Παρασκευή , 29/03/2024

Καλοκαιρινά gourmet εδέσματα, εύκολα και γρήγορα, που θα σας εντυπωσιάσουν και θα σας χορτάσουν με ελάχιστες θερμίδες!

Η καλοκαιρινή διάθεση είναι εδώ και το Καλοκαίρι προ των πυλών! Έτσι, εκτός από γυμναστικές ασκήσεις που έχουν ως στόχο έστω την τελευταία στιγμή να σώσεις κάτι από την κατάσταση, το LabelNews είναι εδώ για να σου προτείνει εύκολες γευστικές καλοκαιρινές γεύσεις που μπορείς, μη σου πω πρέπει, από σήμερα να εντάξεις στο πρόγραμμά σου!

Θαλασσινά κεφτεδάκια

Τα θαλασσινά το καλοκαίρι βρίσκονται στα φόρτε τους και είναι γεγονός ότι αποτελούν μια θρεπτική επιλογή για το διατροφολόγιο της οικογένειας. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι τα ψάρια, είναι από τα τρόφιμα που κατέχουν εξέχουσα θέση στο μοντέλο της μεσογειακής δίαιτας, σύμφωνα με το οποίο πρέπει να καταναλώνονται τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα. Η κατανάλωση του ψαριού είναι απαραίτητη για την ομαλή ανάπτυξη των παιδιών διότι το ψάρι περιέχει πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας, όπως και το κρέας.

Yλικά

200 γραμ καθαρισμένα καλαμαράκια

200 γραμ καθαρισμένες σουπιές

200 γραμ καθαρισμένο χταπόδι

2 μέτρια κρεμμύδια καθαρισμένα

3-4 σκελίδες σκόρδο (προαιρετικά)

2 φλιτζ τσαγιού ψιλοκομμένο μαϊντανό

200 γραμ ψωμί μουλιασμένο σε λευκό κρασί

1 φλιτζ τσαγιού κόκκινο κρασί

4 κουτ σούπας ξύδι

1 φλιτζ του καφέ ελαιόλαδο

1 κουτ σούπας ρίγανη

Αλάτι, πιπέρι

Τριμμένη γαλέτα

Εκτέλεση

Με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε σε μικρά κομμάτια το χταπόδι, τα καλαμαράκια και τις σουπιές. Τα ρίχνετε σε ένα μεγάλο μπολ. Ρίχνετε μέσα τα κρεμμύδια χοντροκομμένα, το μουλιασμένο ψωμί στημένο και διαλυμένο, ρίχνετε τον μισό μαϊντανό, τις σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες, το κόκκινο κρασί και το ξύδι, το λάδι και πασπαλίζετε με τη ρίγανη. Αλατοπιπερώνετε. Ανακατεύετε καλά το μίγμα με τα χέρια και το βάζετε στο μπλέντερ του μίξερ σας λίγο-λίγο και το αλέθετε μέχρι να γίνει ένα πολτός. Τον αδειάζετε σε ένα άλλο μπολ.

Μόλις τελειώσει και η τελευταία δόση, αφήνετε τον πολτό να ηρεμήσει για 10 λεπτά. Του προσθέτετε σιγά-σιγά γαλέτα ανακατεύοντας μέχρι να αρχίσει να σφίγγει απαλά. Του ρίχνετε από πάνω λίγο αλεύρι και τον αφήνετε στο ψυγείο για περίπου ½ ώρα.

Έχετε τη δυνατότητα να κάνετε τους κεφτέδες σας ή τηγανητούς ή ψητούς. Αν τους κάνετε τηγανητούς τους πλάθετε στρογγυλούς, τους αλευρώνετε και τους τηγανίζετε. Αν τους κάνετε ψητούς τους πλάθετε σε πλατιά μπιφτέκια, τα βάζετε σε ένα ταψί, προσθέτετε πατατούλες, αν θέλετε και ψήνετε στο φούρνο στους 180ο για περίπου 1 ώρα αφού περιχύσετε το ταψί σας με λίγο λάδι και αλατίσετε και πιπερώσετε χωριστά τις πατάτες.

Φιογκάκια με ντοματίνια, μαρούλι και γιαούρτι

Το καλοκαίρι όταν η θερμοκρασία παίρνει την ανιούσα, οι σαλάτες είναι μια καλή λύση για να ξεγελάσεις την πείνα σου και να φας χωρίς να βαρύνεις επιπλέον. Τα λαχανικά βρίσκονται στα φόρτε τους και μπορούν να συνδυαστούν ποικιλοτρόπως χαρίζοντας ξεχωριστά γευστικά πιάτα. Το μυστικό της συγκεκριμένης συνταγής είναι η σως γιαουρτιού που δεν «κρύβει» πολλές θερμίδες και λιπαρά, ενώ παράλληλα είναι πεντανόστιμη και πολύ δροσερή.

Υλικά

500 γρ. φιογκάκια ή άλλα μικρόσχημα ζυμαρικά της αρεσκείας μας

3 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες

150 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση

τα φύλλα από 1 μάτσο μαϊντανό, ψιλοκομμένα

300 γρ. γιαούρτι αγελάδος, στραγγιστό

μισό μαρούλι ψιλοκομμένα

70 ml ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζουμε και τα ξαναβάζουμε στην άδεια πλέον κατσαρόλα. Παράλληλα, σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο με τα ντοματίνια, το μαϊντανό, το μαρούλι και αλατοπίπερο για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε λίγο να κρυώσει και ανακατεύουμε με το γιαούρτι. Ρίχνουμε τη γιαουρτοσάλτσα με τα ντοματίνια στα ζυμαρικά, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Γίγαντες καλοκαιρινή σαλάτα

Τώρα το καλοκαίρι που οι ζέστες δείχνουν τα δόντια τους καλό είναι να τρώμε σαλάτες και light γεύματα, όπως γίγαντες σε μια πιο δροσερή εκδοχή. Αποτελούν, λοιπόν, την πρώτη μας ύλη μια καλοκαιρινή σαλάτα που θα ενθουσιάσει όλη την οικογένεια!

Υλικά

250 γραμμ. γίγαντες

1 κ.γλ. σόδα

4 φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους

1 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε ροδέλες-δαχτυλίδια

1 κίτρινη πιπεριά

2 πιπεριές Φλωρίνης λαδιού

10 ελιές

1 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός

1 κ.σ. ψιλοκομμένος άνηθος

Για τη σάλτσα

1/3 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο

1 λεμόνι (χυμός)

1 κ.σ. μουστάρδα

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Μουλιάζουμε τους γίγαντες σε μπόλικο νερό με σόδα (χρειάζονται το λιγότερο 12 ώρες). Την επομένη ξεπλένουμε και τους βράζουμε (ξαφρίζοντάς τους) για 45΄ να μαλακώσουν. Στραγγίζουμε και τους βάζουμε σε σαλατιέρα.

Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια, τις πιπεριές και τα βάζουμε στη σαλάτα, μαζί με τα δαχτυλίδια κρεμμυδιού, τις ελιές και τα ψιλοκομμένα μυρωδικά.

Στο χυμό λεμονιού διαλύουμε με πιρούνι ή σύρμα το αλάτι, προσθέτουμε το πιπέρι και τη μουστάρδα και ανακατεύουμε. Βάζουμε το ελαιόλαδο και χτυπάμε μέχρι να γίνει η σάλτσα σαν κρέμα. Περιχύνουμε τη σαλάτα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Μια καλοκαιρινή φρουτοσαλάτα για όλες τις ώρες!

Οι υψηλές θερμοκρασίες απαιτούν συχνά και δροσερά γεύματα για να είμαστε ενυδατωμένοι. Μια έξυπνη και άκρως γευστική επιλογή είναι η φρουτοσαλάτα δομημένη σαν κύβος του Ρούμπικ. Τα χρώματα και οι γεύσεις εναλλάσονται και ο ουρανίσκος απογειώνεται! Ιδανική πρόταση και για το σνακ της παραλίας!

Υλικά

100 γραμ. φέτα

2 ακτινίδια

150 γραμ. καρπούζι

Εκτέλεση

Κόψτε και καθαρίστε τα ακτινίδια σε κυβάκια. Εν συνεχεία κόψτε σε ισομεγέθη κυβάκια και το καρπούζι με τη φέτα και τοποθετήστε τα το ένα πάνω στο άλλο όπως δείχνει η φωτογραφία.

Δείτε επίσης

To μοντέλο Dana Nesteriuk παρουσιάστρια της νέας εκπομπής «Gallery Monaco»

Το μοντέλο και διευθύντρια σε διεθνή φαρμακευτική εταιρία  Dana Nesteriuk θα παρουσιάσει τη νέα εκπομπή …