Πέμπτη , 28/03/2024

Ρουστίκ: Η νέα τάση στην διακόσμηση που ταιριάζει απόλυτα σε μία business woman

Του Άκη Τσακίρη 

Το αιώνιο πρόβλημα μίας επιτυχημένης γυναίκας. Η διακόσμηση. Και πιο συγκεκριμένα, η διακόσμηση του σπιτιού της. Οι περισσότερες business women, έχουν το γραφείο τους ως κύριο χώρο ζωής, με αποτέλεσμα να περνούν περισσότερες ώρες εκεί, παρά στο σπίτι τους. Ειδικά αν είναι και εργένισσες. Εκεί η κατάσταση ξεφεύγει και τις περισσότερες φορές, η διακόσμηση του προσωπικού τους χώρου, φτάνει και την βαθμίδα του καταστροφικού.

Κι όμως, η νέα τάση στην διακόσμηση, δημιουργήθηκε για εκείνες που θέλουν να νιώσουν και το σπίτι τους σαν τον αγαπημένο τους χώρου και που φυσικά θα τις κάνει να πάρουν μερικά day offs για να δουλέψουν από το σπίτι ή ακόμη και να υποδεχθούν φίλους, μακριά από ένα κρύο εστιατόριο της πόλης. Ρουστίκ λοιπόν και οι αλλαγές ξεκινούν από τα βασικά.

Είναι γεγονός ότι το χρώμα του τοίχου αντικατοπτρίζει τη διάθεση ενός δωματίου. Η ρουστίκ διακόσμηση βασίζεται σε έπιπλα σκούρων τόνων και ακατέργαστες επιφάνειες. Φυσικά, αυτό που πρέπει να προσέξεις, είναι να αποφύγεις την βαριά διάθεση που μπορείς να προκαλέσεις από τις σκούρες αποχρώσεις που θα χρησιμοποιήσεις. Για να αντικρούσεις τη βαριά ατμόσφαιρα θα πρέπει να βάψεις τον τοίχο σε ένα ανοιχτό χρώμα. Έτσι, από δω και πέρα, ένα φωτεινό δωμάτιο θα σε περιμένει καθημερινά.

Πιθανότατα το πιο σημαντικό συστατικό του ρουστίκ στυλ είναι τα ακατέργαστα υλικά. Μία τεχνική που έχει αγαπηθεί πολύ το τελευταίο διάστημα είναι η επένδυση τοίχου με ξύλο. Μπορείς μάλιστα να συνδυάσεις το ξύλο με κάποιο άλλο υλικό όπως είναι η πέτρα ή το τούβλο και να “ντύσεις” τον τοίχο σου. Η διακόσμηση του τοίχου σου δεν σταματά όμως εκεί. Τα ανοιχτά ράφια στο σαλόνι και την κουζίνα αποτελούν μία από τις κορυφαίες τάσεις της φετινής χρονιάς. Έμπνευση υπάρχει σε κάθε business woman, οπότε εδώ θα την αξιοποιήσεις αρκετά. Χρησιμοποίησε παλέτες στο αγαπημένο σου χρώμα. Είναι πολύ εύκολο και εξαιρετικά οικονομικό να της επεξεργαστείς.

Τέλος, ίσως ήρθε η ώρα να χρησιμοποιήσεις περισσότερα υφάσματα στον προσωπικό σου χώρο. Στα υφάσματα η ρουστίκ διακόσμηση προάγει τη φυσικότητα των υλικών. Καλό όμως είναι να αποφύγεις τα έντονα χρώματα και prints. Χρησιμοποίησε κάτι γήινο ή λευκό και όλα θα αλλάξουν στο πι και φι.

Δείτε επίσης

ΑΠΟΣΤΟΛΗ LABEL NEWS ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ: Μονή Κηπίνας – Το εντυπωσιακό Μοναστήρι που είναι χτισμένο μέσα σε βράχους!

Βαγγέλης Καράλης Ρεπορτάζ: Bαγγέλης Καράλης Φωτογραφία: Xάρης Πετρίδης, Θοδωρής Μπίτσας Το Label News ταξίδεψε στα …