Πέμπτη , 28/03/2024

Το αόριστο και το αβέβαιο θα κρύβεται πάντα στις λέξεις και το ξεκάθαρο στις πράξεις …

Η σιωπηρή πράξη είναι καλύτερη από την ανώφελη λέξη. Μπορεί να πονάει γιατί μας αρέσει και ίσως μάθαμε να ακούμε όσα θέλουμε να ακούσουμε αλλά αυτή είναι η αλήθεια. Και η αλήθεια είναι πάντα καλύτερη από το πιο γλυκό ψέμα.

Με τα λόγια όλα τα τακτοποιείς ωραία, αλλά στην πράξη όλα τα κάνεις άσχημα γιατί δεν μπορείς πάντα να τα κάνεις. Τουλάχιστον όμως οι πράξεις μιλάνε ή μάλλον φωνάζουν χωρίς κανέναν εκνευριστικό ήχο. Οι πράξεις φωνάζουν με τον πιο γλυκό ήχο και μας κάνουν να αισθανόμαστε ζωντανοί στον απόηχο τους.

Νομίζω πως τα αισθήματά μας σπαταλούνται με τα λόγια. Πρέπει να αποστάζονται σε πράξεις και μάλιστα σε πράξεις αποτελεσματικές. Εξάλλου, είναι άδικο να λέμε και να χανόμαστε στο αόριστο όταν δεν μπορούμε να πράξουμε. Είναι άδικο για τον εαυτό μας και όχι για αυτόν που έχουμε απέναντι μας.

Τα λόγια είναι σκορπισμένες λέξεις στον αέρα που έχουν αυτή τη μαγική ικανότητα να φουσκώνουν το μυαλό χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Είναι ο πιο απλός και εύκολος τρόπος να κερδίσει κάποιος τη προσοχή και το ίδιο απλός και εύκολος τρόπος να την χάσει στο δευτερόλεπτο.

Στα λόγια είμαστε όλοι επαγγελματίες και μπορούμε να προσφέρουμε στιγμιαία ηδονή. Το θέμα είναι όμως πώς μπορεί αυτή να μετατραπεί και από στιγμιαία να έχει διάρκεια στο χρόνο; Εκεί ακριβώς φαίνεται η διαφορά των ανθρώπων. Γιατί τους ανθρώπους πρέπει να τους μετράμε στις πράξεις και όχι στα λόγια. Στις στιγμές, στις κινήσεις και τις έμπρακτες αποδείξεις πως ο άνθρωπος που έχουμε απέναντι μας νοιάζεται και το δείχνει με κάθε δυνατό τρόπο.

Μη ξεχνάς ποτέ πως τα λόγια θα αποικίσουν τη μνήμη, ενώ οι πράξεις τις καρδιές.

Δείτε επίσης

ΑΠΟΣΤΟΛΗ LABEL NEWS ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ: Μονή Κηπίνας – Το εντυπωσιακό Μοναστήρι που είναι χτισμένο μέσα σε βράχους!

Βαγγέλης Καράλης Ρεπορτάζ: Bαγγέλης Καράλης Φωτογραφία: Xάρης Πετρίδης, Θοδωρής Μπίτσας Το Label News ταξίδεψε στα …