Πέμπτη , 25/04/2024

Ο πρώην στενός συνεργάτης και «δεξί χέρι» του Γιάννη Μπουτάρη, Διευθυντής στον τηλεοπτικό σταθμό Epsilon;

Η  ξαφνική παραίτηση του Λάζαρου Θεοδωρακίδη από τη Διεύθυνση  της Δημοτικής Τηλεόρασης Θεσσαλονίκης έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό καθώς ήταν άτομο που χαίρει της εκτίμησης όλου του προσωπικού. Ο μέχρι πρότινος  εκλεκτός του Γιάννη Μπουτάρη  αποχώρησε  επικαλούμενος προσωπικούς λόγους, σύμφωνα όμως με πληροφορίες  πίσω από τη λιτή επιστολή παραίτησης ,που δημοσιοποιήθηκε αργά χθες απόγευμα στα περίπου 130 άτομα του σταθμού μ ένα απλό mail,  δεν κρύβονται μόνο οι προσωπικοί λόγοι  αλλά  κυρίως σοβαροί πολιτικοί λόγοι που τον οδήγησαν στη συγκεκριμένη απόφαση.

«Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι. Σήμερα, μετά από 3,5 χρόνια, υπέβαλα την παραίτησή μου από τη θέση του Διευθυντή της TV100. Σας ευχαριστώ όλες κι όλους για τη συνεργασία. Σας εύχομαι να είστε γεροί και καλή συνέχεια. Πάντα στη διάθεσή σας», ανέφερε το mail.

Την περίοδο αυτή ήδη το περιβάλλον του δημάρχου Θεσσαλονίκης  προετοιμάζεται  για τις δημοτικές εκλογές του 2019 και έκρινε πως ο χειρισμός των πολιτικών θεμάτων της πόλης έπρεπε να περιέλθει εξ ολοκλήρου και  υπό τον απόλυτο έλεγχο του  ο Γενικού  Διευθυντή της ΔΕΠΘΕ Φίλιου Στάγκου με τις  θέσεις κλειδιά να αναλαμβάνουν άτομα του δικού του πυρήνα.

Οι σχεδιασμοί αυτοί προφανώς είναι που  αποτέλεσαν ένα πεδίο συγκρούσεων μεταξύ επιτελικών στελεχών  και ο Γενικός Διευθυντής της ΤV100  επέλεξε να αποχωρήσει οριστικά από το σχήμα του καναλιού.  Στη θέση που «χήρεψε» πριν από λίγα εικοσιτετράωρα  δεν αποκλείεται η τοποθέτηση του διευθυντή του Δημοτικού Ραδιοφώνου Θεσσαλονίκης  FM 100 Βασίλη Κοντογουλίδη  ή, της στενής συνεργάτιδας του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, Καλλιόπης Αστεριάδου με άτυπο μεν, αλλά ουσιαστικό ρόλο στη χάραξη της νέας πολιτικής στρατηγικής.

Η επιλογή Κοντουγουλίδη ωστόσο, αν και έμπιστος συνεργάτης του Γιάννη Μπουτάρη, σκοντάφτει στις δυο παράλληλες θέσεις που κατέχει εδώ και πολλά χρόνια καθώς, είναι Διευθυντής του Δημοτικού Ραδιοφώνου Θεσσαλονίκης, ενώ  παράλληλα και συνδικαλιστής με τη θέση του Γ.Γ της Ένωση Συντακτών Μακεδονίας Θράκης.

Ο Λάζαρος Θεοδωρακίδης πάντως από την πλευρά του και  σύμφωνα με πληροφορίες ανοίγει τώρα πανιά προς άλλη κατεύθυνση. Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν προχωρήσει σε επαφές  με τον όμιλο Ιβάν Σαββίδη για την οργάνωση των γραφείων του τηλεοπτικού σταθμού  Epsilon στη Θεσσαλονίκη ενώ άλλες πληροφορίες ότι θα αναλάβει τη διεύθυνση ειδήσεων της εφημερίδας  Μακεδονία που αναμένεται να κυκλοφορήσει κατά τη διάρκεια της ΔΕΘ. Ο ίδιος ωστόσο διέψευσε κάθε σενάριο και περιορίστηκε να πει σε φίλους του ότι η κατάσταση στη Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης όπως αυτή διαμορφώθηκε το τελευταίο χρονικό διάστημα «δεν πήγαινε άλλο». Η σύμβαση του έληγε τέλος Φεβρουαρίου του 2019.

Δείτε επίσης

Εντυπωσιακά γενέθλια για το μοντέλο Γλυκερία Τσολπίδου με θέμα το «Dubai»

Εντυπωσιακά γενέθλια για το μοντέλο Γλυκερία Τσολπίδου που γιόρτασε τα 21 της χρόνια. Το θέμα …