Πέμπτη , 18/04/2024

Οι αρχαίοι Έλληνες είχαν τον δικό τους Θεό για τους ομοφυλόφιλους

Έχοντας γαλουχηθεί από μικρά παιδιά με την αρχαία ελληνική μυθολογία, μάθαμε για την Αφροδίτη, την θεά του έρωτα, αλλά και τον ίδιο τον Έρωτα, που αν και με πιο πρώϊμη παρουσία στο ελληνικό πάνθεον, καταλήγει να την συντροφεύει σε διάφορες μικρές – και μεγάλες – περιπέτειες.

Όμως, λίγοι έχουμε ακούσει για τον Ίμερο, μια άλλη θεότητα, που συμβολίζει την λαχτάρα, την σφοδρή επιθυμία, ερωτική, σεξουαλική για τον άλλο. Γεννήθηκε μετά την Αφροδίτη και τον Έρωτα, ή, σύμφωνα με κάποιους, από την ίδια την Αφροδίτη, ως δίδυμος αδερφός του Έρωτα.

Απεικονίζεται κι αυτός με φτερά, ως νέο αγόρι και αποτελεί, εκτός του Έρωτα, μαζί με τον Πόθο και την Πειθώ, συνοδεία της Αφροδίτης.

Λίγο ξεχασμένος ίσως, δεν έχει κάποιον δικό του μύθο ώστε να ξέρουμε περισσότερα, και έτσι πολλές φορές απεικονίζεται στην θέση του Αντέρωτα (ναι, υπήρχε και αυτός) ο οποίος θεωρείται ότι συμβόλιζε την απάντηση στον Έρωτα, δηλαδή το αμοιβαίο συναίσθημα.

Ακριβώς για αυτό, είναι και ο εκδικητής του έρωτα που δεν ανταποδίδεται. Σχετίστηκε επίσης με τον ομοφυλόφιλο έρωτα.

Ερευνώντας το όλο και περισσότερο, θα δούμε ότι η μυθολογία περιέχει όλα τα ανθρώπινα πάθη, από την καλή, και την κακή τους πλευρά.

THE A CITY TEAM

Δείτε επίσης

ΑΠΟΣΤΟΛΗ LABEL NEWS Πράμαντα, Καλαρρύτες, Συρράκο: Γνωρίστε την άγρια ομορφιά, το μυστήριο και τον ρομαντισμό των Τζουμέρκων (VIDEO – ΦΩΤΟ)

Βαγγέλης Καράλης Ρεπορτάζ: Bαγγέλης Καράλης Kάμερα – Μοντάζ: Θοδωρής Μπίτσας Φωτογραφία: Χάρης Πετρίδης Αποστολή Label …