Τρίτη , 16/04/2024

Ο λαϊκός τραγουδιστής Αλέξης Νείρος βρίσκεται ένα βήμα πριν τον μοναχισμό

Ένα βήμα πριν από τον μοναχισμό στο Άγιον Όρος έφτασε ο Αλέξης Νείρος, από τα πιο γνωστά ονόματα στο ελληνικό λαϊκό τραγούδι, με δεκάδες συνεργασίες και εμφανίσεις σε νυχτερινά κέντρα που έχουν αφήσει εποχή.

Ο ίδιος έχει κυκλοφορήσει πολλές δισκογραφικές δουλειές και μετράει συνεργασίες με καλλιτέχνες όπως ο Γιώργος Αλκαίος, ο Βασίλης Καρράς, η Κατερίνα Στανίση, ο Σταμάτης Κόκοτας, η Λίτσα Γιαγκούση, ο Μάκης Χριστοδουλόπουλος και πολλοί άλλοι. Όλα πήγαιναν κατ’ ευχήν στη ζωή και την καριέρα του, μέχρι που έπεσε θύμα της οικονομικής κρίσης.

Σειρά μετά είχε η κατάθλιψη και μαζί η σκέψη να τα παρατήσει όλα. Ένα προσκύνημα στο Άγιον Όρος έμελλε ν’ αλλάξει όλη την κοσμοθεωρία του. «Έφτασα ένα βήμα προτού εγκαταλείψω τα εγκόσμια και γίνω μοναχός» αποκαλύπτει σήμερα στην «Espresso» για πρώτη φορά.

«Ξεκίνησα την καριέρα μου ως τραγουδιστής το 1994. Ο Γιώργος Αλκαίος με βοήθησε στα πρώτα μου ξεκινήματα δισκογραφικά, μαζί με την Εύη Δρούτσα και τον Κωνσταντίνο Παντζή» αναφέρει ο καλλιτέχνης στην αρχή της κουβέντας μας. Κι αφού διέγραψε μια πολλά υποσχόμενη πορεία, ακολούθησαν η πτώση λόγω της ύφεσης και τα δραματικά επακόλουθα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Espresso και τον Βαγγέλη Καράλη, για τρία ολόκληρα χρόνια πάλεψε με το «τέρας» της κατάθλιψης. Σταμάτησε να τραγουδάει κι έπιασε δουλειά στο καφέ της αδελφής του.

«Από το 2015 μέχρι το 2018 αποτραβήχτηκα από το καλλιτεχνικό στερέωμα. Δεν έβγαζα τραγούδια, δεν εμφανιζόμουν σε κανένα μαγαζί. Δούλευα στο καφέ της αδελφής μου και έτσι βιοποριζόμουν. Ο λόγος που σταμάτησα ήταν η οικονομική κρίση, με επηρέασε ψυχολογικά όλο αυτό και έφτασα στα όρια της κατάθλιψης. Όλοι αυτοί που με στήριζαν καλλιτεχνικά με παράτησαν. Πάλευα μόνος μου να βγάλω ένα τραγούδι και να κλείσω ένα μαγαζί να τραγουδήσω. Όλο αυτό με κούρασε και αποφάσισα να τα παρατήσω» μας λέει και συγκλονίζει.

Ρωτάμε τον τραγουδιστή εάν όλοι αυτοί που τον στήριζαν τόσα χρόνια, μάνατζερ και καλλιτέχνες, τον στήριξαν σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, με την απάντησή του να είναι αφοπλιστική: «Μέσα σε αυτά τα χρόνια που ήμουν εκτός δεν με στήριξε κανείς. Όλοι είναι δίπλα σου για το θεαθήναι και μόνο οι δικοί μου άνθρωποι μου στάθηκαν πραγματικά. Αυτό που λέω στον γιο μου είναι ότι πρέπει να μάθεις στη ζωή να είσαι μόνος σου. Αυτή είναι η πικρή αλήθεια».

Ο Αλέξης Νείρος μέσα στη δίνη της κατάθλιψής του αποφασίζει να κάνει προσκύνημα στο Άγιον Όρος. Εκεί μένει για έναν ολόκληρο μήνα, και σκέφτεται να ακολουθήσει τον μοναχισμό. Το προσκύνημα και ο πνευματικός του στο Περιβόλι της Παναγίας τον έσωσαν από την κατάθλιψη, όπως μας εξομολογείται με δάκρυα στα μάτια: «Πριν από δύο χρόνια πήγα για προσκύνημα στο Άγιον Όρος. Ενώ ήταν να κάτσω για λίγες ημέρες, η επικοινωνία που ένιωσα με τον Θεό και η ηρεμία του Όρους με έκαναν να καθίσω έναν ολόκληρο μήνα. Εκεί βρήκα το φως της διεξόδου του τούνελ που είχα μπει μέσα από την κατάθλιψή μου. Ο πνευματικός μου εκεί με βοήθησε πολύ. Πέρασε από το μυαλό μου να γίνω μοναχός. Αλλά αποφάσισα να επιστρέψω στα εγκόσμια εξαιτίας του γιου μου. Είναι 15 χρονών και ακόμη με χρειάζεται δίπλα του. Το μήνυμα που πήρα από το Άγιον Όρος ήταν ότι η ζωή είναι ωραία, είναι απλή και μέσα από τα απλά πράγματα μπορείς να βρεις την πραγματική ευτυχία. Εκεί αναθεώρησα τα πάντα και αποφάσισα να επιστρέψω στη ζωή».

Ο τραγουδιστής επιστρέφοντας στην Αθήνα συναντάει τυχαία τον άνθρωπο που ήρθε σαν θεϊκό σημάδι στη ζωή του, επαναφέροντάς τον στα καλλιτεχνικά δρώμενα. Ο Αλέξης Νείρος στο πρόσωπο του συνθέτη Νίκου Τερζή βρίσκει και πάλι το… λιμάνι του, επιστρέφοντας καλλιτεχνικά με το τραγούδι «Πήρα το μήνυμά σου», μετά τη θεία δύναμη που ένιωσε στο Άγιον Όρος.

«Όταν επέστρεψα στην Αθήνα, σαν θεϊκό σημάδι βρέθηκε στη ζωή μου ο Νίκος Τερζής. Ως διά μαγείας μου λέει “τώρα θα σε αναλάβω”. Είχαμε να μιλήσουμε πάρα πολλά χρόνια. Ύστερα από τρία χρόνια απουσίας μου, αυτός ο άνθρωπος με επανέφερε στο καλλιτεχνικό στερέωμα. Πριν από έναν χρόνο μού έγραψε το τραγούδι “Πήρα το μήνυμά σου” από τη Spicy Records, επηρεασμένος από το μήνυμα που πήρα μετά το προσκύνημά μου στο Άγιον Όρος. Έχω προγραμματίσει νέο προσκύνημα το καλοκαίρι για να ευχαριστήσω τον Θεό που με έσωσε από την κατάθλιψή μου» μας δηλώνει ο τραγουδιστής με βαθιά εξομολογητική διάθεση και με μια σπάνια ηρεμία και γαλήνη στο πρόσωπό του.

Ο Αλέξης Νείρος, μετά την τρίχρονη περιπέτειά του, έχει επιστρέψει δυναμικά και εμφανίζεται κάθε Τρίτη μαζί με τον Πέτρο Ιμβριο στο Δικαστήριο Club.

 

Δείτε επίσης

Κάρλος Καρβαλιάλ: Αυτό είναι το στέκι του προπονητή του Ολυμπιακού για φαγητό στο Κουκάκι

Ανάμεσα στις υποχρεώσεις που έχει με την ομάδα του Ολυμπιακού, ο Κάρλος Καρβαλιάλ βρήκε λίγες …