Πέμπτη , 28/03/2024

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Σπύρος Μπιμπίλας: «Γιατί εγώ ως άθρησκος πολίτης πρέπει να πληρώνω με τους φόρους μου τους δημοσίους υπαλλήλους ιερείς» O ηθοποιός ξεσπάει στο LABEL NEWS

Συνέντευξη: Κυριάκος Θεοδοσίου

Ο Σπύρος Μπιμπίλας είναι ένας από τους πιο αγαπητούς ηθοποιούς στο ελληνικό κοινό. Οι συμμετοχές του σε σήριαλ, ταινίες και θεατρικά έργα έχουν αφήσει εποχή. Εκκεντρικός τόσο σε ό,τι αφορά την ενδυμασία του, όσο και τις απόψεις του που πολλές φορές γίνονται θέμα συζήτησης ο ηθοποιός μίλησε αποκλειστικά στο Label News για όλα αυτά.

Πώς σας πετυχαίνουμε αυτή την περίοδο επαγγελματικά;

Βρίσκομαι σε οργασμό δουλειάς… Μόλις τέλειωσα την τετράχρονη συνεργασία μου με το εθνικό θέατρο και βρίσκομαι σε μια μικρή περιοδεία με μια παλιά κωμωδία του Γιώργου Λαζαρίδη που διασκεύασε ο Χάρης Βορκάς με τον τίτλο “Δεν είναι αυτό που νομίζεις” που γράφτηκε πριν 52 χρόνια για τον Ρίζο και τον Κωνσταντάρα, αλλά έμεινε στο συρτάρι. Δημιουργώ έναν απολαυστικό κωμικό ρόλο. Παράλληλα κάνω γυρίσματα σε 3 ταινίες νέων σκηνοθετών, συνεχίζω την μεταγλώττιση και ετοιμάζω κι ένα αυτοβιογραφικό μυθιστόρημα με τον τίτλο “Η Αροκάρια των αγγέλων”

Είστε ένας άνθρωπος που πάντα εκφράζει ανοιχτά τις απόψεις του. Πολλές από αυτές έχουν απασχολήσει πολύ τους δημοσιογράφους και τον κόσμο. Μια από αυτές είναι η δήλωσή σας ότι επιθυμείτε να αποτεφρωθείτε μετά θάνατον.

Δηλώνω πάντα αυτά που αισθάνομαι και που εγώ παραδέχομαι ως σωστά με γνώμονα να κάνω τους άλλους να σκεφτούν για ό,τι προβληματίζει εμένα.

Πώς καταλήξατε στην επιλογή της αποτέφρωσης;

Για μένα είναι ιδανική η αποτέφρωση γιατί αν γενικευθεί θα κερδίσουμε τους χώρους των νεκροταφείων και θα έχουμε περισσότερο πράσινο. Θα μπορούμε αν θέλουμε να κρατάμε σπίτι μας την τέφρα των δικών μας κι έτσι δεν θα είμαστε αποκομμένοι από την ενέργεια τους αν δεχτούμε ότι κάτι τέτοιο υπάρχει. Εξ άλλου έχω δηλώσει ότι ως άθρησκος και εναντίον όλων των θρησκειών δεν μπαίνω σε κανένα καλούπι.

Έχετε καταλήξει στην επιλογή του εξωτερικού ή ευελπιστείτε έως τότε να έχουν γίνει αποτεφρωτήρια στην Ελλάδα;

Ελπίζω ως τότε γιατί μάλλον θα αργήσω πολύ. Ελπίζω ότι θα έχουν ετοιμαστεί αποτεφρωτήρια στην πατρίδα μας κι έτσι θα μένουν τα χρήματά μας εδώ.

Η Εκκλησία βέβαια εναντιώνεται σ’ όλο αυτό και εμποδίζει έτσι στη δημιουργία τους. Δεν είναι άδικο αυτό για εσάς που δεν ανήκετε καν στους κόλπους της ως πιστός;

Η Εκκλησία καλά θα κάνει να χωριστεί από το κράτος και να μην απασχολεί την ζωή όλων των πολιτών αφού δεν εντάσσονται σε αυτήν. Απορώ πράγματι που ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ξέχασε και σε αυτό τον τομέα την υπόσχεσή του και απορώ που εγώ ως άθρησκος πολίτης πληρώνω με τους φόρους μου τους δημόσιους υπαλλήλους ιερείς.

Αρνητικά όμως η Εκκλησία είχε σχολιάσει και το σύμφωνο συμβίωσης για τους ομοφυλόφιλους.

Η Εκκλησία ας βρει καθρέπτες για να κοιταχτούν καλά πολλοί από τους ιερείς και να πουν την αλήθεια στον κόσμο. Αηδιάζω από τόση υποκρισία και ψέμα. Αφορίζουν μια φυσιολογική κατάσταση εκατομμυρίων ανθρώπων όταν πολλοί από αυτούς είναι μέρος τους.

Έχετε δηλώσει πως κάποιος μπορεί να ερωτευτεί μια περίοδο μια γυναίκα και μια άλλη περίοδο άντρα. Θεωρείτε πως η ανθρώπινη φύση είναι αμφισεξουαλική;

Ασφαλώς. Όχι για όλους φυσικά. Μέσα στην φύση υπάρχει μια απίστευτη ποικιλία σεξουαλικών προτιμήσεων. Έτσι έκανε το σύμπαν και η φύση τον άνθρωπο. Αυτά με νόμους ηλιθίων, με διώξεις και με αφορισμούς δεν αλλάζουν.

Μέγα θέμα έγιναν πρόσφατα οι δηλώσεις του συναδέλφου σας, Χρήστου Σιμαρδάνη κατά των gay pride και υπερηφάνειας ομοφυλοφίλων. Εσείς τι άποψη έχετε τόσο για τις δηλώσεις του κου Σιμαρδάνη όσο και για τα gay pride?

Ο κάθε άνθρωπος είναι ελεύθερος να εκφράζεται. Γιατί τόσος πανικός; Όπως εξομολογήθηκε για την σεξουαλική του προτίμηση έτσι μίλησε και για το αμφιλεγόμενο pride. Προσωπικά πάντα χαιρετίζω το pride σαν έκφραση της ελευθερίας του ανθρώπου αλλά το να καταλήξει σε παρέλαση καρναβαλιού και να μοιάζει από την ανάποδη βέβαια με τα άθλια πανηγύρια των ενοριών των εκκλησιών με βρίσκει απόλυτα αντίθετο. Αν όλοι οι ομοφυλόφιλοι διαδήλωναν με το ίδιο πάθος και για όλα τα στραβά που συμβαίνουν, δηλαδή την φτώχεια την ανεργία τον εξευτελισμό των εργασιακών και συνταξιοδοτικών σχέσεων τότε ακόμα και οι πιο πολέμιοι της ελευθερίας της έκφρασης στο sex δεν θα είχαν μούτρα να ξαναμιλήσουν.

Πείτε μας λίγα λόγια για το αυτοβιογραφικό βιβλίο που ετοιμάζετε.

Ετοιμάζω μια μυθιστορηματική αυτοβιογραφία όχι για να σκανδαλίσω ή να μοιραστώ πιπεράτα της ζωής μου, αλλά για να μεταφέρω μηνύματα για το σπουδαίο ταξίδι της ζωής και για να εκφράσω πιο πολύ το πως κατέληξα στις απόψεις μου για τον κόσμο, τα πολιτικά συστήματα , τις θρησκείες και γενικά για τον άνθρωπο σαν αξία.

Άρα, όπως καταλαβαίνω, το βιβλίο σας θα προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων, παρ’ ότι βέβαια δεν είναι αυτός ο σκοπός σας.

Μάλλον. Έτσι και αλλιώς τα βιβλία γράφονται για να αφυπνίσουν τους ανθρώπους.

 

Δείτε επίσης

Κάρλος Καρβαλιάλ: Αυτό είναι το στέκι του προπονητή του Ολυμπιακού για φαγητό στο Κουκάκι

Ανάμεσα στις υποχρεώσεις που έχει με την ομάδα του Ολυμπιακού, ο Κάρλος Καρβαλιάλ βρήκε λίγες …