Πέμπτη , 28/03/2024

Μην φοβάσαι του ανθρώπους που χαμογελούν ειλικρινά και με την ψυχή τους

Υπάρχουν άνθρωποι, που δεν χρειάζονται ρούχα για να σαγηνεύσουν τον κόσμο, φορούν απλά το χαμόγελο τους. Αυτή τη γυμνή, αληθινή και πραγματικά μοναδική τους αλήθεια. Δεν σκέφτονται πότε και αν θα εκτεθούν γιατί απλά δεν φοβούνται κανέναν. Σαν οδηγός, το χαμόγελο τους φτάνει για να τους φέρει ένα βήμα πιο κοντά στη ζωή, μια ζωή χρωματιστή, ευτυχισμένη.

Γιατί ο αυθορμητισμός και η αλήθεια είναι ευτυχία. Και αυτοί οι άνθρωποι είναι ευτυχισμένοι και πάντα έτοιμοι να σου μιλήσουν με την καρδιά τους, να σε βοηθήσουν σε κάθε σου βήμα, να σταθούν στο πλάι σου όποτε τους χρειαστείς. Ξέρουν ακριβώς πως να αντλήσουν δύναμη από το χαμόγελο τους και είναι πάντα πρόθυμοι να την δώσουν σε σένα.

Ακόμη και όταν η καθημερινότητα γίνεται πιεστική, ακόμη και όταν τα προβλήματα και οι υποχρεώσεις προσπαθούν να τους πνίξουν αυτοί θα ανοίξουν τα μάτια τους το πρωί και θα χαμογελάσουν. Θα σταθούν γερά στα πόδια τους και θα ξεκινήσουν τη μέρα τους με οδηγό την μαγική ψυχή τους. Αυτή που δεν θα φοβηθούν να σου ανοίξουν. Γιατί δεν έχουν τίποτα να κρύψουν και αυτό το προδίδει το χαμόγελο τους.

Μη φοβάσαι τους ανθρώπους που χαμογελούν με τη ψυχή τους. Κράτησε τους πλάι σου και πάρε φως από το φως των ματιών τους, που λάμπουν όλο και περισσότερο με κάθε τους χαμόγελο. Πάρε δύναμη και κουράγιο από την ασυνήθιστη αυτή λάμψη τους, που μπορεί να κερδίσει ακόμη και τον πιο περίεργο χαρακτήρα. Πάρε κουράγιο από τον έρωτα τους για τη κάθε μέρα, για την ζωή.

Χαμογέλα, είναι το δεύτερο καλύτερο πράγμα που μπορείς να κάνεις με τα χείλια σου.

Zoe Freeman

Η ομορφιά είναι δύναμη. Και ένα χαμόγελο, το ξίφος της.

John Ray

Ένα χαμόγελο είναι η ευτυχία που θα βρεις κάτω από τη μύτη σου.

Tom Wilson

Εάν θέλετε να σας χαμογελάσει η ζωή, πρώτα χαρίστε της την καλή σας διάθεση.

Μπαρούχ Σπινόζα

Τα περισσότερα χαμόγελα ξεκινούν από ένα άλλο χαμόγελο.

Frank A. Clark

Δείτε επίσης

Βαγγέλης Καράλης: «Θα δώσουμε μάχη κατά των νέων Lockdown του Χαρδαλιά» Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος, «Μάχη για την Αττική»

Ο Βαγγέλης Καράλης είναι δημοσιογράφος και απόφοιτος του τμήματος Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής του ΑΠΘ. Έχει …