Πέμπτη , 18/04/2024

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: Η 18χρονη Πένυ και η 22χρονη Ισμήνη είναι ομοφυλόφιλο ζευγάρι, ζούνε στην Επαρχία και μας εξομολογούνται τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν σε μια “κλειστή” Κοινωνία

Συνέντευξη: Κυριάκος Θεοδοσίου
Η 18χρονη Πένυ και η 22χρονη Ισμήνη είναι φοιτήτριες σε σχολές της επαρχίας και ζευγάρι. Μεγαλωμένες και οι δυο σε μικρές κλειστές κοινωνίες δέχτηκαν να μου μιλήσουν για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ομοφυλόφιλοι της επαρχίας, καθώς και για τη σχέση τους.
Ομοφυλόφιλη στην επαρχία. Οι δυσκολίες φαντάζομαι πολλές.
Π.: Οι δυσκολίες του να είσαι ομοφυλόφιλη στην επαρχία είναι πραγματικά αρκετές, καθώς η εύρεση συντρόφου είναι κάτι σχεδόν ακατόρθωτο. Είναι μια πολύ κλειστή κοινωνία οπότε ο κάθε ομοφυλόφιλος η αμφιφυλόφιλος ντρέπεται/φοβάται να εκφραστεί.
Πότε συνειδητοποιήσατε ότι σας ελκύουν άτομα του ίδιου φύλου;
Π.: Σε αρκετά μικρή ηλικία. Αρχές Γυμνασίου. Η τότε κολλητή μου φίλη είχε έρθει να κοιμηθεί σπίτι μου, και ‘για πλάκα’ μου είχε δείξει πως φιλάει το αγόρι της. Τελικά άρεσε, όπως φάνηκε, και στις δύο μας.
Ι.: Εγώ πριν δυο χρόνια. Όταν μπήκε η Π. στη ζωή μου.
 Πως γνωριστήκατε;
Π.: Μέσω κοινής παρέας. Τότε φοβόμουν να της πω ότι δεν είμαι straight και ότι έχω σχέση με κοπέλα, καθώς ήταν πολύ αρχή. Έτσι, όπως όλοι οι ομοφυλόφιλοι στην αρχή, της είπα ότι έχω σχέση με το αντίστοιχο ανδρικό όνομα της τότε κοπέλας μου. Παρ’ όλα αυτά 2 μήνες μετά χώρισα και της εξομολογήθηκα τον έρωτά μου γι’ αυτήν. Με έκοψε κατευθείαν λέγοντάς μου ότι είναι straight. Τέσσερις μήνες μετά καταλήξαμε μαζί μετά από πολλές προσπάθειες.
 Στην επαρχία με την κοπέλα σου εικάζω πως βγαίνετε έξω απλά σαν φίλες.
Π.: Με την κοπέλα μου βγαίνουμε έξω σαν φίλες διότι η ίδια έχει πρόβλημα με αυτό. Εγώ της έχω εξηγήσει ότι με πειράζει που ‘πρέπει’ να κρυβόμαστε.
Ι.: Το πρόβλημά μου βρίσκεται στο ότι ο κόσμος θα αρχίσει να σχολιάζει αρνητικά. Πολλοί δεν καταλαβαίνουν τι είναι αγάπη μάλλον. Ως εκ τούτου λογικά δεν έχουν αγαπήσει κιόλας ποτέ πραγματικά.
 Το να παίζετε συνεχώς ‘κρυφτό’ δεν είναι πολύ κουραστικό;
Π.: Είναι αρκετά κουραστικό, γιατί συνεχώς πρέπει να προσέχουμε για συγγενείς, γνωστούς που δεν γνωρίζουν και προσωπικά εγώ έξω δεν νιώθω ο εαυτός μου. Πάντα νιώθω κρατημένη και καταπιεσμένη.
 Γνωρίζουν φιλικά σας άτομα για τη σχέση σας; Πως αντέδρασαν όταν το έμαθαν;
Π.: Όλοι οι καλοί μου φίλοι γνωρίζουν για την σχέση μας και ήταν αρκετά cool εξ αρχής. Βέβαια, πάντα υπάρχουν και οι εξαιρέσεις. Αργά ή γρήγορα πάντως όλοι δέχτηκαν/συνήθισαν τον σεξουαλικό προσανατολισμό μου και την επιλογή μου να είμαι με αυτόν τον άνθρωπο.
Ι.: Εμένα γνωρίζουν τρεις φίλες μου, δύο φίλοι μου και η αδερφή μου.
 Οι οικογένειές σας γνωρίζουν για τη σχέση σας;
Π.: Η μητέρα μου γνωρίζει για την σχέση μου και με στηρίζει πάρα πολύ. Την ευχαριστώ πάρα πολύ για αυτό διότι ξέρω πως στην κοινωνία που μεγάλωσα δεν θα το έκανε κάποιος εύκολα. Ο πατέρας μου δεν ξέρει επίσημα από εμένα αλλά σίγουρα κάτι έχει ακούσει. Παρ’ όλα αυτά πιστεύω πως και ο πατέρας μου θα είναι καλά με αυτό. Απλά δεν νιώθω εγώ τόσο έτοιμη ώστε να του το πω ακόμη.
Ι.: Εμένα δεν γνωρίζουν οι δικοί μου και δεν θεωρώ και τόσο σημαντικό να τους πω κάτι.
 Φαντασίωση πολλών ανδρών είναι να βρεθούν στο κρεβάτι με δυο ομοφυλόφιλες.
Π.: (γέλια) Είναι αλήθεια αυτό, το έχω ακούσει αρκετές φορές. Μόνο που λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο. Δεν νομίζω πως κάποιο ζευγάρι ομοφυλόφιλων γυναικών θα ήθελε κάτι τέτοιο. Οι ομοφυλόφιλες όπως είναι λογικό δεν γουστάρουν παιχνίδι με άντρες. Ξέρω ξενερώνω πολλούς τώρα, αλλά αυτή είναι η αλήθεια.
 Τι συμβουλή θα έδινες σε νέα άτομα που είναι είτε αμφιφυλόφιλα είτε ομοφυλόφιλα και νιώθουν ενοχές γι’ αυτό ή το κρύβουν;
Π.: Να μην νιώθω καμία ενοχή, διότι δεν υπάρχει λόγος. Η ομοφυλοφιλία ή η αμφιφυλοφιλία είναι το ίδιο φυσιολογική με την ετεροφυλοφιλία. Αν αγαπούν έστω λίγο τον εαυτό τους να αποδεχθούν  τον εαυτό τους και τότε σιγά σιγά θα τους δεχτούν όλοι και όλα θα πάνε καλά.
Ι.: Αν αφήσουν τον εαυτό τους ελεύθερο θα γνωρίσουν την πραγματική αγάπη, όπως την γνώρισα εγώ στο πρόσωπο της Π. Μέχρι πριν δυο χρόνια έκανα σχέσεις μόνο με αγόρια. Με την Π. κατάλαβα πως το φύλο δεν παίζει κανένα απολύτως ρόλο στον έρωτα.

Δείτε επίσης

ΑΠΟΣΤΟΛΗ LABEL NEWS Πράμαντα, Καλαρρύτες, Συρράκο: Γνωρίστε την άγρια ομορφιά, το μυστήριο και τον ρομαντισμό των Τζουμέρκων (VIDEO – ΦΩΤΟ)

Βαγγέλης Καράλης Ρεπορτάζ: Bαγγέλης Καράλης Kάμερα – Μοντάζ: Θοδωρής Μπίτσας Φωτογραφία: Χάρης Πετρίδης Αποστολή Label …