Τετάρτη , 24/04/2024

Ριάλιτι, Πρωινές εκπομπές, ντοκιμαντέρ από την Ευρώπη, μέχρι την Ασία, κάνουν τηλεοπτικά γυρίσματα στην Ελλάδα προβάλλοντας τις ομορφιές της χώρας μας

Πέντε  πολύ μεγάλες παραγωγές από το εξωτερικό θα γυριστούν στην Ελλάδα με αποτέλεσμα να προβληθεί θετικά η χώρα μας και τα όμορφα μέρη, κάτι που θα προσελκύσει ακόμα περισσότερους τουρίστες. Η προσέλκυση μεγάλων κινηματογραφικών και τηλεοπτικών παραγωγών του εξωτερικού, αποτελεί προτεραιότητα του υπουργείου Τουρισμού.

Σε εφαρμογή του στρατηγικού σχεδιασμού στο πλαίσιο της στενής συνεργασίας και συντονισμού με τα συναρμόδια υπουργεία Ψηφιακής Πολιτικής και Πολιτισμού για την προσέλκυση μεγάλων κινηματογραφικών και τηλεοπτικών παραγωγών του εξωτερικού, ο ΕΟΤ προωθεί δράσεις εξωστρέφειας, υλοποιώντας την εθνική τουριστική πολιτική. Στο πλαίσιο αυτό στηρίζει δύο ακόμη κορυφαίες παραγωγές του εξωτερικού, σύμφωνα με το Υπουργείο Τουρισμού.

Συγκεκριμένα:

Στην Αθήνα βρέθηκε στις 24 -27 Ιουλίου 2018 το τηλεοπτικό συνεργείο της εταιρείας Blue Circle They που έχει την ευθύνη της παραγωγής παγκοσμίως του διάσημου τηλεοπτικού προγράμματος «Αγρότης μόνος ψάχνει». Το Γραφείο ΕΟΤ Κάτω Χωρών συνέβαλε στην επιλογή της Αθήνας, ως προορισμού city trip, για ένα επεισόδιο της νέας τηλεοπτικής σαιζόν, το οποίο θα προβληθεί στις 2 Σεπτεμβρίου 2018 στον Ολλανδικό τηλεοπτικό σταθμό KRO-NCRV.

Συνεργείο του ρωσικού ομοσπονδιακού καναλιού Russia 1 επισκέφθηκε ήδη τη Θεσσαλονίκη, την Πέλλα, την Χαλκιδική και τα Μετέωρα και ολοκληρώνει αυτές τις ημέρες τα γυρίσματά στην Αθήνα, με σκοπό τη δημιουργία πέντε 4λεπτων βίντεο. Τα βίντεο θα προβάλλονται μέσα στο καλοκαίρι, τρεις φορές την ημέρα, από την δημοφιλή πρωινή εκπομπή «Utro Rossii». Το πρόγραμμα που σχεδίασε το γραφείο Ε.Ο.Τ. Ρωσίας και Κ.Α.Κ περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την προβολή της μοναστηριακής κουζίνας στο Άγιο Όρος και την παρουσίαση των περιοχών Λουτρακίου Πέλλας και Μετεώρων. Το “Russia 1” είναι το δημοφιλέστερο κανάλι στη Ρωσία βάσει των μετρήσεων του 2017. Το παρακολουθεί η συντριπτική πλειοψηφία ( 98,5%) των Ρώσων τηλεθεατών και επιπλέον 50 εκατ. τηλεθεατές από τις χώρες ΚΑΚ και της Βαλτικής.

Συνεργείο του Ιαπωνικού τηλεοπτικού καναλιού Fuji TV πραγματοποίησε γυρίσματα στην Ικαρία στα τέλη Ιουνίου, με σκοπό τη δημιουργία ενός ωριαίου επεισοδίου της εκπομπής “To live in extreme places of the world”. Στο σχεδιασμό του προγράμματος συνέβαλε ο ΕΟΤ και ο πρόεδρος του Δ.Σ. Χαράλαμπος Καρίμαλης για τη διευκόλυνση του συνεργείου στα γυρίσματα. Στην εκπομπή, συμπεριλαμβάνονται συνεντεύξεις Ικαριωτών για τα μυστικά της μακροζωίας των κατοίκων του νησιού, ενώ θα προβληθούν και τα ικαριώτικα πανηγύρια, στα χωριά Χρυσόστομος και Χριστός Ραχών με τα ξεχωριστά τοπικά έθιμα και παραδόσεις τους.

Η ιταλική εκπομπή – reality, “Donna Avventura” θα προβάλλει τα Ιόνια Νησιά. Οκταμελές συνεργείο του του ιταλικού τηλεοπτικού καναλιού “Mediaset Rete 4″, έχει προγραμματίσει να επισκεφθεί στις 11 με 23 Σεπτεμβρίου τα νησιά Λευκάδα, Μεγανήσι, Κεφαλλονιά , Ιθάκη και Ζάκυνθο για τα γυρίσματα της εκπομπής. Πρόκειται για δράση συνεργασίας του γραφείου ΕΟΤ Ιταλίας με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, που θα προβάλλει τη περιοχή σε 4 εκατ. τηλεθεατές και 1 εκατ. ακόλουθους της εκπομπής στα social media, εβδομαδιαίως. Η εκπομπή προβάλλεται κάθε Κυριακή στις 14:00 στο τηλεοπτικό κανάλι ”Mediaset Rete 4” από τον Ιανουάριο έως τον Απρίλιο, ενώ βγαίνει σε επανάληψη Παρασκευή βράδυ, Σάββατο πρωί, καθώς και κάθε Κυριακή στις 14:00 κατά το χρονικό διάστημα από Σεπτέμβριο έως Δεκέμβριο.

Υλοποιώντας την εθνική τουριστική πολιτική, ο ΕΟΤ, σε συνεργασία με τις εκάστοτε τοπικές αρχές και τους επαγγελματίες τουρισμού κάθε περιοχής, πραγματοποιεί κατά μέσο όρο 200 ταξίδια εξοικείωσης ετησίως, στα οποία δίδεται έμφαση στην προσέλκυση ξένων και διεθνών παραγωγών για την προώθηση και προβολή του ελληνικού τουρισμού μέσα από τη βιομηχανία του θεάματος.

Αντίστοιχες πρωτοβουλίες σχεδιάζονται και υλοποιούνται για την προβολή, προώθηση και ανάδειξη των τουριστικών προορισμών και στις 13 Περιφέρειες της χώρας, όπως αναφέρει το Υπουργείο Τουρισμού.

Δείτε επίσης

Εντυπωσιακά γενέθλια για το μοντέλο Γλυκερία Τσολπίδου με θέμα το «Dubai»

Εντυπωσιακά γενέθλια για το μοντέλο Γλυκερία Τσολπίδου που γιόρτασε τα 21 της χρόνια. Το θέμα …