Πέμπτη , 28/03/2024

Οι νέοι εγκαταλείπουν τα club και επιλέγουν να μαζεύονται στα μπαλκόνια με φίλους λόγω οικονομικής κρίσης – Δες πως μπορείς να κάνεις τον χώρο σου το καλύτερο μέρος διασκέδασης

Μπορεί το «No Money – No Honey» να έχει γίνει το νέο μας moto στην καθημερινότητά μας, ωστόσο οι νέοι τις κρίσης έρχονται να μας διδάξουν πολλά και μάλιστα άκρως σημαντικά. Χωρίς αμφιβολία τα «καλά μαγαζιά», η δυνατή μουσική και ο χορός μέχρι το πρωί να είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της καλής νυχτερινής διασκέδασης στην Ελλάδα. Χωρίς όμως χρήματα, τίποτα από τα παραπάνω δεν γίνεται πραγματικότητα.

Σύμφωνα με έρευνες, ο μέσος νέος Έλληνας που θέλει να διασκεδάσει, χρειάζεται τουλάχιστον 50€ στο πορτοφόλι του για να μείνει ικανοποιημένος και να πει ότι πέρασε καλά. Αυτά τα νούμερα όμως θυμίζουν κάποιες άλλες εποχές. Και έτσι, τα νυχτερινά μαγαζιά χάνουν σιγά σιγά τους οπαδούς τους, ή έστω γεμίζουν από εκείνους που θα περάσουν άπειρες ώρες κοιτώντας το ποτό τους, που πλήρωσαν τόσο μα τόσο ακριβά, μαζί με την μετακίνησή τους και άλλα λοιπά έξοδα.

Οι νέοι της κρίσης όμως βρήκαν την δική τους λύση και μάλιστα είχαν την πιο πρακτική ιδέα. «Γιατί να βγω αφού μπορώ να έχω το δικό μου club στο σπίτι μου;» σκέφτηκε ο «ομαδάρχης» της παρέας και έτσι τα καλοκαίρια γεμίζουν τα μπαλκόνια των πολυκατοικιών της πρωτεύουσας και όχι κάποια beach bar της παραλιακής. Και αν θέλεις να ακυρώσεις αυτή την ιδέα, πρέπει πρώτα να ξέρεις πως σκέφτηκες σωστά. Και εκεί θα έχεις έξοδα, αλλά πολύ λιγότερα. Κάτι που έρχεται δίπλα σε ένα μικρότερο hangover το επόμενο πρωί και πιο ποιοτική διασκέδαση το προηγούμενο βράδυ.

Έχεις δίκιο! Πρόκειται για ένα πάρτυ ρεφενέ. Και μην το κατακρίνεις καθόλου. Σιγά σιγά όλο και περισσότεροι νέοι μπαίνουν στην ιδέα της μάζωξης στο σπίτι και όλο αυτό γίνεται η νέα μόδα του καλοκαιριού. Έχεις μπαλκόνι; Τότε γίνεσαι αυτόματα ένας εν δυνάμει οικοδεσπότης. Το μόνο που έχεις να κάνεις, είναι να ορίσεις την ώρα προσέλευσης των φίλων σου.

Στο μπαλκόνι του σπιτιού σου, μπορείς να κάνεις πολλά με την παρέα σου. Ίσως και να φτιάξεις το δικό σου cocktail που εδώ στο Label News σου έχουμε δώσει άπειρες ιδέες για συνδυασμούς. Πολύ πιο φθηνό και πολύ πιο σίγουρο από τα ποτά των καταστημάτων εστίασης. Επιπλέον, ότι ετοιμάζει μία παρέα με αγάπη και διασκέδαση, γίνεται αυτόματα επιτυχία. Η διασκέδαση θα ξεκινήσει, αφού πιείτε την πρώτη γουλιά από το κοκτέιλ που ετοιμάσατε παρέα και φυσικά ο καθένας έφερε από ένα υλικό για την εκτέλεσή του.

Ήρθε η ώρα να ξεθάψεις εκείνα τα επιτραπέζια που έχεις στο κάτω μέρος της βιβλιοθήκης σου και να περάσεις δημιουργικά την βραδιά σου με τους φίλους σου! Γεμίστε τον χρόνο σας παίζοντας ακόμη και χαρτιά. Ξέρεις τι λένε εξάλλου. Μία παρτίδα χαρτιά μπορεί να σε κάνει να μην καταλάβεις πώς έφτασε το επόμενο πρωί. Αλλά και για τους λάτρεις της μικρής και μεγάλης οθόνης, έχουμε την λύση. Ίσως να ξεκινήσετε παρέα μία ξένη σειρά και να κάνετε άπειρα marathons κατά την διάρκεια του καλοκαιριού, έχοντας αγκαλιά το laptop σας και φυσικά την θέα που μπορεί να σας προσφέρει το μπαλκόνι.

Μήπως πείνασες; Ήρθε η ώρα να καταλάβεις την σημασία του συγκεκριμένου τρόπου διασκέδασης. Εκεί που θα ξόδευες άπειρα λεφτά για να φας κάτι πριν ή και μετά την νυχτερινή σου διασκέδαση, θα φέρεις κάτι για όλους. Εδώ το «όσο περισσότεροι τόσο το καλύτερο» είναι σημαντικό. Κάθε καλεσμένος φέρνει κάτι δικό του. Ένα μικρό κέρασμα. Ένα μπουκάλι κρασί. Μία σαλάτα που έφτιαξε. Όλα είναι δεκτά και όλα είναι φθηνά.

Όλο και περισσότεροι μπαίνουν σε αυτό τον τρόπο διασκέδασης. Και μην φοβάσαι την στιγμή που θα δεις στο Instagram το post μίας φίλης σου που κάνει clubbing παρέα με 12 σφηνάκια και τον barman. Εσύ δίπλα σου, εκείνη την στιγμή, ίσως έχεις δημιουργήσει κάτι πολύ καλύτερο.

Δείτε επίσης

ΑΠΟΣΤΟΛΗ LABEL NEWS ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ: Μονή Κηπίνας – Το εντυπωσιακό Μοναστήρι που είναι χτισμένο μέσα σε βράχους!

Βαγγέλης Καράλης Ρεπορτάζ: Bαγγέλης Καράλης Φωτογραφία: Xάρης Πετρίδης, Θοδωρής Μπίτσας Το Label News ταξίδεψε στα …