Τρίτη , 23/04/2024

Μαθήματα ανθρωπιάς από τον Αιολικό Μυτιλήνης – Έκανε μεταγραφή 14χρονο πρόσφυγα ποδοσφαιριστή από το Hot Spot της Μόριας

Το όνειρο του στην Ελλάδα κάνει πραγματικότητα ένας 14χρονος πρόσφυγας από τo Kονγκό, καθώς κατάφερε να βγάλει επίσημο δελτίο ποδοσφαιριστή!

Ο λόγος για τον 14χρονο Φράνσις Κολόμπο, ο οποίος από τον καταυλισμό της Μόριας, από εδώ και στο εξής θα παίζει με την ομάδα του Αιολικού Μυτιλήνης.  Σύμφωνα με το τοπικό μέσο stonisi.gr, ο Κολόμπο μετά τον ξεριζωμό του από την πατρίδα του, ήρθε αντιμέτωπος με την ελληνικής γραφειοκρατία, καθώς για να αποκτήσει δελτίο ποδοσφαιριστή έπρεπε να αποδείξει στην ΕΠΟ την ιθαγένειά του. Εν τέλει μετά από πολλές προσπάθειες και με την βοήθεια ενός συγγενή του από το Κονγκό, ο Κολόμπο κατάφερε να πάρει ένα χαρτί που να αποδεικνύει πως κατάγεται από το Κονγκό. Ετσι  η διαδιακασία της έκδοσης «δελτίου ποδοσφαιριστή» ολοκληρώθηκε και τώρα είναι ποδοσφαιριστής της ομάδας και με την «βούλα».

Ο 14χρονος μάλιστα έχει ήδη ξεκινήσει να προπονείται με τον Αιολικό, ενώ έπαιξε ήδη έναν αγώνα μαζί της με την ομάδα των μικρών και την ερχόμενη Κυριακή πάει με τους μεγάλους, σε ένα κρίσιμο αγώνα με τον Ηλυσιακό.

Όπως αναφέρει το τοπικό μέσο, πλέον ο Φράνσις δεν μένει σε κάποια δομή φιλοξενίας, καθώς η ομάδα έχει φροντίσει να του βρει στέγη, ενώ μάλιστα ο Αιολικός Μυτιλήνης καλύπτει τα έξοδά του και φροντίζει να μάθει ελληνικά, πηγαίνοντας σχολείο.

Ο Φράνσις ήρθε μαζί με την οικογένειά του από το Κονγκό πριν 5 χρόνια.  Εχοντας γιατρό πατέρα και έναν μικρότερο αδελφό, ο Φράνσις έφτασε στην Ελλάδα με μία βάρκα περνώντας από τις μικρασιατικές ακτές στη Μυτιλήνη.  Οσο για τα υπόλοιπα μέρη της οικογένειάς του, αυτή την στιγμή ο πατέρας του και ο αδελφός μένουν σε δομή φιλοξενίας στα Γιάννενα.

Δείτε επίσης

ΑΠΟΣΤΟΛΗ LABEL NEWS Πράμαντα, Καλαρρύτες, Συρράκο: Γνωρίστε την άγρια ομορφιά, το μυστήριο και τον ρομαντισμό των Τζουμέρκων (VIDEO – ΦΩΤΟ)

Βαγγέλης Καράλης Ρεπορτάζ: Bαγγέλης Καράλης Kάμερα – Μοντάζ: Θοδωρής Μπίτσας Φωτογραφία: Χάρης Πετρίδης Αποστολή Label …