Τετάρτη , 24/04/2024

Ο πιο Πολυτελής Πρωτοχρονιάτικος Μπουφές σε 5 απλά βήματα

Αν και εσύ σκοπεύεις να καλέσεις φέτος την Πρωτοχρονιά τους φίλους σου στο σπίτι και να διοργανώσεις κάποιο γιορτινό μπουφέ για τους καλεσμένους σου, το labelnews.gr σου δίνει τις καλύτερες συμβουλές για να οργανώσεις εύκολα και με σωστό τρόπο την πιο όμορφη βραδιά.

Χωρίς καμία αμφιβολία, η Νο1 δυσκολία για την προετοιμασία των φαγητών του μπουφέ στο σπίτι, βρίσκεται στον γενικότερο εξοπλισμό. Σε περίπτωση που ο εξοπλισμός είναι ανεπαρκής, ίσως είναι προτιμότερο να δοθεί έμφαση σε περισσότερα κρύα πιάτα ορεκτικά, σαλάτες και λιγότερα κυρίως πιάτα, ενώ καλό είναι να προγραμματίσεις την σειρά που θα ακολουθήσεις για την προετοιμασία ή το μαγείρεμα.

Πάντα υπολογίζουμε τις ποσότητες, εκτιμώντας τι μπορεί να καταναλώσει κάθε καλεσμένος. Κάτι το οποίο θα μας βοηθήσει και στην οικονομική πλευρά της βραδιάς μας και πιο συχνά για έναν μπουφέ υπολογίζουμε για κάθε άτομο το κρέας στο κυρίως πιάτο να είναι 300 γραμμάρια, ενώ οι ποσότητες απ’ όλα τα υπόλοιπα πιάτα που θα υπάρχουν στο μπουφέ να είναι γύρω στα 200 γραμμάρια.

Στον μπουφέ μπαίνουν κρύα και ζεστά ορεκτικά, κυρίως πιάτα, φρούτα, γλυκά και τυριά σε μικρά κομμάτια για να σερβίρονται εύκολα οι καλεσμένοι. Από την άλλη όμως, τα κρύα ορεκτικά ποικίλουν. Ίσως λίγο καπνιστός σολομός, ρώσικη σαλάτα ή και σαλάτα με ποικιλία πράσινων σαλατικών με ρόδι και καρύδι δεν θα ήταν καθόλου άσχημο να συνοδεύσουν τα ζεστά ορεκτικά που μπορεί να είναι κάποιες τάρτες με λαχανικά, πίτες με χόρτα εποχής ή και την σπεσιαλιτέ της κάθε νοικοκυράς.

Τέλος, μην διστάσετε να επιλέξετε για ένα από τα πιάτα σας την σούπα. Είναι παραδοσιακή και ταιριάζει με το απόλυτα με το εορταστικό πνεύμα. Μην φοβηθείτε την κλασική κοτόσουπα γιατί δεν είναι καθόλου κλισέ αλλά και μία κολοκυθόσουπα ή σούπα με κάστανα θα έδινε έναν διαφορετικό αέρα στον μπουφέ σας.

Δείτε επίσης

To μοντέλο Dana Nesteriuk παρουσιάστρια της νέας εκπομπής «Gallery Monaco»

Το μοντέλο και διευθύντρια σε διεθνή φαρμακευτική εταιρία  Dana Nesteriuk θα παρουσιάσει τη νέα εκπομπή …