Πέμπτη , 25/04/2024

Σπυριδούλα Καμπόλη: «Αυτό που με κάνει και ξεχωρίζω ως μασέζ είναι η αγάπη και ο σεβασμός που έχω στα σώματα που αγγίζω»

Συνέντευξη: Βαγγέλης Καράλης 

  • Πώς αποφάσισες να ασχοληθείς επαγγελματικά με το μασάζ;

Ειναι κάποια πράγματα στη ζωή που χρειάζεται να προσπαθήσεις πολύ και κάποια άλλα που απλά γίνονται. Εμένα λοιπόν απλά έγινε και μάλιστα πολύ εύκολα! Εδώ θα ήθελα να πω ότι ήμουν ήδη 35 χρονών και δεν είχα καμία τάση να κάνω μασάζ στους ανθρώπους! Σε ένα εναλλακτικό φεστιβάλ “γνώρισα” το Τάι μασάζ το οποίο και ερωτεύτηκα!! Έτσι έκανα μια εκπαίδευση μετά από 3 χρόνια και σε άκυρη χρονική στιγμή, που δεν πήγαιναν καλά τα πράγματα στη ζωή μου και ειδικά οικονομικά! Μετά λέω λες να μάθω και ένα κανονικό μασάζ τώρα? Το είχε σε προσφορά η σχολή που έκανα το Ταϊλανδέζικο βλέπεις! Και με το που ξεκίνησα την εκπαίδευση στην μάλαξη, ήρθε ταυτόχρονα και η πρώτη μου δουλειά σε μια εταιρεία μασάζ κατ’οίκον, όπου από το πρώτο μου μασάζ και ενώ δεν είχα ξανακάνει ποτέ και σε κανέναν, είχα πολύ μεγάλη επαναληψιμότητα από τους πελάτες της εταιρείας!!… Έτσι ξεκίνησα, δεν σταμάτησα ποτέ και από τότε ξεκίνησα και τις ασταμάτητες και ατελείωτες εκπαιδεύσεις μου ταυτόχρονα!

  • Ποιο είναι το μότο σου αναφορικά με τα οφέλη του μασάζ;

Λεω ότι ο κόσμος μας θα ήτανε πολύ καλύτερος αν όλοι οι άνθρωποι κάνανε τουλάχιστον ένα καλό επαγγελματικό μασάζ τον μήνα! Πραγματικά είναι τόσα πολλά τα οφέλη. Ξεκουράζεσαι, αδειάζεις, βοηθάς το σώμα σου και το νου σου να ηρεμήσουν, να ησυχάσουν και να αδειάσουν. Δεν είναι πολυτέλεια, αλλά πρώτη ανάγκη. Μακάρι να το ήξεραν αυτό οι άνθρωποι!… Θα ήταν πολύ διαφορετική η κοινωνία μας, οι σχέσεις μας με τους γύρω μας, το σώμα μας θα είχε λιγότερους πόνους και η διάθεση μας θα ήταν πιο ανεβασμένη και πιο χαρούμενη!

  • Σε ποια είδη μασάζ εξειδικεύεσαι;

Μεσα από όλες τις εκπαιδεύσεις που έχω κάνει, έχω κρατήσει την ουσία και κάνω ένα μασάζ που είναι μια μίξη όλων όσων έχω εκπαιδευτεί, αλλά ταυτόχρονα είναι απλό και ουσιώδες! Η ουσία είναι πάντα απλή.Στο πρώτο πράγμα που δίνω την προσοχή μου είναι το άγγιγμα! Να είναι συνειδητό, με φροντίδα και με ενσυναίσθηση! Να αγγίζεις και να συναισθάνεσαι το σώμα και τις ανάγκες του ανθρώπου που αγγίζεις! Το δεύτερο είναι ότι χρειάζεται να δουλέψουμε μυϊκά το σώμα, καλά μεν, αλλά με αγάπη! Χρειάζεται όμως να απελευθερωθούν οι μύες, να αναπνεύσουν και μαζί να αναπνεύσει και ο άνθρωπος!… Ένα άλλο κομμάτι που είναι πολύ σημαντικό είναι να ξεκουράσεις το νου και τη συνειδητότητα! Είναι πολύ σημαντικό να καταφέρεις ο δέκτης να αφεθεί και να πάει βαθιά, ίσως λίγο πριν τον ύπνο, εκεί που δεν ξέρει αν κοιμήθηκε… Και εκεί γίνεται η “θεραπεία” και λαμβάνει όλα τα οφέλη του μασάζ! Όταν έχεις δουλέψει καλά το σώμα, αλλά έχεις φροντίσει να ξεκουραστεί και ο νους, το αποτέλεσμα είναι μαγικό! Σηκώνεται ένας καινούριος άνθρωπος, που είναι λες και γύρισε από διακοπές, λες και έπαθε αμνησία και ξέχασε όλα τα προβλήματα του και είναι χαλαρός και χαρούμενος και που φυσικά το σώμα του είναι πολύ πιο απελευθερωμένο, έχει μεγαλύτερο εύρος κινήσεων, έχει λιγότερους πόνους, καθόλου εντάσεις και αναπνέει.

  • Έχεις καταφέρει να αποκτήσεις φανατικό κοινό που σε εμπιστεύεται. Τι είναι αυτό που σε κάνει να ξεχωρίζεις;

Εχω ανθρώπους που με εμπιστεύονται από την 1η μέρα που ξεκίνησα εώς και τώρα 7,5 χρόνια μετά! Έχω ανθρώπους που τους έκανα ένα μασάζ κάποτε και ξαναψάξανε να με βρουν, ακόμα και κάποιοι από εξωτερικό που ήρθανε στην Ελλάδα, τους έκανα ένα μασάζ και όταν ξαναήρθανε γκουγκλαρανε να με ξαναβρουν!  Και φυσικά έχω ανθρώπους από όλη την πορεία μου, αλλά και καινούριους. Τίποτα όμως δεν είναι σταθερό στη ζωή, τα πάντα έρχονται και φεύγουν και ξαναγυρνάνε ή όχι! Δεν έχει σημασία! Σημασία έχει η στιγμή που μοιραστηκες να ήταν το καλύτερο που είχες να δώσεις και είτε ξαναβρεθείς είτε όχι, επειδή πάει και ο θεραπευτής αυτό το “ταξίδι” μαζί με τον δέκτη, σίγουρα έχεις μοιραστεί μια πολύ σημαντική στιγμή του ανθρώπου που αγγίξες και που σου εμπιστεύτηκε το σώμα του… Και πολλές φορές δεν έχουν σημασία ούτε τα λόγια, ούτε αν θα επαναληφθεί… και αρκεί μόνο αυτή η στιγμή! Αν με κάνει κάτι να ξεχωρίζω μάλλον είναι η αγάπη και ο σεβασμός που έχω στα σώματα που αγγίζω και στους ανθρώπους που με εμπιστεύονται και το ότι δεν με ενδιαφέρει να εντυπωσιάσω με τη δύναμη μου ή με τις σούπερ κινήσεις που γνωρίζω, αλλά να συντονιστώ με τις πραγματικές ανάγκες του δέκτη.

  • Ποια είναι τα επαγγελματικά σου σχέδια για το μέλλον;

Με πετυχαίνεις σε μία φάση αλλαγής αυτήν την περίοδο! Έχω την ανάγκη να αρχίσω να το μοιράζω και να το εκπαιδεύω και σε άλλους θεραπευτές αυτό που κάνω. Επίσης μαζί με μια συνάδελφο είμαστε στα πρώτα βήματα του δικού μας σάιτ για κατ’οίκον μασάζ και ρεφλεξολογίας, η οποία είναι μια εξαιρετική συμπληρωματική θεραπεία! Αλλά επίσης συζητάμε και για κάποιον δικό μας χώρο ίσως…. Είναι μια μεταβατική στιγμή αυτή που με ρωτάς και δεν ξέρω τι θα υλοποιηθεί τελικά, αλλά οι δικές μου ανάγκες τη δεδομένη περίοδο με ωθούν σε αυτά τα μονοπάτια.

https://www.instagram.com/spiridoula_massage/?hl=el

Δείτε επίσης

Patricia Sundari: Tantric massage (VIDEO)

Massage is a therapeutic practice that has been around for centuries and is known for …