Τρίτη , 19/11/2024

Μέχρι που επιτρέπεται να παρεμβαίνεις στην προσωπική ζωή του συντρόφου σου και πότε γίνεται τοξική ζήλεια και «αρρώστια»;

Θα ήταν πραγματικά απίθανο να πούμε πως υπάρχει άνθρωπος που να μην έχει νιώσει έστω και μία φορά στη ζωή του ζήλια. Η ζήλια είναι ένα από τα πιο κοινά συναισθήματα του ανθρώπου. Η ερωτική ζήλια συνδέεται με την ανησυχία, τον φόβο, τον θυμό, την ανασφάλεια, την αίσθηση της εγκατάλειψης, της απώλειας, της προδοσίας και της ταπείνωσης.

Όταν κάποιος ζηλεύει, έχει το φόβο ότι ο σύντροφός του θα τον εγκαταλείψει. Αυτή η απειλή δημιουργεί τη ζήλια, αλλά και την ανασφάλεια για το αν ο σύντροφος μας κοιτάει και αλλού. Υπάρχουν δυο είδη ζήλειας η υγιής όπου μπορεί να λειτουργήσει ευεργετικά μέσα στη σχέση, εφόσον μπορεί να αποτελέσει το κίνητρο για να γίνουμε καλύτεροι και να μας αποτρέψει από το να θεωρούμε το σύντροφό μας δεδομένο και μας βοηθά να φροντίζουμε τον εαυτό μας και να διεκδικούμε ερωτικά το σύντροφο μας, και η βλαβερή ζήλεια, αυτή που μας κάνει να χάνουμε τον έλεγχο και να παραβιάζουμε ακόμα και την προσωπική ζωή του καλού μας καθώς φτάνουμε σε σημείο να ψάχνουμε τα δικά του προσωπικά δεδομένα που δεν θα έπρεπε να μας αφορούν.

Ας φέρω ένα παράδειγμα ένα εκτεθειμένο κινητό είναι πειρασμός για μια γυναίκα, ακόμα και αν αισθάνεται σίγουρη για τη σχέση ή το γάμο της. Η σιγουριά αυτή είναι που ζητάει την επιβεβαίωσή της και την ωθεί να διαπιστώσει αν όντως έχει δίκιο που νιώθει έτσι, και δεν μένει μόνο στο κινητό αλλά ψάχνει απαντήσεις για να δώσει την σιγουριά στον εαυτό της πως όλα πάνε καλά και σε αλλά μέσα όπως ο λογαριασμός facebook του συντρόφου της ώστε να τσεκάρει τα μηνύματα του χωρίς να σκεφτεί τις συνέπειες. Σταματά να παραβαίνεις την προσωπική ζωή του άλλου γιατί με αυτόν τον τρόπο χτίζεις μια σχέση χωρίς εμπιστοσύνη.

Επίσης είναι πολύ πιθανό να βρεις κάτι, σκέψου πως ακόμα και τα πιο αθώα φιλικά μηνύματα μοιάζουν ερωτικές εξομολογήσεις στα μάτια μιας γυναίκας που έχει κρυφτεί για να ψάξει το κινητό του άντρα της και οι κλήσεις χωρίς αποθηκευμένους αριθμούς προκαλούν αϋπνίες, τις περισσότερες φορές χωρίς λόγο , το μέλλον της σχέσης σου δεν είναι κρυμμένο σε μια τηλεφωνική συσκευή. Αν είναι μπλεγμένος κάπου μπορείς να το καταλάβεις και χωρίς να γίνεσαι μια κοινή κατίνα. Μην ψάχνεις την προσωπική ζωή του άλλου διότι δε θες να σου κάνουν το ίδιο. Έχεις στείλει και εσύ ευχές σε έναν πρώην σου και έχεις απαντήσει σε ένα μήνυμα συναδέλφου, όσο αθώο και να ήταν.

Σκέψου μια τέτοια συμπεριφορά τι μπορεί να προκαλέσει στη σχέση σου αν το καταλάβει ο σύντροφος σου πως παραβιάζεις τα προσωπικά του δεδομένα,  θα απογοητευτεί, θα τσαντιστεί και θα έχει και δίκιο. Άσε την σχέση σου πιο ελεύθερη και μην τρώγεσαι μονίμως με τα ρούχα σου υποδύοντας τον αστυνόμο Μπέκα, ψάχνοντας το τηλέφωνο και το facebook  του συντρόφου δυο. Μια σχέση για να παραμείνει υγιείς βασίζεται στην ειλικρίνεια, την εμπιστοσύνη και την προσωπική ελευθερία του κάθε ατόμου ξεχωριστά.

Δείτε επίσης

“Terror”: Ένα δυνατό δικαστικό θρίλερ με τους θεατές στον ρόλο των ενόρκων

TERROR η μεγάλη θεατρική επιτυχία συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά κάθε Δευτέρα και Τρίτη  στο θέατρο …