Παρασκευή , 19/04/2024

Ο Κωνσταντίνος Ζέρβας ανακοίνωσε την παράταξη του “Ναι στη Θεσσαλονίκη” με πλήθος κόσμου και κέρασε κρασί “Μπουτάρη” …

Σε μία ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα, που δεν χώρεσε όλους τους παρευρισκόμενους, στο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ PALACE, ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Κωνσταντίνος Ζέρβας ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για δήμαρχος  Θεσσαλονίκης. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του αποκάλυψε το όνομα και τα σύμβολα της παράταξης «ΝΑΙ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ».

Στην ομίλα του ανέδειξε τις προτεραιότητες της υποψηφιότητάς του καθώς και τους προγραμματικούς άξονες της νέας προσπάθειας.

Αναφέρθηκε επιγραμματικά στην προσωπική του πορεία και σε όλα εκείνα τα στοιχεία που τον συνδέουν με την πόλη της Θεσσαλονίκης καθώς όπως ανέφερε χαρακτηρίστηκα «οι περισσότεροι γνωρίζετε ότι είμαι γέννημα θρέμμα της Θεσσαλονίκης. Εδώ γεννήθηκα, εδώ σπούδασα, εδώ εργάστηκα, εδώ ζω, και απ΄ ό,τι φαίνεται εδώ θα γεράσω».

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί έμμεσα στις σχέσεις του με την παράταξη του Γιάννη Μπουτάρη επισημαίνοντας πως όταν διαφώνησε, όταν εντόπισε απόκλιση από μια πορεία αρχών και σειρά λαθών διαφώνησε ανοιχτά και αποχώρησε. «Δεν υπολόγισα κόστος – ποτέ για μένα δεν ήταν αυτοσκοπός η καρέκλα – Δεν μπήκα άλλωστε σε αυτή την υπόθεση για να αποκομίσω οφέλη» ήταν η αποστροφή του λόγου του.

Ακολούθως άσκησε κριτική και αναζήτησε ευθύνες για τη σημερινή εικόνα της πόλης η οποία έχει σοβαρά προβλήματα, υστερήσεις και μια γενικότερη εικόνα εγκατάλειψης και απαισιοδοξίας.

Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός πως απευθύνθηκε στο ακροατήριο ρωτώντας τους παρευρισκόμενους πώς προσέγγισαν και το χώρο της εκδήλωσης και τι εικόνες αντίκρισαν σε αυτή τη διαδρομή, θέλοντας να καταδείξει μία σειρά προβλημάτων της καθημερινότητας όπως οι μετακινήσεις, η προσπελασιμότητα για τους συμπολίτες με κινητικές δυσκολίες, η έλλειψη πρασίνου, ελεύθερων δημόσιων χώρων  και αισθητικής.

«Επιστρέφοντας από οποιαδήποτε ευρωπαϊκή πόλη δε νιώθουμε μία πικρία μέσα μας; μήπως όταν επιστρέφουμε από την Αθήνα, δεν ζηλεύουμε τις υποδομές της; Αυτά τα επισημαίνω, όχι με κάποιο αίσθημα τοπικισμού, ούτε με ξεπερασμένες αντιλήψεις  περί αθηνοκεντρικού κράτους  αλλά με αίσθημα αυθεντικού ενδιαφέροντος» τόνισε.

Παρά την κριτική προς τις προηγούμενες διοικήσεις της πόλης επισήμανε πως δεν μηδενίζει το έργο κανενός διότι στόχος της δικής του προσπάθειας είναι να ενώσει και όχι να διχάσει την πόλη. Αναφέρθηκε σε ό,τι θεωρεί επιτυχημένη παρακαταθήκη των προηγούμενων κάνοντας άνοιγμα σε ανθρώπους που τις υπηρέτησαν.

Αξίζει να σημειωθεί πως απέσπασε θερμό χειροκρότημα όταν επανέλαβε την πάγια θέση του για τη συμφωνία των Πρεσπών και το ζήτημα με το όνομα της γείτονος. «Η γραφή στα μάρμαρα αιώνων δεν αλλάζει. Δε νιώθω κάτοικος της Νότιας Μακεδονίας αλλά περήφανος Μακεδόνας».

Έκανε λόγο ακολούθως για το ζήτημα των υποδομών της πόλης σημειώνοντας πως χαιρετίζει την ολοκλήρωση ορισμένων μεγάλων έργων αλλά υπενθύμισε μία σειρά άλλων που ενώ εξαγγέλθηκαν έμειναν στις καλένδες.

Από την εναρκτήρια ομιλία του δεν θα μπορούσε παρά να μην αναφερθεί και στο δικό του έργο καθώς διετέλεσε Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής και Ελεύθερων Χώρων και Αντιδήμαρχος Κινητοποίησης των Πολιτών, Νεολαίας και Αθλητισμού, έργο που δεν συνεχίστηκε οδηγώντας την πόλη σε υποβάθμιση στους τομείς αυτούς.

Στο τελευταίο τμήμα της ομιλίας του ξεδίπλωσε ορισμένα προγραμματικά σημεία της πρότασής του με την υποσημείωση ότι η διαδικασία κατάρτισης ενός ρεαλιστικού προγράμματος είναι μία διαδικασία ανοιχτή και πως επιθυμεί τη συμμετοχή τόσο των στελεχών όσο και της κοινωνίας των πολιτών – καθώς τα ηλεκτρονικά μέσα είναι ήδη έτοιμα για να υποδεχθούν προτάσεις και συνεισφορές.

Αναφέρθηκε επίσης σε συγκεκριμένα παραδείγματα ευρωπαϊκών πόλεων που κατάφεραν σημαντικές αλλαγές και επιτυχίες και που συγκροτούν μία λίστα καλών πρακτικών από όπου η Θεσσαλονίκη έχει μόνο να κερδίσει εφαρμόζοντάς τες. Δεσμεύτηκε να παρουσιάσει κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου – μαζί με το πρόγραμμα – πολλά τέτοια παραδείγματα.

Στα αξιοσημείωτα της εκδήλωσης ήταν η πρόνοια των οργανωτών να υπάρχει άνθρωπος που μετέφραζε συνεχώς την ομιλία στη νοηματική, αποδεικνύοντας την αυξημένη ευαισθησία της υποψηφιότητας προς τους ανθρώπους με προβλήματα ακοής.

Τέλος, ο ίδιος ο κ. Ζέρβας έδωσε στη δημοσιότητα την ηλεκτρονική διεύθυνση του site της προεκλογικής του καμπάνιας – www.naistithessaloniki.gr –  τονίζοντας πως στόχος του είναι να ενσωματώσει καινοτομία και τεχνολογικά μέσα και να αξιοποιήσει στο έπακρο τα social media.

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 

Μπορεί πια να τους χωρίζει ένα αγεφύρωτο χάσμα και να είναι από άλλοτε στενοί συνεργάτες… αντίπαλοι, ωστόσο από ό,τι φάνηκε ο Κωνσταντίνος Ζέρβας συνεχίζει να εκτιμά την επιχειρηματική δραστηριότητα του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη. Στην αποψινή ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του για τον δήμο Θεσσαλονίκης, στο Μακεδονία Παλλάς, ο κ. Ζέρβας προσέφερε στους παρευρισκομένους κρασί «κυρ-Γιάννης», αυτό δηλαδή που παράγει ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης.
«Ο Γιάννης Μπουτάρης κάνει καλό κρασί και του ευχόμαστε να εξακολουθεί να το κάνει», είπε χαριτολογώντας ο κ. Ζέρβας.

Δείτε επίσης

Εντυπωσιακά γενέθλια για το μοντέλο Γλυκερία Τσολπίδου με θέμα το «Dubai»

Εντυπωσιακά γενέθλια για το μοντέλο Γλυκερία Τσολπίδου που γιόρτασε τα 21 της χρόνια. Το θέμα …