγαζιά με τουριστικά είδη και ένα καλό μεζεδοπωλείο με λίγο πιο ‘ψαγμένους’ μεζέδες. Από την άλλη, στο αριστερό μέρος του λιμανιού, η βραδινή μπαρότσαρκα παίρνει άλλη γεύση. Από εκεί θα φτάσεις και το επόμενο πρωινό στην ιδανική παραλία για τις διακοπές σου.

Δεν γίνεται λοιπόν, να μην επισκεφθείς την Ψανή. Μία τεράστια, γεμάτη ζωή, παραλία διαθέτει τεράστια αιωνόβια πλατάνια που φθάνουν δίπλα στο κύμα. Εκεί μπορείς να κάτσεις μέχρι να χαθεί κυριολεκτικά το φως της ημέρας και αν είσαι από τους τυχερούς, θα δεις φωτισμένη την γέφυρα Ρίο-Αντίριo.

H Ψανή είναι η πρώτη που συναντάς καθώς έρχεσαι από Αθήνα και εκείνη που έχει τα περισσότερα ξενοδοχεία, αλλά και τις καλύτερες ταβερνούλες με το μενού να μην έχει τίποτα λιγότερα από όσα θέλεις να ζητήσεις σε κρεατικά ή ψαρικά.

Προσοχή. Δεν θα φύγεις από την Ναύπακτο αν δεν δοκιμάσεις τα φημισμένα κοκάκια του Νικολάου ή αν δεν κάνετε μια στάση έξω από το πρατήριο του τυροκομείου Γρατσάνη. Όλο και κάτι πρέπει να φέρεις πίσω στην πόλη το βράδυ της Κυριακής.

Και φυσικά για την διαμονή σας προτιμήστε τα καλύτερα ενοικιαζόμενα δωμάτια της περιοχής, το ξενοδοχείο “Κρυσταλλία” που προσφέρει εξαιρετική ποιότητα και καλές τιμές.

Δείτε επίσης

Εντυπωσιακά γενέθλια για το μοντέλο Γλυκερία Τσολπίδου με θέμα το «Dubai»

Εντυπωσιακά γενέθλια για το μοντέλο Γλυκερία Τσολπίδου που γιόρτασε τα 21 της χρόνια. Το θέμα …