Κυριακή , 28/04/2024

Πέτρος Αλαφούζος: “Αυτό που με προέτρεψε να ασχοληθώ με την τοπική αυτοδιοίκηση είναι η αγάπη μου για την περιοχή που γεννήθηκα, μεγάλωσα και ζω, Άγιοι Ανάργυροι-Καματερό”

Συνέντευξη: Βαγγέλης Καράλης 

 

Ο δραστήριος νέος Πέτρος Αλαφούζος μιλάει στο Label News για την υποψηφιότητά του στον Δήμο Αγίων Ανάργυρων – Καματερού στο πλευρό του Δημάρχου Σταύρου Τσίρμπα

  • Έχεις πολλές και διαφορετικές επαγγελματικές δραστηριότητες ως αθλητικογράφος, υπεύθυνος σε χώρους εστίασης αλλά και επιχειρηματίας. Μίλησε μας για τις δουλειές σου.

Ναι η αλήθεια είναι πως ασχολούμαι με πολλά πράγματα. Μου αρέσει να δουλεύω, γενικά δεν μπορώ να κάθομαι. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία, ήταν το όνειρο μου. Έχω δουλέψει πάνω σε αυτό, ελπίζω στο άμεσο μέλλον να ξανά ασχοληθώ. Αυτή την περίοδο δουλεύω σε μια μεσιτική εταιρία, μου αρέσει και το προσπαθώ, ενώ παράλληλα είμαι υπεύθυνος σε ένα χώρο εστίασης, δουλειά που την έκανα από φοιτητής. Η απόφαση να ασχοληθώ επιχειρηματικά με ένα μαγαζί που θα ανοίξουμε σε λίγο καιρό στους Αγίους Αναργύρους έχει να κάνει με τον αδερφό μου, είναι τεχνικός υπολογιστών και δικτύων, κορυφή στο είδος του, έτσι αποφασίσαμε από κοινού να  ανοίξουμε ένα τέτοιου είδους μαγαζί, καθώς και ένα e-shop. Θα το τολμήσουμε και ελπίζουμε να πάνε όλα καλά.

  • Πώς αποφάσισες να ασχοληθείς με την τοπική αυτοδιοίκηση βάζοντας υποψηφιότητα με τον συνδυασμό του δημάρχου Σταύρου Τσίρμπα για τον Δήμο Αγίων Αναργύρων – Καματερού;

Είναι η δεύτερη φορά που το επιχειρώ. Αυτό που με προέτρεψε να ασχοληθώ με την τοπική αυτοδιοίκηση λαμβάνοντας μέρος στις επόμενες εκλογές με τον συνδυασμό του Δημάρχου Σταύρου Τσίρμπα, είναι η αγάπη μου για προσφορά στο κοινωνικό σύνολο και η αγάπη μου για την περιοχή που γεννήθηκα, μεγάλωσα και ζω, Άγιοι Αναργυροι-Καματερό. Επίσης τα τελευταία τρία χρόνια είδα ένα πολύ ωραίο έργο από τον δήμαρχο, μια αναβάθμιση της περιοχής, μια σοβαρότητα για τα πολύ σημαντικά θέματα που μπορεί να έχει ένας Δήμος. Η προσπάθεια για εμένα παίζει πολύ σημαντικό ρόλο καθώς και η αγάπη για την περιοχή και τους δημότες της και έτσι η απόφαση ήταν σχετικά εύκολη.

(Μαζί με τον Δήμαρχο Αγίων Ανάργυρων – Καματερού Σταύρο Τσίρμπα)

  • Τι αλλαγές θα ήθελες να γίνουν στον Δήμο σου;

Ο δήμαρχος έχει κάνει ήδη πολλές αλλαγές, αυτός είναι και ο λόγος όπως σου είπα που μετά το ραντεβού που είχαμε, μιλώντας εφ’ όλης της ύλης, δέχτηκα να κατέβω με τον συνδυασμό του. Πιστεύω πως κάθε Δήμος μπορεί να γίνει καλύτερος και καλύτερος. Υπάρχουν πολλές ιδέες και ο δήμαρχος τις γνωρίζει, καθώς και την αγάπη μου για τον δήμο μας. Το σίγουρο είναι πως αν καταφέρω και εκλεχθώ θα δώσω ότι καλύτερο μπορώ για να βάλω και εγώ ένα λιθαράκι στο συλλογικό έργο της διοίκησης.

  • Θεωρείς οι νέοι άνθρωποι μπορούν να κάνουν την τοπική αυτοδιοίκηση και την πολιτική καλύτερη;

Ναι πιστεύω πως οι νέοι άνθρωποι με την όρεξη που έχουν, τη δίψα για δουλειά και για προσφορά, καθώς και οι καινούργιες ιδέες μπορούν να οφελήσουν. Σε μια παράταξη χρειάζεται και η εμπειρία, αλλά και νεότεροι άνθρωποι με όρεξη και νέες ιδέες.

  • Κλείνοντας θα ήθελα να αναφερθούμε στη νέα σου επιχειρηματική κίνηση.

Το σκεφτόμουν πολύ καιρού. Ήθελα να κάνω ένα βήμα παραπάνω. Ήρθε η ιδέα του αδερφού μου και ενός προσώπου του άμεσου οικογενειακού μου περιβάλλοντος που με ώθησαν να πάρω την απόφαση. Μια ωραία ιδέα, δουλεμένη καλά στο μυαλό μας χρόνια πάει να γίνει πράξη. Το μαγαζί που ανοίγουμε  καθώς και το e-shop, έχει να κάνει με υπολογιστές-κινητά, πάντως είδους αξεσουάρ, πωλήσεις, επιδιορθώσεις και παραγγελίες. Η έδρα μας θα είναι στην περιοχή μας, στους Αγίους Αναργύρους. Πιστεύω πως σε περίπου ένα μήνα θα είμαστε έτοιμη και ελπίζω να πάνε όλα καλά σε αυτό το καινούργιο εγχείρημα.

Δείτε επίσης

ΑΠΟΣΤΟΛΗ LABEL NEWS Πράμαντα, Καλαρρύτες, Συρράκο: Γνωρίστε την άγρια ομορφιά, το μυστήριο και τον ρομαντισμό των Τζουμέρκων (VIDEO – ΦΩΤΟ)

Βαγγέλης Καράλης Ρεπορτάζ: Bαγγέλης Καράλης Kάμερα – Μοντάζ: Θοδωρής Μπίτσας Φωτογραφία: Χάρης Πετρίδης Αποστολή Label …