Παρασκευή , 19/04/2024

Κώστας Τάσης: Από την καταξιωμένη καριέρα στα media, στην πρώτη του ποιητική συλλογή «Κυτταρική εγγραφή»

Ο Κώστας Τάσης έχει κάνει καριέρα στα media, στις επιχειρήσεις και στην πολιτική αναλαμβάνοντας σημαντικά project σε εμπορικά τμήματα και στο management. Απόφοιτος του τμήματος της Σχολής Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ, πάντοτε έκρυβε βαθιές ευαισθησίες για την Τέχνη και τον Πολιτισμό. Η  «Κυτταρική εγγραφή» είναι η πρώτη του ποιητική συλλογή με βιωματικά στοιχεία που αγγίζει μέσα από μια γλυκιά μελαγχολία το βαθύτερο νόημα της ζωής, του έρωτα και της αγάπης.

“Οι επιρροές μου είναι από Τίτο Πατρίκιο, Τα τραγούδια από Διάφανα Κρίνα και Τρύπες. Είναι μια 100% Ροκ ποιητική συλλογή.”

«Κυτταρική εγγραφή», η πρώτη ποιητική συλλογή που εκδίδετε με ποιήματα αφιερωμένα στην ζωή και στον έρωτα. Πώς πήρατε αυτήν την απόφαση;

Ο αρχικός στόχος αυτής της έκδοσης  ήταν να δημιουργηθεί ένα πνευματικό κειμήλιο στην οικογένεια Τάση και για όσους θέλουν να πορευθούν μαζί μου. Αν τώρα υπάρξει ευρύτερο ενδιαφέρον δηλαδή εμπορικό, καλλιτεχνικό κτλ για αυτή την ποιητική συλλογή τότε δε θα πω όχι  στην ” πρόκληση ”

Τα ποιήματα σας κρύβουν μια γλυκιά μελαγχολία, θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως βιωματικά;

Ναι είναι βιωματικά. Το στοίχημα είναι πόση οικουμενικότητα έχουν τα βιώματα μου. Πόσοι μπορούν να συντονισθούν με τον τρόπο που έζησα τον έρωτα, τον χωρισμό, την τέχνη, την τεχνολογία, την θρησκεία και αν τελικά τα δικά μου βιώματα αποτελούν κομμάτι από την ζωή και τα βιώματα των περισσοτέρων ανθρώπων.

– Πώς αποφασίζει ένας άνθρωπος με καταξιωμένη πορεία στα media, να ασχοληθεί με την Τέχνη;

Δυστυχώς οι παραγωγές στα  media στην Ελλάδα περιορίζονται σε μαγειρική, τηλεπαιχνίδια, κατευθυνόμενες ειδήσεις και κιτς παραγωγές. Έχετε δίκιο είναι μια αντίφαση να υπηρετείς αυτά τα media  αλλά ταυτόχρονα  και ποιήματα όπως οι Διαδρομές του Χειμώνα  και Τα Διάφανα Κελιά που περικλείουν τεράστιο βάθος και Ανθρωπισμό. Όμως όπως λέω στον πρόλογο, το να τοποθετήσε σε υγιή κομμάτια αντιθέτων καταστάσεων αποτελεί όραμα καλύτερου και πιο ανθρώπινου κόσμου. Πάντως όνειρο ζωής είναι να κάνω σειρά εκπομπών για  την τέχνη και τον πολιτισμό στην Ελλάδα με παρουσιάσεις και αναφορές των πολιτιστικών και καλλιτεχνικών δρώμενων κάθε εβδομάδα.

“Το βιβλίο αφιερώνεται στην μητέρα μου για τα 30 χρόνια που είναι μακριά μας. Σκέφτηκα αντί για ένα ακόμη μνημόσυνο να της αφιερώσω το βιβλίο.”

Που αφιερώνετε το βιβλίο σας και γιατί;

Το βιβλίο αφιερώνεται στην μητέρα μου για τα 30 χρόνια που είναι μακριά μας. Ήταν αξιόλογος άνθρωπος η μητέρα και τώρα που συμπληρώνονται 30 χρόνια από το θάνατο της σκέφτηκα αντί για ένα  ακόμη μνημόσυνο  να της αφιερώσω το βιβλίο. Δεν θέλω να  ξεχωρίσω κανένα ποίημα γιατί τα αγαπώ όλα το ίδιο. Είμαι εγώ. Οι επιρροές μου είναι από Τίτο Πατρίκιο, Τα τραγούδια από Διάφανα Κρίνα και Τρύπες. Είναι μια 100% Ροκ ποιητική συλλογή.

Συνέντευξη: Βαγγέλης Καράλης

Η ποιητική συλλογή του Κώστα Τάση στον παρακάτω σύνδεσμο 

costastassis.gr

 

 

Δείτε επίσης

ΑΠΟΣΤΟΛΗ LABEL NEWS Πράμαντα, Καλαρρύτες, Συρράκο: Γνωρίστε την άγρια ομορφιά, το μυστήριο και τον ρομαντισμό των Τζουμέρκων (VIDEO – ΦΩΤΟ)

Βαγγέλης Καράλης Ρεπορτάζ: Bαγγέλης Καράλης Kάμερα – Μοντάζ: Θοδωρής Μπίτσας Φωτογραφία: Χάρης Πετρίδης Αποστολή Label …