Πέμπτη , 25/04/2024

Οικονομικοί και πανέμορφοι προορισμοί για τις διακοπές σας τα Χριστούγεννα

ΜΠΑΝΣΚΟ

Προσελκύοντας ως επί το πλείστον λάτρεις του χειμερινού σκι και του σνόουμπορντ, το Μπάνσκο της Βουλγαρίας θα σας κάνει να εκπλαγείτε ευχάριστα. Περπατώντας στα λιθόστρωτα σοκάκια, θαυμάζοντας τα αναπαλαιωμένα πετρόχτιστα σπίτια και τρώγοντας στις ταβέρνες που θυμίζουν καπηλειά θα αφεθείτε σίγουρα στη μυρωδιά του ξύλου που καίγεται στα τζάκια και αναδίδεται και δεν θα θέλετε να επιστρέψετε πίσω στην καθημερινότητα.

ΜΕΤΣΟΒΟ

Βόλτες στις ανηφοριές του χωριού με αναγκαίες στάσεις την πινακοθήκη του Μετσόβου, το πάρκο του Αγίου Γεωργίου, το ιστορικό μοναστήρι του Αγίου Νικολάου με τοιχογραφίες του 17ου αιώνα, η τεχνητή λίμνη του Αώου (20 χλμ. από το χωριό) δημιουργούν τις κατάλληλες προϋποθέσεις για αξέχαστες διακοπές μακριά από το κέντρο της πόλης.

ΕΛΑΤΗ-ΠΕΡΤΟΥΛΙ

Το κυριότερο «πέρασμα» στην Θεσσαλία για δεκάδες διαδρομές, ασφαλτόστρωτες, δασικές, πεζοπορικές, σε μονοπάτια και δασικά κομμάτια,η Ελάτη αποδεικνύει ότι δεν είναι τυχαία η επιλογή της από τους περιηγητές. Εάν ,λοιπόν, αγαπάτε την φυσική πράσινη ομορφιά σε συνδυασμό με την πλούσια θέα που προσφέρουν τα 950 μέτρα ύψος τότε η Ελάτη είναι ο ιδανικός προορισμός για εσάς. Η γειτονική Ελάτη και η ευρύτερη περιοχή προσφέρονται για εκδρομές. Η ορεινή διάσχιση του Κόζιακα: Νεραϊδοχώρι, Πύρρα, Άγιος Νικόλαος, και μετά η μεγάλη κατηφόρα που μας οδηγεί στην κοίτη του Ασπροποτάμου θα σας πείσει πως η επιλογή σας ήταν σωστή.

ΠΗΛΙΟ         

Πέτρινες πλατείες, τσίπουρο, ξεχωριστές διαδρομές στο βουνό με θέα τη θάλασσα και καλομαγειρεμένο φαγητό αποδεικνύουν ότι το Πήλιο δεν είναι άδικα από τους πιο αγαπημένους προορισμούς όσων αγαπούν τις χιονισμένες πλαγιές αλλά δεν μπορούν να αποχωριστούν τη θάλασσα. Σταθερή αξία οι Μηλιές και η Βυζίτσα – ειδικά η δεύτερη είναι πασίγνωστη για τα αρχοντικά της που έχουν μετατραπεί σε ξενώνες.

ΑΘΗΝΑ

Ναι, στην Αθήνα. Η πρωτεύουσα κάθε χρόνο στολίζεται και πραγματικά μεταμορφώνεται προσκαλώντας τους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες της σε μια μοναδική γιορτή. Ο Δήμος Αθηναίων κάθε χρόνο πραγματοποιεί ολοκληρωμένη σειρά εκδηλώσεων καλύπτοντας όλα τα γούστα. Η πλατεία Συντάγματος αποτελεί τον πυρήνα του χριστουγεννιάτικου σκηνικού της πόλης, ενώ, παράλληλα, ο Εθνικός Κήπος και οι Πλατείες της Αθήνας, είναι μερικά μόνο από τα σημεία στα οποία έχετε την ευκαιρία να γιορτάσετε τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

Δείτε επίσης

Εντυπωσιακά γενέθλια για το μοντέλο Γλυκερία Τσολπίδου με θέμα το «Dubai»

Εντυπωσιακά γενέθλια για το μοντέλο Γλυκερία Τσολπίδου που γιόρτασε τα 21 της χρόνια. Το θέμα …