Σάββατο , 20/04/2024

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Το «Δεν Πληρώνω» υπάρχει ακόμη και είναι έτοιμοι να λάβουν δράση στην έξοδο των Εορτών – Γνωρίζουμε τέσσερις οδηγούς που σηκώνουν τις μπάρες

Μπορεί το κίνημα “Δεν πληρώνω” να έγινε γνωστό από την ημέρα της επίσημης αύξησης του αριθμού των διοδίων στην Εθνική Οδού, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως και σήμερα δεν έχει τους δικούς του φανατικούς υποστηρικτές. Και όταν μιλάμε για υποστηρικτές, μιλάμε για ανθρώπους της διπλανής πόρτας και μάλιστα για οδηγούς που όπως οι ίδιοι δηλώνουν, σηκώνουν ακόμη και σήμερα τις μπάρες των διοδίων της Εθνικής Οδού για να μην πληρώσουν το ανάλογο χρηματικό ποσό. Μάλιστα, κάποιοι από εκείνους, απλά περνούν παράλληλα με τους μπροστινούς οδηγούς τους. Σήμερα λοιπόν, γνωρίζουμε τον Δημήτρη, τον Κώστα, τον Γιώργο και τον Βαγγέλη, οι οποίοι αποφάσισαν να μοιραστούν με τους αναγνώστες του Label News την δική τους “αντίδραση” στις μπάρες της Εθνικής Οδού.

Μετά από τόσο καιρό, εσείς συνεχίζετε να δείχνετε την δική σας απόρριψη στους κανόνες που κάποιοι ακολουθούν.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Ειδικά εγώ είναι πολύ εύκολο να περάσω την μπάρα ως οδηγός μηχανής. Δύο μανούβρες και συνεχίζω τον δρόμο μου.

Και αν δουν τις πινακίδες σου;

ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Τόσα χρόνια που το κάνω αυτό, δεν μου έχει έρθει κάποια ειδοποίηση για οφειλές. Αν έρθει, θα δούμε. Λογικά κάποια ρύθμιση που θα με βολεύει. Το να πληρώνω συνέχεια όμως το αρνούμαι.

Ναι, αλλά σύμφωνα με όσα λες, αν σου ζητήσουν να πληρώσεις αργότερα όλα όσα έπρεπε ήδη να είχες δώσει, θα το κάνεις. Ποιο είναι το κέρδος;

ΚΩΣΤΑΣ: Το κέρδος του Δημήτρη και του κάθε οδηγού είναι ένα και μοναδικό. Η τύχη. Η τύχη ότι μπορεί και να μην σε πάρουν χαμπάρι όσα καμπανάκια και αν χτυπήσουν.

Κώστα, εσύ είσαι οδηγός φορτηγού και από όσο ξέρω τα διόδια των φορτηγών είναι πιο ακριβά από μίας μηχανής. Σωστά;

ΚΩΣΤΑΣ: Πολύ πιο ακριβά. Αλλά ποτέ δεν πλήρωσα διόδια. Απλά ακουμπώ λίγο την μπάρα και εκείνη με αφήνει να περάσω.

ΓΙΩΡΓΟΣ: Όταν η μπάρα των διοδίων βρει κάποιο εμπόδιο που την ακουμπά, τότε είναι το σύστημα τέτοιο που σηκώνεται αυτόματα και εσύ περνάς πολύ εύκολα χωρίς καν να πληρώσεις.

Ναι αλλά έτσι, σίγουρα θα καταγραφεί η πινακίδα κυκλοφορίας.

ΓΙΩΡΓΟΣ: Και αν καταγραφεί θα έχουν μία απόδειξη ότι ήμουν εγώ. Δεν με αφορά και τόσο. Εμένα ας πούμε για παράδειγμα, η μπάρα δεν με έχει ακουμπήσει. Απλά ακολουθώ τον μπροστινό μου.

Τί εννοείς λέγοντας πως ακολουθείς τον μπροστινό σου;

ΓΙΩΡΓΟΣ: Πάντα πηγαίνω σε γραμμές που υπάρχει κάποιος μπροστά μου. Κολλάω το αμάξι μου στο δικό του και μόλις η μπάρα σηκωθεί και εκείνος προχωρήσει, τον ακολουθώ. Έχω περίπου 5 με 10 δευτερόλεπτα για να το καταφέρω και ποτέ μα ποτέ δεν έκανα λάθος.

Αυτό και αν είναι ευρηματικότητα. Και από πρόστιμο;

ΓΙΩΡΓΟΣ: Κανένα. Από την στιγμή που δεν με έχει ακουμπήσει η μπάρα, ούτε καν τα καμπανάκια της παράβασης δεν χτυπούν.

ΒΑΓΓΕΛΗΣ: Τα οποία καμπανάκια ακούω καθημερινά.

Και φτάνουμε σε εσένα Βαγγέλη που απλά βγαίνεις από το αμάξι σου και σηκώνεις την μπάρα για να φύγεις.

ΒΑΓΓΕΛΗΣ: Και θα συνεχίσω να το κάνω. Μάλιστα, πολλές φορές χαμογελάω και στις κάμερες για να έχουν και καλή φωτογραφία για το πρόστιμο που θα έρθει αργότερα.

Γιατί να μπεις σε αυτή την διαδικασία όμως;

ΒΑΓΓΕΛΗΣ: Γιατί αυτό δεν μου κοστίζει. Το μόνο που κάνω είναι να τραβήξω χειρόφρενο, να βγω από το αμάξι, να σηκώσω την μπάρα και μετά να φύγω αμέσως. Μέχρι να έρθουν να διορθώσουν την μπάρα, εγώ έχω ήδη φύγει για τα επόμενα διόδια.

Για πόσο θα συνεχίσετε να το κάνετε αυτό;

ΒΑΓΓΕΛΗΣ: Μέχρι να υπάρξει το ελεύθερο πέρασμα.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Μέχρι να μειώσουν τις τιμές

ΚΩΣΤΑΣ: Μέχρι να είναι μία τιμή για όλους

Δείτε επίσης

ΑΠΟΣΤΟΛΗ LABEL NEWS Πράμαντα, Καλαρρύτες, Συρράκο: Γνωρίστε την άγρια ομορφιά, το μυστήριο και τον ρομαντισμό των Τζουμέρκων (VIDEO – ΦΩΤΟ)

Βαγγέλης Καράλης Ρεπορτάζ: Bαγγέλης Καράλης Kάμερα – Μοντάζ: Θοδωρής Μπίτσας Φωτογραφία: Χάρης Πετρίδης Αποστολή Label …