Σάββατο , 27/04/2024

Με λαμπρότητα τελέστηκαν οι εορτασμοί για την μνήμη της Αγίας Αναστασίας της Πατρικίας στο Περιστέρι

Με τη λιτάνευση της εικόνας της Αγίας Αναστασίας της Πατρικίας στους δρόμους του Περιστερίου κορυφώθηκαν την Κυριακή το απόγευμα οι εόρτιες ακολουθίες στον ομώνυμο ιερό ναό της αγίας που είναι και ο μοναδικός στην Ελλάδα.

Της λιτάνευσης προεξήρχε ο μητροπολίτης Περιστερίου κ. Γρηγόριος πλαισιωμένος από τον πρωτοσύγκελλο της μητροπόλεως αρχιμανδρίτη Άγγελο Ανθόπουλο και τη συμμετοχή πλειάδας ιερέων της μητροπόλεως Περιστερίου, ενώ παράλληλα η μπάντα του Δήμου Περιστερίου συνόδευε υπό τους ήχους της τη λιτανεία αποδίδοντας τις δέουσες τιμές.

Μετά το πέρας της λιτανείας στα πρόθυρα της εκκλησίας, ο προϊστάμενος του ναού π. Απόστολος Καμπουρόπουλος ευχαρίστησε θερμά τον Σεβασμιώτατο που λάμπρυνε με την παρουσία του τις θρησκευτικές ακολουθίες, αλλά και όλους εκείνους που βοήθησαν για την προετοιμασία της διεξαγωγής της πανήγυρεως και ακολούθως η Δημοτική Φιλαρμονική παιάνισε τον Εθνικό Ύμνο.

Αμέσως μετά τελέστηκε ο Γ΄ Κατανυκτικός Εσπερινός της Μεγάλης Σαρακοστής χοροστατούντος του επισκόπου Αρσινόης κ. Βασιλείου και μετά θείου κηρύγματος από τον πρωτοπρεσβύτερο π. Ματθαίο Χάλαρη, τον οποίο παρακολούθησε πλήθος πιστών που λίγο νωρίτερα συμμετείχε στην μεγαλοπρεπή λιτανεία. Τους κατανυκτικούς ύμνους απέδωσε θαυμάσια ο βυζαντινός χορός του ιερού ναού αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτη Πολιούχου Αθηνών, υπό τη διεύθυνση του πρωτοψάλτη κ. Γεωργίου Δεμελή.

Δείτε επίσης

Διάλεξη, Ομιλία του Φιλόσοφου, Ζωγράφου Βασίλειου Αράπη – Παρουσιάζει η ηθοποιός Μαριάννα Καστανία

Λαμβάνοντας υπ όψιν την ΑΔΙΑΣΕΙΣΤΗ θεώρηση, ότι το ανθρώπινο Βασίλειο, όπως και τα πάντα Συνπαντικά, …