Παρασκευή , 29/03/2024

Πρωτομαγιά στο Νότιο Πήλιο για ένα ρομαντικό και χαλαρωτικό ταξίδι

Νότιο Πήλιο. Η περιοχή της Ελλάδος που μπορεί να σου χαρίσει οπτικά, αλλά και συναισθηματικά ερεθίσματα. Και αυτό διότι διαθέτει το ωραιότερο ηλιοβασίλεμα στην περιοχή. Αν παρατηρήσει κανείς το χάρτη, θα καταλάβει και την ίδια την ανθρώπινη φύση του Νότιου Πηλίου. Η κύρια ελληνική χερσόνησος αποτελεί τον κορμό του κι ο Παγασητικός κόλπος τη μασχάλη του, γιατί πολύ απλά μοιάζει με το αναποδογυρισμένο χέρι ενός άντρα που παρουσιάζει το μπράτσο του.

Ας γνωρίσουμε όμως το χωριό του Νοτίου Πηλίου “Λαύκος” με το ωραιότερο ηλιοβασίλεμα στη νότια Μαγνησία. Αρχοντοχώρι του νοτιοδυτικού Πηλίου ο Λαύκος, αραδιάζει τα σπίτια του σε ύψος 350 μέτρων ψηλά από τη θάλασσα.

Ακολουθώντας την οδό Αγίου Αθανασίου που φεύγει ακριβώς πάνω από τον χώρο στάθμευσης θα θαυμάσετε μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά παλιά σπίτια του χωριού. Εκτός από τα γνήσια πηλιορείτικα αρχοντικά εντύπωση προκαλούν και αρκετά νεοκλασικά που υπήρξαν κατοικίες ναυτικών. Στην ευρύχωρη πλακόστρωτη πλατεία που σκιάζεται από θεόρατα πλατάνια και υπέργηρα κυπαρίσσια βρίσκεται το Δημαρχείο ενώ απλώνουν τα τραπεζάκια τους μερικές ταβέρνες και καφενεία.

Ψάχνετε για μία θαλασσινή διέξοδο; Τότε θα πρέπει να επισκευθείτε την Μηλίνα, που βρίσκεται σε απόσταση μόλις είκοσι λεπτών από το Λαύκο. Ευχάριστη έκπληξη επίσης, είναι η εξαίρετη αμμουδιά Μικρό που βρίσκεται νότια από την πολυσύχναστη παραλία του Πλατανιά και απέχει από τον Λαύκο περίπου 5 χιλιόμετρα.

Ταξιδέψτε στο Λαύκο και στο Νότιο Πήλιο. Στο χωριό με το ωραιότερο ηλιοβασίλεμα στην Νότια Μαγνησία, ένα όμορφο χωριό με γραφικά καλντερίμια και καλοβαλμένα σπίτια που θα σας ενθουσιάσουν και θα σας συγκινήσουν.

Δείτε επίσης

Κάρλος Καρβαλιάλ: Αυτό είναι το στέκι του προπονητή του Ολυμπιακού για φαγητό στο Κουκάκι

Ανάμεσα στις υποχρεώσεις που έχει με την ομάδα του Ολυμπιακού, ο Κάρλος Καρβαλιάλ βρήκε λίγες …