Σάββατο , 20/04/2024

Πώς να Αντιμετωπίσεις τους Τοξικούς Συναδέλφους και κακόβουλους Ανταγωνιστές στο Εργασιακό σου Περιβάλλον

Η δουλειά αποτελεί ένα μικρό ή και μεγαλύτερο, για αρκετούς από εμάς, κομμάτι της καθημερινότητας μας. Για την ακρίβεια, ο χώρος εργασίας θα μπορούσε κάλλιστα να χαρακτηριστεί μια μικρή κοινωνία, γεγονός που αποδεικνύει πως πέρα από τους καλούς συνάδελφους και φίλους, υπάρχουν και εκείνοι που δεν θέλουν πάντα το καλό σου.

Επιπλέον, το να εργάζεσαι στον ίδιο χώρο με τοξικούς ανθρώπους, πέρα από το ότι μπορεί εύκολα να σε αποσπάσει από τον βασικό στόχο σου στην δουλεία, είναι επικίνδυνο και για την ίδια σου την ψυχολογία. Ένας ενεργητικά ή και παθητικά επιθετικός άνθρωπος είναι ικανός να καταστρέψει όχι μόνο τις ώρες εργασίας αλλά και ολόκληρη τη μέρα σου, πλημμυρίζοντας το μυαλό σου με αρνητικές σκέψεις και ανησυχίες.

Η λύση σε αυτή τη περίπωση δεν είναι μυστικό και είναι πολύ απλή, αρκεί να βάλεις σε προτεραιότητα τον στόχο σου. Η ψυχραιμία σε συνδυασμό με την επιμονή είναι οι λέξεις κλειδιά, που οφείλεις να έχεις κάθε φορά που προσπαθεί οποιοσδήποτε να σου αποσπάσει την προσοχή με την κακή συμπεριφορά του.

Οφείλεις ,λοιπόν, να πράξεις όπως θα έκανε κάθε επαγγελματίας και να επικεντρωθείς αποκλειστικά και μόνο στην δουλειά σου. Η απάθεια, μπορεί στην αρχή να πολλαπλασιάζει τις κακόβουλες πράξεις ,ωστόσο, αν καταφέρεις και την διατηρήσεις το πιθανότερο είναι πως κάποια στιγμή ο ανταγωνιστής συνάδελφος σου θα γίνει το θύμα σε έναν αγώνα που ο ίδιος δημιούργησε και το μόνο που θα εισπράξει είναι τα νεύρα, ο θυμός και η αποτυχία που πιθανόν ήθελε να προκαλέσει σε εσένα.

Εάν, ωστόσο, δεν ανήκεις στην κατηγορία των ατόμων που έχουν την ικανότητα να παραμείνουν τελείως απαθή και αδρανή, καλό θα ήταν να επικοινωνήσεις με τον συνάδελφο σου στην περίπτωση που παρατηρείς πως η κατάσταση επιδεινώνεται. Μια σοβαρή συζήτηση δεν έβλαψε ποτέ κανέναν και σίγουρα ένας τέτοιου είδους ελιγμός θα μπορούσε να βοηθήσει την κατάσταση.

Τέλος, αν η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο η τελευταία λύση είναι να απευθυνθείς στο αφεντικό σου, έχοντας φυσικά αποδεικτικά στοιχεία για την κακή συμπεριφορά του συναδέλφου σου. Η διαμεσολάβηση τρίτων ατόμων δεν είναι πάντα ο καλύτερος τρόπος για την επίλυση προβλημάτων αλλά στην προκειμένη περίπτωση δεν υπάρχει άλλος.

Οι περίεργες ή και άσχημες συμπεριφορές πάντα υπήρχαν και θα υπάρχουν στην ζωή μας. Σκοπός είναι να είμαστε έτοιμοι να τις αντιμετωπίσουμε και κάθε εμπειρία να μας κάνει πιο δυνατούς και “ετοιμοπόλεμους” για την επόμενη φορά που κάποιος θα θελήσει να προκαλέσει προβήματα στον εργασιακό μας χώρο.

 

Δείτε επίσης

ΑΠΟΣΤΟΛΗ LABEL NEWS Πράμαντα, Καλαρρύτες, Συρράκο: Γνωρίστε την άγρια ομορφιά, το μυστήριο και τον ρομαντισμό των Τζουμέρκων (VIDEO – ΦΩΤΟ)

Βαγγέλης Καράλης Ρεπορτάζ: Bαγγέλης Καράλης Kάμερα – Μοντάζ: Θοδωρής Μπίτσας Φωτογραφία: Χάρης Πετρίδης Αποστολή Label …