Σάββατο , 20/04/2024

Μεγάλη φωτιά στην Κινέτα, οι φλόγες έχουν μπει στα σπίτια! Εξαπλώνεται προς Ψάθα και Αλεποχώρι

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά στην Κινέτα Αττικής, νότια της Αθήνας και κοντά στα Μέγαρα, με τις Αρχές να διατάσσουν την απομάκρυνση κατοίκων.

Οι φλόγες έχουν φτάσει σε σπίτια που βρίσκονται στην πλαγιά των Γεράνιων Ορέων, πάνω από τον κύριο οικισμό, ενώ πλάνα του σταθμού μας εικονίζουν φλόγες να καίνε αυλές σπιτιών.

Οι Αρχές έχουν διατάξει την εκκένωση των κατοικιών στην περιοχή Γαλήνη, ενώ υπάρχουν φόβοι για εξάπλωση προς την Ψάθα και το Αλεποχώρι. Κάτοικοι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους με ό,τι μέσα διαθέτουν, παίρνοντας μαζί τους λιγοστά υπάρχοντα και κατοικίδια.

Η Πυροσβεστική επιβεβαίωσε ότι η φωτιά έχει περάσει από αυλές, διευκρινίζοντας όμως ότι έως τώρα δεν υπάρχουν αναφορές για κατεστραμμένα σπίτια.

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι πέντε έως έξι μποφόρ που καθιστούν απρόβλεπτη την πορεία της φωτιάς, ενώ οι πυκνοί καπνοί που αναδύονται από το δάσος δυσκολεύουν το έργο των εναέριων μέσων.

Έκκληση στους κατοίκους που δεν είναι αναγκασμένοι να παραμείνουν να απομακρυνθούν από την Κινέτα απηύθυνε μέσω του ΣΚΑΪ ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης.

Σημείωσε ότι οι άνεμοι αλλάζουν συνεχώς την πορεία της φωτιάς, προσθέτοντας πως η πυρκαγιά ξέσπασε στο «χειρότερο σημείο» στο βουνό, καθώς δεν ήταν εφικτό να ανακοπεί άμεσα προτού λάβει διαστάσεις.

Το μέτωπο έχει μήκος πέντε έως έξι χιλιόμετρα, δήλωσε στον σταθμό μας ο αντιδήμαρχος Μεγαρέων Κωνσταντίνος Φυλακτός. Συμπλήρωσε πως έχουν κινητοποιηθεί όλα τα διαθέσιμα δημοτικά μέσα, υδροφόρες και άλλα οχήματα.

Στο σημείο επιχειρούν 70 πυροσβέστες με 30 οχήματα και δύο πεζοπόρες ομάδες. Από αέρος επιχειρούν πέντε πυροσβεστικά αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα, αν και τα αεροσκάφη φαίνεται πως είναι αποτελεσματικά λόγω του καπνού.

Οι δυνάμεις έχουν υπερδιπλασιαστεί από την έναρξη της κινητοποίησης, που σήμανε λίγο μετά τις 12:00 το μεσημέρι.

Η φωτιά έχει προκαλέσει μποτιλιάρισμα πολλών χιλιόμετρων στην εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου.

Φλόγες είχαν φτάσει μέχρι τον δρόμο, στην πρώτη σήραγγα από Κόρινθο προς Αθήνα, σύμφωνα με ακροατές του ΣΚΑΪ. Η κυκλοφορία έχει διακοπεί από την Κινέτα μέχρι τα Μέγαρα και στα δύο ρεύματα, όπου γίνεται εκτροπή της κυκλοφορίας.

Οι ισχυροί δυτικοί άνεμοι έχουν φέρει πυκνό σύννεφο καπνού στην ευρύτερη περιοχή του Σαρωνικού Κόλπου.

Πηγή: SKAI.gr

Δείτε επίσης

Νεφέλη Αγκυρίδου: Η διευθύντρια των διαδικτυακών μέσων του Star Channel υποψήφια δημοτική σύμβουλος στη Ραφήνα με την παράταξη «Δύναμη Ανάπτυξης»

Η διευθύντρια των διαδικτυακών μέσων του Star Channel Νεφέλη Αγκυρίδου κατεβαίνει υποψήφια δημοτική σύμβουλος στη …