Παρασκευή , 19/04/2024

Τα καλύτερα Αdventure parks στην Ελλάδα – Θεματικά πάρκα που η αδρεναλίνη και η περιπέτεια «χτυπούν κόκκινο»

Η έντονη περιπέτεια, η ψυχαγωγία και η ταυτόχρονη επιστροφή στη φύση περιμένουν τολμηρούς μικρούς και μεγάλους στα καλύτερα πάρκα ψυχαγωγίας στην Ελλάδα.

Αν το λούνα πάρκ μοιάζει πλέον στα παιδιά συνηθισμένο, το επόμενο βήμα είναι η επίσκεψη σε κάποιο «Πάρκο Περιπέτειας» που σίγουρα θα τα ενθουσιάσει. Οι επιλογές είναι αρκετές ανάλογα ,κυρίως, με την ηλικία του παιδιού, όπως και οι δραστηριότητες που προσφέρει το κάθε πάρκο. Κι αν ήδη σας συναρπάζει η ιδέα ενός mini- Survivor για εσάς και τα παιδιά σας, σε συνδυασμό με κάποια εκδρομική απόδραση, η παρακάτω λίστα με τα καλύτερα adventure parks της χώρας ίσως σας παροτρύνει περισσότερο.

Adventure Park, Μαλακάσα

Το πάρκο διαθέτει δραστηριότητες και δοκιμασίες μέσα στη φύση, σε απόσταση μόλις δύο ωρών από την Αθήνα. Πριν ξεκινήσει η περιπέτεια, οι συμμετέχοντες περνούν μια σύντομη εκπαίδευση για να μπορέσουν να ολοκληρώσουν με ασφάλεια τις «πίστες». Ανάμεσα στις δραστηριότητες του πάρκου, όπως η τοξοβολία και το bungee τραμπολίνο, ξεχωρίζουν οι εναέριες διαδρομές. Χωρισμένες σε τέσσερα επίπεδα δυσκολίας, αποτελούν πρόκληση και μια  αξέχαστη εμπειρία πέρα από τα συνηθισμένα.

Πάρκο Περιπέτειας Καταφυγίου Οίτης, ανάμεσα στους νομούς Φθιώτιδας και Φωκίδας

Δοκιμάστε τις δεξιότητες και το θάρρος σας στις ειδικές δοκιμασίες που προσφέρει το πάρκο. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε αναρρίχηση, ραπέλ, και flying fox, υπό την επίβλεψη των ειδικών. Μια πολύ καλή επιλογή για τους λάτρεις της φύσης χάρη στην εξαιρετική τοποθεσία του εντός του καταφυγίου της Οίτης, ενώ μπορείτε να συνδυάσετε την εκδρομή σας και με άλλες δραστηριότητες όπως σκι και sightseeing στα απέραντα ελατοδάση και τα γύρω χωριά.

Πάρκο Αναψυχής Πηγών Αισώπου, Παύλιανη, Φθιώτιδα

Σε απόσταση 2,5 ωρών από την Αθήνα θα συναντήσετε το ορεινό χωριό της Παύλιανης Φθιώτιδας, εκεί θα βρείτε και το αυτοσχέδιο Πάρκο Αναψυχή Πηγών Αισώπου, ένα πολύ ευφάνταστο πάρκο διαφορετικό από τα άλλα. Συνδυάζει περισσότερο την πεζοπορία με δραστηριότητες. Εξερευνώντας το πάρκο μέσα σε ένα μοναδικό φυσικό σκηνικό μπορείτε να δοκιμάσετε τη τόλμη σας σε κάποια από τις δοκιμασίες, να περάσετε μονοπάτια- challenges  ή ακόμη και να κάνετε μπάνιο στη λίμνη που έχει μέχρι και ξαπλώστρες. Σε όλη την έκταση του υπάρχουν αυτοσχέδιες ταμπέλες με παιχνιδιάρικα, χιουμοριστικά  μηνύματα και hints για τις διαδρομές.

Saloon Park Τουριστικής Ιππασίας και περιπέτειας, Καρπενήσι

Το Saloon Park θα φέρει τα παιδιά κοντά στη φύση περισσότερο με βόλτες πάνω σε άλογα είτε μέσα στον διαμορφωμένο χώρο του πάρκου είτε παραέξω, με βόλτες σε δασικά μονοπάτια δίπλα στον ποταμό Καρπενησιώτη . Εκτός από την ιππασία, οι επισκέπτες μπορούν να εξασκηθούν στη τοξοβολία, τη ποδηλασία, το ράπελ, την αναρρίχηση, την «εναέρια παιδική χαρά» και το κανό στην παιδική πισίνα για κανό.

Labyrinth Park, Ηράκλειο Κρήτης

Αν είστε έτοιμοι να «χαθείτε» στη περιπέτεια, τότε η «γη του Μινώταυρου» έχει το κατάλληλο Πάρκο Λαβυρίνθου, που θα προσφέρει μια διαδραστική εμπειρία για όλη την οικογένεια.  Ο στόχος είναι να βρείτε τα σημεία με τις ενδείξεις μέσα σε έναν λαβύρινθο 1300τ.μ, κατασκευασμένο από τον κορυφαίο κατασκευαστή του είδους παγκοσμίως, Adrian Fisher, που θα σας οδηγήσουν στο κέντρο, όπου ο Μινώταυρος είναι κρυμμένος και στη συνέχεια να αποδράσετε και να κερδίσετε το βραβείο. Ταυτόχρονα μαθαίνετε πολλά πράγματα που ίσως δεν ξέρατε για τον μύθο συνδυάζοντας τη διασκέδαση με τη γνώση.

Δείτε επίσης

Διάλεξη, Ομιλία του Φιλόσοφου, Ζωγράφου Βασίλειου Αράπη – Παρουσιάζει η ηθοποιός Μαριάννα Καστανία

Λαμβάνοντας υπ όψιν την ΑΔΙΑΣΕΙΣΤΗ θεώρηση, ότι το ανθρώπινο Βασίλειο, όπως και τα πάντα Συνπαντικά, …