Παρασκευή , 26/04/2024

Συνέντευξη Σοφία Λεοντίτση: “Δεν με ενδιαφέρει το modeling. Όνειρό μου είναι να γίνω μανούλα!” H εντυπωσιακή Σοφία από το My Style Rocks εξομολογείται στο Label News …

Συνέντευξη: Κυριάκος Θεοδοσίου

Η Σοφία Λεοντίτση έγινε ευρέως γνωστή μέσα από το παιχνίδι του ΣΚΑΪ, My Style Rocks, ενώ έχει εμφανιστεί σε καλλιστεία και έχει κερδίσει σημαντικούς τίτλους. Παρά το νεαρό της ηλικίας της (24 ετών) βρίσκεται ήδη στο τιμόνι της οικογενειακής επιχείρησης στο χώρο των διεθνών μεταφορών. Λίγο μετά το τέλος του My Style Rocks δέχτηκε να μου μιλήσει για όλους και για όλα…

Πώς είναι η ζωή μετά το παιχνίδι; Έχει αλλάξει η καθημερινότητά σου μετά τη δημοσιότητα  που έχεις αποκτήσει;
Κοίτα, η καθημερινότητά μου δεν έχει αλλάξει δραματικά απλά τώρα με αναγνωρίζουν στο δρόμο.
Μίλησέ μου λίγο για την εμπειρία σου στο My style rocks.
Η αλήθεια είναι ότι ήταν δυνατή εμπειρία. Θέλει πάρα πολύ γερά νεύρα και στομάχι για να ανταπεξέλθεις και να ανταποκριθείς. Δεν είναι καθόλου εύκολο. Ήταν και πάρα πολύ πιεστικό, οι χρόνοι πολύ περιορισμένοι, σε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα έπρεπε να βρούμε ρούχα και κόνσεπτ, πολύ περιορισμένο budget. Επίσης, έχει να κάνει και με το τηλεοπτικό του μέρος που για να κάνεις σε ένα πρόγραμμα τηλεθέαση υπάρχουν και λίγο ίντριγκες, υπάρχει και λίγο η πίεση. Όλα αυτά μαζί σίγουρα την ώρα που τα περνάς δεν είναι ευχάριστη διαδικασία, αλλά βγαίνοντας από όλο αυτό και έχοντας καταφέρει να μη σπάσω και να βγω κατά κάποιο τρόπο αλώβητη σίγουρα νιώθω πολύ καλά με τον εαυτό μου. Και σίγουρα δε θα δήλωνα ξανά συμμετοχή ποτέ σε κάτι τέτοιο. Κάποια πράγματα τα κάνεις μια φορά και τέλος. Δεν γίνεται να τοποθετούμαι έτσι και μετά να δηλώνω ξανά συμμετοχή.
Πώς είδες τον τελικό και την νικήτρια;
Εγώ από την πρώτη στιγμή έλεγα ότι είναι μια δίκαιη νίκη το να κερδίσει η Ραμόνα. Η αλήθεια είναι ότι ήθελα τη δυάδα Τζώρτζια – Ραμόνα, γιατί πιστεύω ότι είναι δυο κορίτσια τα οποία το προσπάθησαν και το πάλεψαν. Ειδικά η Τζώρτζια έχει δείξει πολλές εναλλακτικές προτάσεις. Είχε ασχοληθεί πολύ με κάποια πράγματα οπότε θα έπρεπε να είναι κατά τη γνώμη μου στη δυάδα. Στεναχωρέθηκα για εκείνη, αλλά θεωρώ ότι και μόνο που έφτασαν στην εξάδα αυτά τα κορίτσια είναι σαν να είναι νικήτρια η κάθε μία για ξεχωριστούς λόγους.
Είχε ακουστεί έντονα πως είχες κόντρα με την Ραμόνα Βλαντή και την Ιωάννα Τούνη. Ίσχυε κάτι τέτοιο;
Δεν είχα ποτέ ιδιαίτερη κόντρα με τη Ραμόνα. Κάποια στιγμή είχαμε έναν έντονο διάλογο, αλλά αυτό δεν βγήκε ποτέ στην τηλεόραση. Ήταν την ώρα του γυρίσματος και έληξε μετά. Όταν είσαι κάθε μέρα 17 ώρες με κάποιους ανθρώπους που δεν είναι ούτε οικογένεια ούτε φίλοι σου είναι λογικό μέσα από την πίεση να υπάρξουν παρεξηγήσεις ή να σου μιλήσω απότομα εγώ ή εσύ εμένα. Αυτό το και στο σπίτι μας το κάνουμε με τους δικούς μας ανθρώπους. Τώρα όσον αφορά την Ιωάννα Τούνη εγώ από την πλευρά μου δεν είχα κόντρα μαζί της. Κόντρα έχω όταν δυσφημώ ή κακολογώ έναν άνθρωπο. Εγώ ήμουν απ’ τα λίγα κορίτσια που ήμουν πάντα ευγενέστατη με τις συμπαίκτριες μου. Πάντα είχα έναν καλό λόγο να πω και προσπαθούσα πράγματα που δεν μου άρεσαν να τα πω με τρόπο που δε θα δυσαρεστούσαν την εκάστοτε κοπέλα.
Υποστηριζόταν έντονα πως πολλές εμφανίσεις τις είχες αντιγράψει από το διαδίκτυο. Θα ήθελες να απαντήσεις σε αυτό;
Και κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού είχα πει ότι θα το κάνω αν πιεστώ πολύ. Δεν είναι κάτι που κράτησα κρυφό και θεωρώ γελοίο το ότι έχει γίνει πολύς ντόρος γύρω απ’ το δικό μου όνομα τη στιγμή που άλλα κορίτσια το έχουν κάνει και δεν το παραδέχονται. Εγώ δεν κρύφτηκα πίσω από το δάχτυλό μου. Επίσης, μου χρέωσαν εννιά, ενώ οι αντιγραφές ήταν τέσσερις. Και δεν απαγορευόταν κιόλας. Δεν υπήρχε πολύς χρόνος αλλά και το badget. Δεν μπορούσες να κάνεις καλό ντύσιμο με 80 ευρώ.
Μήπως στον τόσο ντόρο που έγινε για τις εμφανίσεις σου έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης ο τρολ λογαριασμός στο instagram που σε χαρακτήριζε τον οποίο μάλιστα κατήγγειλες στη δίωξη;
Όχι, δεν το πιστεύω αυτό. Ο λόγος που πιστεύω ότι έμειναν σε μένα, επειδή κάνουμε τηλεόραση, όταν βγαίνει ένα κορίτσι το οποίο αρθρώνει έναν πολύ σωστό λόγο σε γενικές γραμμές και δείχνει μια ενδιαφέρουσα προσωπικότητα, δεν ξεφτιλίζεται, δεν κάνει νούμερα για τα νούμερα και πάει εναντίον του συστήματος της τηλεόρασης θεωρώ ότι οι τρεις κριτές προσπάθησαν να φανώ ισοπεδωτική στα μάτια του κόσμου. Έγινε πολλή έντονη αναφορά σε μένα για να βγει και κάτι αρνητικό με το ζόρι. Τηλεοπτικά μιλάω, διότι προσωπικά δεν τους γνωρίζω. Όσον αφορά τον λογαριασμό στο instagram δεν έκανα εγώ καταγγελία, αλλά οι φαν μου. Εγώ απλά συμβουλεύτηκα δικηγόρο για να είμαι κατοχυρωμένη στις όποιες ενέργειες μου για να τελειώσει το θέμα και πράγματι τελείωσε.
Είχε συζητηθεί πολύ πάντως η εμφάνισή σου ως Soula Glamorous.
Λογικό δεν είναι; Και αυτή και εγώ έχουμε χιλιάδες followers. Λογικό είναι, και από τους φαν της μιας και από τους φαν της άλλης.
Είχες πει ότι είχες περάσει κοινωνικό μήνυμα μ’ αυτή σου την εμφάνιση.
Επειδή λάμβανα καθημερινά μηνύματα από παιδιά που έπεφταν bullying από άλλα παιδιά που τα σχολίαζαν όπως η Soula εμάς για τη διαφορετικότητά τους, για τα κιλά τους, για τα ρούχα τους. Έτσι, αφού ήξερα ότι θα φύγω είπα ότι ήταν η κατάλληλη στιγμή να την διακωμωδήσω, αφού όπως θα είχες δει εγώ όλο αυτό τον καιρό δεν είχα ασχοληθεί μαζί της. Το βρήκα πολύ ευρηματικό.
Και τώρα και μετά την αποχώρησή σου ανέφερες πως ήξερες ότι θα φύγεις από το παιχνίδι. Πώς ακριβώς το γνώριζες;
Κάτι είχα ακούσει παρασκηνιακά, αλλά δεν μπορώ να μιλήσω, γιατί δεσμεύομαι με συμβόλαιο.
 Αυτό που άκουσες όμως δεν άφηνε περιθώρια παραμονής στο παιχνίδι.
Όχι, ήμουν 100% σίγουρη ότι θα φύγω. Το ήξερα. Κατ’ αρχήν ήδη από τη βαθμολογία το ‘χα καταλάβει. Όταν άκουσα και αυτό από ανθρώπους της παραγωγής, που είναι μέσα σε αυτό, βεβαιώθηκα.
Θεωρείς ότι αδικήθηκες από τους κριτές;
Πολλές φορές. Όχι μόνο εγώ, πολλά κορίτσια. Αλλά ήταν τηλεόραση. Δεν γινόταν να παίρνουμε τέσσερα και πέντε. Έπρεπε να γίνεται και λίγο ντόρος, οπότε έτσι μπορούσε να γίνει. Υπήρξαν βέβαια και εμφανίσεις που άξιζα τη χαμηλή βαθμολόγηση και τη μονάδα ακόμα.  Έκανα εμφανίσεις που δεν θα τις έκανα στην προσωπική μου ζωή. Έχω κάποιες καλύτερες εμφανίσεις πριν μπω στο παιχνίδι. Αυτό γιατί εκεί μέσα δεν ήμουν τόσο ο εαυτός μου κι εγώ και τα υπόλοιπα κορίτσια. Ήταν πολύ δύσκολο και ψυχοφθόρο.
Ανέφερες πως υπήρχε ίντριγκα, αφού ήταν τηλεοπτικό παιχνίδι. Όλη αυτή η ίντριγκα υπήρχε επειδή ήσασταν τόσες πολλές κοπέλες μαζί ή δημιουργήθηκε εσκεμμένα;
Δεν μπορώ να σου πω από πλευράς παραγωγής, αλλά το ίδιο το πρότζεκτ δημιουργούσε την ίντριγκα, αφού υπήρχαν βαθμολογίες και κόνσεπτ και αντιδρούσαν οι κοπέλες όταν διαφωνούσαν. Και πόσο μάλλον όταν υπάρχει πίεση. Να σου πω ότι μια φορά πήγαμε Τρίτη και φύγαμε Τετάρτη. Ήμασταν 18 ώρες μέσα στο πλατό.
Μια και είσαι στο χώρο του μόντελινγκ…
Ήμουν. Δεν πολυασχολούμαι πια.
Σκοπεύεις να αποσυρθείς εντελώς;
Δεν ήμουν ποτέ τόσο ενεργή σε όλο αυτό, γιατί θεωρώ ότι δεν υπάρχει μόντελινγκ στην Ελλάδα. Μόντελινγκ για μένα ξεκάθαρα υπάρχει στο εξωτερικό. Στην Ελλάδα είναι λίγο τραβάτε με κι ας κλαίω. Τώρα, αν μου ζητηθεί από κάποιο event να παρουσιαστώ και να κάνω κάτι δε θα πω όχι, αλλά δεν είμαι και δεν δήλωνα ποτέ μοντέλο.
 Αν έκανες ποτέ πλαστική θα το έλεγες δημόσια;
Κοίταξε να δεις, αν είναι κάτι που φαίνεται δεν μπορείς και να το κρύψεις. Στο πρόσωπό μου δεν χρειάζεται να κάνω κάτι. Δεν ξέρω αν μεγαλώνοντας, που ο χρόνος αρχίζει να διαγράφει στα πρόσωπά μας, κάνω κάτι, αλλά δεν το θεωρώ και κακό. Βέβαια, δεν το θεωρώ και ότι πρέπει να βγεις να το διατυμπανίσεις. Είναι λίγο γελοίο. Γιατί να το πεις; Αν σε ρωτήσουν το λες. Πάντως, δεν θεωρώ κακό να διορθώσεις κάτι πάνω σου που δεν σου αρέσει. Επίσης, το αποτέλεσμα είναι που έχει σημασία. Αν κάνει μια κοπέλα πλαστική και το αποτέλεσμα είναι άρτιο θα σταθεί κανείς στο αν έχει κάνει πλαστική; Δεν θα τον νοιάξει!
Πολλά πρόσωπα από προγράμματα του ΣΚΑΪ στη συνέχεια αξιοποιήθηκαν σε άλλα τηλεοπτικά προγράμματα. Αν σου γινόταν κάποια πρόταση θα δεχόσουν; 
Δεν είμαι αρνητική, αλλά εξαρτάται και από την πρόταση. Θα πρέπει να μπορώ να ανταποκριθώ. Είμαι μια παίκτρια που έκανε θετικό ντόρο μέσα στο παιχνίδι. Ακούστηκε θετικά το όνομά μου. Οπότε θα ήθελα αν κάνω κάτι να συνεχίσω στο ίδιο ύφος. Να μη χαλάσω αυτό που αγάπησε ο κόσμος. Επομένως να μπορώ να ανταποκριθώ και να είμαι αληθινή. Θέλει πολλή προσοχή στις επιλογές.
Αυτή την περίοδο πως είσαι στα προσωπικά σου;
Κοίτα, δεν μου αρέσει να μιλάω για τα προσωπικά μου. Θα μου πεις ότι ήμουν εγώ εκείνη που το εξέθεσα στο παιχνίδι, γιατί χρησιμοποίησα κάποιες φορές το όνομα του συντρόφου μου για να κάνω το κόνσεπτ μου. Αλλά δεν μου αρέσει να μιλάω για τα προσωπικά μου, γιατί αν αύριο αυτή η σχέση δεν υφίσταται δε θα ήταν ό,τι καλύτερο να περνάς από τη διαδικασία “χώρισες και γιατί;” Αν στο μέλλον είναι κάτι πολύ πολύ πιο σοβαρό σε σημείο παντρειάς μπορεί να πω κάτι παραπάνω. Από την άλλη δεν είναι και επιλογή της άλλης πλευράς να εκτίθεται. Εγώ το επέλεξα αυτό για μένα. Με το να λέω πράγματα είναι σαν να μιλάω και για την προσωπική ζωή κάποιου άλλου που δεν το έχει επιλέξει και ίσως δεν του αρέσει.
Ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια;
Προσωπικά έχω ονειρευτεί τον εαυτό μου μητέρα από πολύ πολύ μικρή ηλικία. Θέλω να γίνω μανούλα κάποια στιγμή και να δημιουργήσω την οικογένειά μου. Θα μου δώσει πολλή χαρά. Είναι στόχος ζωής για μένα. Είμαι της οικογένειας. Επαγγελματικά εύχομαι να προκύψουν πράγματα που θα μπορώ να ανταποκριθώ και να μου πάνε καλά. Και όσον αφορά τα άλλα επαγγελματικά, από τα οποία βιοπορίζομαι τόσα χρόνια, εύχομαι να πάνε καλά, γιατί είναι πολύ δύσκολο να έχεις δική σου δουλειά στις μέρες μας. Φαντάζομαι τον εαυτό μου επιτυχημένο στην πάροδο του χρόνου σε όλους τους τομείς. Είτε μπροστά είτε πίσω από τις κάμερες.

Δείτε επίσης

Εντυπωσιακά γενέθλια για το μοντέλο Γλυκερία Τσολπίδου με θέμα το «Dubai»

Εντυπωσιακά γενέθλια για το μοντέλο Γλυκερία Τσολπίδου που γιόρτασε τα 21 της χρόνια. Το θέμα …