Πέμπτη , 18/04/2024

Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε η 7η συνάντηση αποφοίτων Θεολογικής Σχολής Θεσσαλονίκης 40 χρόνια μετά

Μια έντονα φορτισμένη, συγκινησιακά, ημέρα πέρασαν στη Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ οι 50 και πλέον θεολόγοι που αποφοίτησαν το 1982, δηλαδή 40 χρόνια μετά. Η χρονιά αυτή των φοιτητών υπήρξε αρκετά γόνιμη αφού πρόσφερε στην Εκκλησία όχι μόνο μάχιμους Θεολόγους στην δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση αλλά και κληρικούς, μοναχούς, μοναχές, ηγουμένους, και έξι μητροπολίτες που κοσμούν την Εκκλησία του Χριστού.
Το πρωί του Σαββάτου 17 Σεπτεμβρίου 2022 στο ναό της Θεολ. Σχολής Θεσσαλονίκης λειτούργησε ως προεξάρχων
ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Γρηγόριος, ένας εκ των συμφοιτητών ιεραρχών καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και διακεκριμένος καθηγητής του Δικαίου, μαζί με ιερείς παλαιούς συμφοιτητές του, ενώ τον χορό του αναλογίου διηύθυνε ο καθηγητής της Σχολής κ. Ιωάννης Λιάκος.
Μετά την Θ.Λειτουργία έγινε τρισάγιο στη μνήμη των αοιδίμων καθηγητών και δασκάλων και των συμφοιτητών που βρίσκονται πλέον στην αγκάλη του Θεού.   Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Σεβ.Μητροπ.Περιστερίου Γρηγόριος,ο Κοσμήτορας της Σχολής και εκ μέρους των αποφοίτων ο κ. Ιωάννης Καράλης, Θεολόγος καθηγητής.
Παρέστησαν οι Πρόεδροι των δύο Τμημάτων της Θεολογικής Σχολής και ο Κοσμήτορας κ. Χρυσόστομος Σταμούλης,
καθώς και ενεργεία καθηγητές της Σχολής. Το συγκινητικό ήταν ότι εκλήθησαν και παρέστησαν και ομότιμοι καθηγητές που λάμπρυναν στο παρελθόν τη Σχολή και φώτισαν τη ζωή των φοιτητών τους με νάματα θεολογίας αστείρευτα.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας παρατέθηκε δεξίωση στο αίθριο της Σχολής, ενώ μετά την ξενάγηση που
ακολούθησε στους ανακαινισμένους χώρους της Σχολής έγινε προβολή video και φωτογραφικού υλικού από τη φοιτητική ζωή των αποφοίτων καθώς και από τις προηγούμενες έξι συναντήσεις τους.
Ακολούθησε επίσκεψη στην Μητρόπολη Λαγκαδά όπου έγινε τρισάγιο επί του τάφου του μακαριστού Μητροπολίτου Λαγκαδά Κυρού Ιωάννου, ο οποίος υπήρξε συμφοιτητής όλων των παρόντων. Έτσι εκπλήρωσαν ένα χρέος αφού λόγω της πανδημίας δεν ήταν δυνατόν να παραστούν στην εξόδιο ακολουθία του εκλιπόντος συμφοιτητή τους. ΄Ολοι μαζί έψαλλαν το ”Αιωνία η μνήμη” στον αγαπημένο συμφοιτητή τους ο οποίος  τις τελευταίες τρείς φορές φιλοξένησε στο Λαγκαδά τις συνάξεις των συμφοιτητών του.
Η Ιερά μητρόπολη Λαγκαδά προσέφερε μικρή δεξίωση και ακολούθησε μεσημεριανό γεύμα σε εστιατόριο της
πόλης του Λαγκαδά.
Η ομάδα των συμφοιτητών ανανέωσε τις συνάξεις της για την 8η συνάντηση – με τη βοήθεια του Θεού – το έτος 2025.

Δείτε επίσης

Διάλεξη, Ομιλία του Φιλόσοφου, Ζωγράφου Βασίλειου Αράπη – Παρουσιάζει η ηθοποιός Μαριάννα Καστανία

Λαμβάνοντας υπ όψιν την ΑΔΙΑΣΕΙΣΤΗ θεώρηση, ότι το ανθρώπινο Βασίλειο, όπως και τα πάντα Συνπαντικά, …