Τρίτη , 16/04/2024

«Πόλεμος» για τον Σαμπάνη και τα 19.000 ευρώ που θα πάρει για το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στην Θεσσαλονίκη

Οι Θεσσαλονικείς θα πληρώσουν 100.000 ευρώ για τις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος επεισοδιακό ήταν το Δημοτικό Συμβούλιο της Θεσσαλονίκης αναφορικά με τον οικονομικό προυπολογισμό για τον στολισμό της πόλης τα Χριστούγεννα αλλά και τους καλλιτέχνες που θα τραγουδήσουν στις εκδηλώσεις. Φέτος ο Δήμος Θεσσαλονίκης και ο Γιάννης Μπουτάρης άγγιξαν το εξωφρενικό ποσό των 100.000 ευρώ, με τον τραγουδιστή Γιώργο Σαμπάνη να παίρνει 19.000 ευρώ για δύο ώρες που θα είναι επάνω στην σκηνή! Χρήματα που καλείται να πληρώσει ο λαός της Θεσσαλονίκης σε μια πόλη που η ανεργία καλπάζει και οι δομές για τους πολίτες είναι ελάχιστες δυσκολεύοντας καθημερινά την ζωή των Θεσσαλονικέων.

«Πόλεμος» για τον Σαμπάνη, τα 19.000 ευρώ και το τραγούδι «Αγάπη ρε μ@@@@»

Στο επίκεντρο της κριτικής βρέθηκε ο καλλιτέχνης που θα ανοίξει τις εορταστικές εκδηλώσεις με το άνναμα δέντρου στις 29 Νοεμβρίου, ο Γιώργος Σαμπάνης. Για τραγούδια «σκουπίδια» έκανε λόγο η Μαρία Αγαθαγγελίδου από την Ανοιχτή Πόλη ενώ η επικεφαλής της παράταξης Ρία Καλφακάκου μίλησε για μια τυπική γιορτή μιας επαρχιακής πόλης χωρίς τους συμβολισμούς των εκδηλώσεων της πόλης. Με την γενικότερη αισθητική διαφώνησε και ο Μιχάλης Κωνσταντινίδης από τη Λαϊκή Συσπείρωση. Κριτική για την καθυστέρηση στις ανακοινώσεις και το στήσιμο έκανε ο υποψήφιος δήμαρχος Μάκης Κυριζίδης. Έντονο ενδιαφέρον είχαν οι τοποθετήσεις των Δημοτικών Συμβούλων Γιώργου Αβαρλή και Αλέξανδρου Άγιου που υποστήριξαν ότι δεν αρμόζει στην αισθητική των εκδηλώσεων του δήμου, η επιλογή ενός τραγουδιστή που έχει τραγουδήσει ένα τραγούδι όπως το «Αγάπη ρε μ@@@@». «Μένω ενεός. Πώς άνθρωποι που τους εκτιμώ για την ποιότητα τους βρίσκουν να συνδυάσουν τον άναμμα των Χριστουγέννων με ένα συγκρότημα, το οποίο ο εκπρόσωπος του συγκροτήματος έχει μελοποιήσει και ένα τραγούδι με τον τίτλο …«Αγάπη ρε μ…».Δεν περίμενα ότι οι κ. Μπαρμπουνάκης και Πέγκας ακούν τέτοια τραγούδια. Από τον Ιούνιο ξεκινάτε να βρείτε συγκροτήματα και να βρίσκετε αυτόν που έχει μελοποιήσει αυτό το τραγούδι. Αυτά τα έκανε αυτή η φαύλη διοίκηση που καταδικάσαμε, τα κάνετε και εσείς, εκπλήσσομαι», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αβαρλής. Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Εκπαίδευσης και Αθλητισμού, Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης, τόνισε ότι το συγκεκριμένο τραγούδι δεν το έχει ερμηνεύσει ο Γιώργος Σαμπάνης, αλλά έχει γράψει  τη μουσική. «Είναι άδικο αυτό που γίνεται στον καλλιτέχνη Γιώργο Σαμπάνη. Ένα αθλητής, ολυμπιονίκης, ο οποίος άνοιξε τους Ολυμπιακούς της Αθήνας. Αυτά σε σχέση με το ήθος. Αναφέρεστε σε ένα τραγούδι, του οποίου ο ερμηνευτής και ο στιχουργός είναι άλλος. Άρα είναι άστοχο και άκυρο αυτό που κάνετε», είπε ο κ. Μπαρμπουνάκης.

 Αναλυτικά που θα πάνε τα υπέρογκα ποσά για τις Εορταστικές Εκδηλώσεις

Ο Δημοτικός Σύμβουλος Θεσσαλονίκης και υποψήφιος Δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας μιλώντας στην εφημερίδα ΜΠΑΜ μας αποκαλύπτει που θα πάνε υα υπέρογκα ποσά που φτάνουν τις 100.000 ευρώ. «Λυπάμαι πάρα πολύ που αυτό, το οποίο σε οποιονδήποτε Δήμο της χώρας και της Ευρώπης είναι μια γιορτή, στη Θεσσαλονίκη είναι ένας καταναγκασμός για μια διοίκηση, που τα “οργανώνει” όλα τελευταία στιγμή, μαλώνει με όλους και ξοδεύει πάρα πολλά χρήματα. Όταν μιλάμε για τον Χριστουγεννιάτικο εορτασμό δεν μιλάμε απλά για πολιτισμό, μιλάμε για γιορτή και αισθητική, αλλά όλα αυτά τα πράγματα χρειάζονται οργάνωση.» σημειώνει. Και συνεχίζει λέγοντας, «Τα ίδια συγκροτήματα εκτός Θεσσαλονίκης παίζουν με το 1/8 της αμοιβής. «Είχα μιλήσει πέρσι για συγκροτήματα, οι εορταστικές συναυλίες των οποίων κόστισαν 20.000 ευρώ στον δήμο μας, ενώ στην Κεφαλλονιά έπαιξαν για το 1/8 του ποσού. Φέτος έχουμε Γιώργο Σαμπάνη με 18.600€, Μύρωνα Στρατή και ΜΠΛΕ με 18.600€, η διοργάνωση των εκδηλώσεων για τα παιδιά κοστολογείται 22.300€ φέτος, πέρυσι η κατασκευή και ο εξοπλισμός τριών θεματικών σπιτιών είχαν κοστίσει 15.000€ για να αντικαταστήσουν κάποια θεματικά πάρκα της εποχής των παγετώνων κόστους 26.200€. Τι έγιναν αυτές οι κατασκευές; Πρόπερσι είχαν διατεθεί 300.000 € για εξοπλισμό, κάποια υπολείμματα του οποίου βρίσκονται όλο τον χρόνο μπροστά στο Δημαρχείο. Προφανώς, ως χριστουγεννιάτικο ντεκόρ άρεσαν τόσο πολύ στη διοίκηση και στον δήμαρχο, που θεώρησαν ότι πρέπει να εκτίθενται σε μόνιμη βάση. Αυτή δεν είναι νοικοκυρεμένη διαχείριση», υπογραμμίζει τελειώνοντας.

Αυτές είναι οι εκδηλώσεις στην Θεσσαλονίκη που κοστίζουν 100.000 ευρώ

Όλα θα ξεκινήσουν το βράδυ της Πέμπτης 29 Νοεμβρίου με το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου και την συναυλία του Γιώργου Σαμπάνη. Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο θα είναι και φέτος από τον Ταξιάρχη Χαλκιδικής και θα είναι περίπου 20 μέτρων και φέτος. Θα τοποθετηθεί φάτνη στην πλατεία Αριστοτέλους, για πρώτη φορά στις δύο θητείες της Πρωτοβουλίας. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων στην Πλατεία Αριστοτέλους θα υπάρξουν τρεις μουσικές εκδηλώσεις. Εκτός της έναρξης με τον Γ. Σαμπάνη, την παραμονή των Χριστουγέννων προγραμματίζεται συναυλία με μουσικά συγκροτήματα της πόλης. Ενώ την παραμονή Πρωτοχρονιάς θα υπάρξει ένα ζωντανό πρόγραμμα τεσσάρων ωρών από τις 21:00 με Μύρων Στρατή και Μπλε. Στην Πλατεία Αριστοτέλους θα στηθούν το σπίτι του Αγ. Βασίλη και τρία θεματικά σπίτια.. Οικοδεσπότης της πλατείας φέτος θα είναι ο δήμαρχος των ξωτικών, ένας κεντρικός χαρακτήρας που θα υποδέχεται μικρούς και μεγάλους και θα ξεναγεί τον κόσμο. Παράλληλα θα υπάρχουν και μασκότ, οι χνουδωτοί φίλοι του Αι Βασίλη. Για λίγες μέρες θα τοποθετηθεί  καρουζέλ και ένα μικρό τρενάκι για πολύ μικρά παιδιά με φιγούρες του Αι Βασίλη. Ο συνολικός προϋπολογισμός για  τις καλλιτεχνικές εκδηλώσεις φέτος θα φτάσει τις 100.000 ευρώ. Στην Πλατεία Αριστοτέλους φέτος θα φωτιστούν και τα υπόλοιπα δέντρα ενώ ο φωτισμός σε όλον τον άξονα της Αριστοτέλους θα είναι όπως και πέρσι. Γενικότερα και φέτος θα στηθούν ο μπλε ουρανός στην Αγ. Σοφίας, το Πεφταστέρι στην οδό Φιλικής Εταιρίας ενώ πλούσιος φωτισμός θα υπάρξει σε Προξένου Κορομηλά, Λ. Νίκης, Β. Όλγας και Γρ. Λαμπράκη. Παράλληλα θα αλλάξουν οι γιρλάντες της Τσιμισκή λόγω παλαιότητας ενώ θα τοποθετηθεί φωτισμός της Εγνατίας από Βαρδάρη μέχρι Συντριβάνι.

Πηγή: Εφημερίδα ΜΠΑΜ, Βαγγέλης Καράλης 

Δείτε επίσης

ΑΠΟΣΤΟΛΗ LABEL NEWS ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ: Μονή Κηπίνας – Το εντυπωσιακό Μοναστήρι που είναι χτισμένο μέσα σε βράχους!

Βαγγέλης Καράλης Ρεπορτάζ: Bαγγέλης Καράλης Φωτογραφία: Xάρης Πετρίδης, Θοδωρής Μπίτσας Το Label News ταξίδεψε στα …