Πέμπτη , 28/03/2024

Τι είναι το σύνδρομο Blue Sunday και τι μπορείς να κάνεις για να το αποφύγεις

Γνωστό και ως μελαγχολία του απογεύματος της Κυριακής, το σύνδρομο Blue Sunday αγγίζει όλο και περισσότερους ανθρώπους μιας και το απόγευμα της Κυριακής τους φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στην επόμενη εβδομάδα και όλες τις υποχρεώσεις που αυτή συνεπάγεται. Ακόμα και αυτοί που αγαπούν τη δουλειά τους και συνήθως ανυπομονούν να πάνε στο γραφείο αμφιταλαντεύονται για το αν θα είναι τόσο εύκολο να πάνε το επόμενο πρωί. Άγχος, κούραση και πρόγραμμα είναι οι βασικές λέξεις που μπορούν να εκτροχιάσουν κάποιον που βιώνει το σύνδρομο Blue Sunday.

Το business insider παρουσιάζει τα 9 πράγματα που κάνουν το απόγευμα της Κυριακής οι πιο πετυχημένοι άνθρωποι στον κόσμο για να μπορέσουν να αποφύγουν αυτού του είδους τη θλίψη, αν και θεωρείται ως ένα σημείο δικαιολογημένη.

Περνούν ποιοτικό χρόνο με την οικογένεια τους, τους φίλους και τους συγγενείς τους.

Οι άνθρωποι που μας αγαπούν και αγαπάμε μπορούν να προσφέρουν πολύ περισσότερα απ’ όσα νομίζουμε τόσο στη ζωή όσο και στη ψυχολογία μας.

Προγραμματίζουν κάτι συναρπαστικό στον ελεύθερο τους χρόνο ή κάτι καινούργιο για αυτούς.

Οτιδήποτε νέο μπορεί εύκολα να προσφέρει ενθουσιασμό και ενέργεια.

Οργανώνουν και σχεδιάζουν την εβδομάδα που έρχεται.

Πρόγραμμα, πρόγραμμα και πάλι πρόγραμμα. Μπορεί σαν λέξη να φέρνει στο μυαλό αρνητικές σκέψεις αλλά όταν γίνεται σωστά και οργανωμένα διώχνει οτιδήποτε μπορεί να διαταράξει την ισορροπία μας.

Ασκούνται.

Η άθληση ήταν, είναι και θα είναι το κλειδί για μια υγιή και χωρίς άγχος ζωή.

Μελετούν.

Τόσο η ανάγνωση ενός μυθιστορήματος όσο και ενός βιβλίου ειδικού ενδιαφέροντος μπορεί να προσφέρει ηρεμία τα χαλαρά απογεύματα της Κυριακής

Διαβάζουν τα email τους.

Αυτός είναι ένας ακόμη τρόπος να φύγει ένα μεγάλο βάρος από τα πρωινά της Δευτέρας.

Χαλαρώνουν.

Ακόμη και με τον πιο απλό τρόπο, αυτόν του να ακούν μουσική.

Γίνονται εθελοντές.

Βοηθώντας νιώθεις ενεργός και μοναδικός. Έρχεσαι σε επαφή με νέους ανθρώπους και προσφέροντας λαμβάνεις κι εσύ αγάπη και νέες εμπειρίες.

Επικεντρώνονται μόνο σε θετικά γεγονότα.

Δεν υπάρχει ζωή χωρίς αρνητικές αποχρώσεις. Το ζήτημα είναι πως χωρίς αυτές δεν θα εκτιμούσαμε τις θετικές, στις οποίες και πρέπει να επικεντρωνόμαστε.

Δείτε επίσης

ΑΠΟΣΤΟΛΗ LABEL NEWS ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ: Μονή Κηπίνας – Το εντυπωσιακό Μοναστήρι που είναι χτισμένο μέσα σε βράχους!

Βαγγέλης Καράλης Ρεπορτάζ: Bαγγέλης Καράλης Φωτογραφία: Xάρης Πετρίδης, Θοδωρής Μπίτσας Το Label News ταξίδεψε στα …