Παρασκευή , 19/04/2024

“Σολομός με ζελέ αγγουριού και αγριοράπανο” Μενού για τον Άγιο Βαλεντίνο με 75E το άτομο – Εστιατόρια στην Αθήνα που το τερμάτισαν!

Η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου πλησιάζει και διάσημα εστιατόρια της Αθήνας για ακόμη μια χρονιά το τερματίζουν! Γεύσεις που πλασάρονται ως γκουρμέ, με την τιμές να αγγίζουν εξωφρενικά ποσά! Παρακάτω θα δείτε τα μενού από διάσημα μαγαζιά της Αθήνας και τα συμπεράσματα δικά σας. (Για ευνόητους λόγους δεν αναφέρουμε τα ονόματα των εστιατορίων, αν δείτε τέτοια μενού απλά τρέξτε!)

Μαρινάτος σολομός με ζελέ αγγουριού και αγριοράπανο, ραβιόλια με μανιτάρια, κατσικίσιο τυρί και σπανάκι, φιλέτο με σάλτσα bordelaise. Γκραν φινάλε με ένα Saint Honore Hawaii με λίτσι κονφί, σαντιγί τριαντάφυλλο και μαρμελάδα βατόμουρο με την υπογραφή του Γάλλου chef patissier Arnaud Larher (€75 ανά άτομο)

Αθήνα Κέντρο

Φουά γκρά, τοπιναμπούρ με τρούφα, λαβράκι με μανιτάρια πλευρώτους, τούρτα λαγού και λευκή σοκολάτα του «Αγίου Βαλεντίνου». Υπάρχουν δύο εκδοχές: μια με επτά πιάτα που κοστίζει € 120 ανά άτομο και μία με πέντε πιάτα (χωρίς τοπιναμπούρ και τυρί) στα € 90 ανά άτομο.

Παγκράτι

Καβουροσαλάτα με μήλο, βασιλικό και αφρό μανταρίνι, τόνος με shiso σε φύλλο κρούστας με μαύρο σουσάμι, πιπεριά Φλωρίνης και σόγια, καθώς και ριζότο με γαρίδες, κρέμα παντζάρι και πιπέρι σετσουάν και γλώσσα με κρούστα φουντουκιού και κρέμα τοπιναμπούρ ανάμεσα στις επιλογές, ενώ ο γλυκός επίλογος είναι ένας συνδυασμός σοκολάτας Guanaja & Dulcey με gananche framboise πάνω σε μπισκότο σοκολάτας, και sorbet framboise. Το ίδιο ακριβώς μενού, αυτή τη μέρα. θα σερβίρεται και στον νέο χώρο του κυρίου Λαζάρου, το Bites&Wine,που βρίσκεται ακριβώς απέναντι.

Πειραιάς 

Το μενού περιλαμβάνει τραχανά με αυγοτάραχο Μεσολογγίου και ξύσμα λεμονιού, μπουκέτο σαλάτας εποχής τυλιγμένο σε προσούτο Ευρυτανίας με ρόδι, γκοργκοντζόλα και καρύδια, γαρίδες σχάρας με σελινόριζα και κονφί λεμόνι, καθώς και παέγια θαλασσινών με κριθαράκι, ενώ για επιδόρπιο, ετοιμαστείτε για μια τριλογία σοκολάτας γκανάζ σε κραμπλ φουντουκιού και σάλτσα από φρούτα του δάσους (€38 ανά άτομο).

Κηφισιά

Δείτε επίσης

Εντυπωσιακά γενέθλια για το μοντέλο Γλυκερία Τσολπίδου με θέμα το «Dubai»

Εντυπωσιακά γενέθλια για το μοντέλο Γλυκερία Τσολπίδου που γιόρτασε τα 21 της χρόνια. Το θέμα …