Παρασκευή , 29/03/2024

Ξεκίνησε το εντυπωσιακό φεστιβάλ της Αρμάτας στο ηρωικό νησί των Σπετσών

Το νησί των Σπετσών έπαιξε κεντρικό ρόλο στην ελληνική επανάσταση και την επακόλουθη σύσταση του σύγχρονου ελληνικού κράτους. Όταν το 1821 ξέσπασε η ελληνική επανάσταση, οι Σπέτσες ήταν το πρώτο ελληνικό νησί που σήκωσε τη σημαία της Επανάστασης, το πρωί της 3ης Απριλίου 1821, στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου, στο παλιό λιμάνι. Ακόμα και σήμερα, πολλές από τις ψαρόβαρκες και τα θαλάσσια ταξί υψώνουν την μπλε και κόκκινη σημαία. Το μπλε συμβολίζει την ελευθερία και το κόκκινο συμβολίζει το αίμα, μαζί με τις λέξεις “Ελευθερία ή Θάνατος”.

Κάθε χρόνο, το δεύτερο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου είναι αφιερωμένο στη μνήμη των γεγονότων της 8ης Σεπτεμβρίου 1822, και της Ναυμαχίας της Ναυπλίας (ή των Σπετσών όπως είναι επίσης γνωστή). Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται με την αναπαράσταση της πυρπόλησης της τουρκικής ναυαρχίδας στο λιμάνι και ολοκληρώνονται με ένα εντυπωσιακό θέαμα με πυροτεχνήματα.

Το φεστιβάλ της Αρμάτας πραγματοποιείται φέτος την εβδομάδα 2-8 Σεπτεμβρίου 2019.

Το Label News σας συστήνει για την διαμονή σας το ORLOFF RESORT. 

Στο Παλιό Λιμάνι των κοσμοπολίτικων Σπετσών, εκεί που χτυπά η καρδιά της αρχοντικής αισθητικής και της ιστορικής παράδοσης του νησιού, γεννήθηκε με πολύ μεράκι το ORLOFF RESORT με στόχο την δημιουργία ενός ήρεμου χώρου για την χαλάρωση του βλέμματος και την ξεκούραση του σώματος.

Δείτε επίσης

To μοντέλο Dana Nesteriuk παρουσιάστρια της νέας εκπομπής «Gallery Monaco»

Το μοντέλο και διευθύντρια σε διεθνή φαρμακευτική εταιρία  Dana Nesteriuk θα παρουσιάσει τη νέα εκπομπή …