Τρίτη , 19/03/2024

Τα οφέλη του μασάζ σε δύσκολες εποχές γεμάτες άγχος – Από την Patricia Sundari

Ζούμε σε εποχές που απαιτούν πολλά από εμάς σε ψυχικό επίπεδο. Βομβαρδιζόμαστε συνεχώς με ερεθίσματα, καθώς είμαστε συνδεδεμένοι σχεδόν όλη την ώρα. Και, ολοένα και περισσότερο, βλέπουμε ανθρώπους αποκομμένους, επομένως, από τον υλικό κόσμο. Μία από τις κύριες αποσυνδέσεις είναι αυτή με το φυσικό σώμα.

Δύσκαμπτα σώματα, δύσκαμπτοι μύες, πόνος στις αρθρώσεις, χαλαρά σώματα, κακοποιημένο δέρμα και μαλλιά. Πόσοι αφιερώνουν χρόνο για να φροντίσουν και να ταΐσουν σωστά το σώμα τους; Και πρέπει, γιατί έχουμε μόνο ένα φυσικό σώμα. Όμως ο ανθρώπινος οργανισμός είναι εξαιρετικά προσαρμόσιμος σε εσωτερικά και εξωτερικά ερεθίσματα. Εκτός από τη διατήρηση της σωστής διατροφής, άσκησης και τρόπου ζωής, μια υπέροχη τεχνική αυτοφροντίδας είναι το μασάζ.
Οφέλη της αφής
Το άγγιγμα είναι μια πράξη, όχι μόνο φροντίδας, αλλά αγάπης, εμπιστοσύνης και παράδοσης. Έτσι ήταν από τότε που ήμασταν μωρά. Η αφή είναι ένα από τα κύρια ερεθίσματα, που ωθεί το νευρικό σύστημα να παράγει ορμόνες που δημιουργούν ένα αίσθημα ευεξίας, ασφάλειας και άνεσης.
Καθώς μεγαλώνουμε, μερικές φορές αποστασιοποιούμαστε από τα ερεθίσματα αφής. Καταλήγουμε να γινόμαστε ρομποτικοί και απομονωμένοι. Καταστέλλουμε τη συναισθηματική επαφή, τη σεξουαλικότητα, τις επιθυμίες και τις επιθυμίες μας. Αυτό δημιουργεί μυϊκή θωράκιση, η οποία προκαλεί πόνο και δυσφορία.
Το μασάζ διεγείρει την αυτοπεποίθηση, την επιθυμία για αγάπη και την κυκλοφορία της βασικής μας ενέργειας, επανασυνδέοντας μας όχι μόνο με το σώμα μας, αλλά και με την ψυχή μας. Μας βοηθά επίσης να αναιρέσουμε τη μυϊκή θωράκιση, απελευθερώνοντας παλιά συναισθήματα παγιδευμένα στο σώμα.
Τέλος, δεν μπορούμε να ξεχάσουμε όλα τα ευεργετικά ψυχολογικά και συναισθηματικά αποτελέσματα που έχει το θεραπευτικό άγγιγμα. Αυτή είναι μια διαδικασία που επιτρέπει την παράδοση, την εμπιστοσύνη, τη φροντίδα και την αποδοχή. Σώμα και ψυχή είναι φαντάσματα του ίδιου συνόλου και και τα δύο πρέπει να γαλουχηθούν, να φροντιστούν και να αγαπηθούν.
instagram: paty_massage_masaz

Δείτε επίσης

Σπυριδούλα Καμπόλη: «Αυτό που με κάνει και ξεχωρίζω ως μασέζ είναι η αγάπη και ο σεβασμός που έχω στα σώματα που αγγίζω»

Συνέντευξη: Βαγγέλης Καράλης  Πώς αποφάσισες να ασχοληθείς επαγγελματικά με το μασάζ; Ειναι κάποια πράγματα στη …