Πέμπτη , 25/04/2024

Μικροί ήρωες δίπλα μας στην Ελλάδα της Κρίσης – Οι άνθρωποι της διπλανής πόρτας που δίνουν τον δικό τους αγώνα

Δεν υπάρχουν μόνο στους μύθους και στα παραμύθια που συνηθίζαμε να ακούμε μικροί. Δεν ξεχωρίζουν για τη σωματική τους δύναμη, ούτε γιατί κατάφεραν να κατακτήσουν τη πριγκίπισσα και να ζήσουν μαζί ευτυχισμένοι για πάντα. Οι πραγματικοί ήρωες ζουν ή καλύτερα επιζούν δίπλα μας γιατί καταφέρνουν και στέκονται γερά στα πόδια τους παρά τις δυσκολίες που έχουν καθημερινά να αντιμετωπίσουν. Είναι αφανείς, δεν τους παρατηρείς, ούτε καν τους βλέπεις, αλλά βρίσκονται στη διπλανή πόρτα και δίνουν κάθε λεπτό τον δικό τους αγώνα.

Είναι η σκληρά εργαζόμενη μητέρα που μεγαλώνει μόνη το παιδί της. Η ζωή δεν της επέτρεψε να κυνηγήσει το όνειρο της για μια καριέρα που θα της άξιζε αλλά της χάρισε το μεγαλύτερο δώρο, το παιδί της. Ένα παιδί που έμαθε από μικρό να υπομένει στωικά τις δυσκολίες και να παραμένει στο πλευρό της μητέρας του.

Είναι το νέο ζευγάρι στη γειτονιά, που κάθε Κυριακή βράδυ βρίσκει λίγο χρόνο για περίπατο ,ίσως και μια εκδρομή, για να ενωθεί ξανά μετά από μια εξαντλητική εβδομάδα. Αυτές οι ώρες φτάνουν για να καλύψουν εκείνες τις χαμένες, βουτηγμένες στη δουλειά που στέκονται εμπόδιο στα όνειρα που κάνανε πρίν γίνουν ένα. Είναι όμως αρκετές γιατί είναι αληθινές και αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς γιατί φαίνεται καθαρά στα μάτια τους.

Είναι και ο ηλικιωμένος κύριος στο παγκάκι, που πέρασε όλη τη ζωή του προσφέροντας στην οικογένεια του. Που πήρε αλλά και έδωσε αγάπη και τώρα έμεινε μόνος του. Δεν περιμένει πολλά, δεν χρειάζεται άλλα τόσα. Του αρκεί μια γλυκιά κουβέντα από τους δικούς του ανθρώπους και μια ζεστή αγκαλιά για να του θυμίσει ότι είναι ακόμη εκεί, ακόμη δίπλα του και τον στηρίζουν.

Δεν είναι μόνο αυτοί, είναι χιλιάδες άνθρωποι, γνωστοί και κυρίως άγνωστοι που διεκδικούν με σεβασμό, ρεαλισμό και αξιοπρέπεια αυτά που η ζωή τους έκλεψε. Κάθε εποχή φαίνεται πως έχει τους δικούς της ήρωες και η Ελλάδα της κρίσης έχει σίγουρα γεννήσει πολλούς.

Δείτε επίσης

ΑΠΟΣΤΟΛΗ LABEL NEWS Πράμαντα, Καλαρρύτες, Συρράκο: Γνωρίστε την άγρια ομορφιά, το μυστήριο και τον ρομαντισμό των Τζουμέρκων (VIDEO – ΦΩΤΟ)

Βαγγέλης Καράλης Ρεπορτάζ: Bαγγέλης Καράλης Kάμερα – Μοντάζ: Θοδωρής Μπίτσας Φωτογραφία: Χάρης Πετρίδης Αποστολή Label …