Παρασκευή , 29/03/2024

Στον “δρόμο” χιλιάδες κάτοικοι της Αθήνας λόγω AirBnB – “Μαζικές εξώσεις” για τους ενοικιαστές

Για «μαζικές εξώσεις» στις οποίες οδηγεί το κυβερνητικό πλάνο για χορήγηση βίζας σε πολίτες  εκτός ΕΕ, έναντι επενδύσεων ύψους 250.000 ευρώ σε ακίνητα και το AirBnB κάνει λόγο σε εκτενές δημοσίευμά της η βρετανική Telegraph.

Το δημοσίευμα υπογραμμίζει ότι οι ενοικιαστές αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους «προκειμένου να ανοίξουν το δρόμο για την ένταξη των κατοικιών στο AirBnB. Τα σπίτια στην Αθήνα, όπως και στη Βαρκελώνη, αγοράζονται και μετατρέπονται σε κατοικίες AirBnB, κυρίως από Κινέζους επενδυτές, οι οποίοι χρησιμοποιούν το “παράθυρο” της “χρυσής” βίζας που προμοτάρει ενεργά η ελληνική κυβέρνηση» σημειώνει η βρετανική εφημερίδα.

Αίσθηση προκαλεί η αναφορά της Telegraph σε περιοχές στην Αθήνα όπου το AirBnB έχει «καταλάβει» από 81% έως και 95% των συνολικών ενοικίων, προσθέτοντας ότι τα τελευταία δυο χρόνια οι κατοικίες που βρίσκονται στην πλατφόρμα αυξήθηκαν από 9.000 σε 129.000.

«Οι “χρυσές” βίζες τα τελευταία πέντε χρόνια αναζωογόνησαν το Real Estate στην Ελλάδα, και η κυβέρνηση σκέφτεται να επεκτείνει το πρόγραμμα. Οι βίζες στην Ελλάδα είναι οι φθηνότερες στην Ευρώπη -μια αντίστοιχη βίζα στη Βρετανία κοστίζει 2 εκατομμύρια λίρες- και επιτρέπουν σε επενδυτές που δεν είναι πολίτες της ΕΕ να ζήσουν και να δραστηριοποιηθούν επαγγελματικά στην Ελλάδα, να ταξιδέψουν σε κάθε χώρα της Ευρώπης και να υποβάλλουν αίτηση για να λάβουν υπηκοότητα της ΕΕ» αναφέρει στη συνέχεια η Telegraph.

Πέρα από τους Κινέζους, υποστηρίζει το δημοσίευμα, τις ελληνικές «χρυσές» βίζες «κυνηγούν» Ρώσοι και Τούρκοι, που δελεάζονται από το χαμηλό κόστος απόκτησής τους.

Δείτε επίσης

ΑΠΟΣΤΟΛΗ LABEL NEWS ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ: Μονή Κηπίνας – Το εντυπωσιακό Μοναστήρι που είναι χτισμένο μέσα σε βράχους!

Βαγγέλης Καράλης Ρεπορτάζ: Bαγγέλης Καράλης Φωτογραφία: Xάρης Πετρίδης, Θοδωρής Μπίτσας Το Label News ταξίδεψε στα …