Τρίτη , 23/04/2024

4 ευφάνταστοι τρόποι για να διακοσμήσετε το σπίτι σας με λουλούδια δίνοντας ζωντάνια και αισιοδοξία στην κάθε σας μέρα!

Τα λουλούδια μέσα στο σπίτι δεν φέρνουν μόνο όμορφα χρώματα, αρώματα και καλή διάθεση, αλλά μπορούν να χρησιμοποιηθούν και στη διακόσμηση του, ειδικά τώρα όσο «ανοίγει» ο καιρός, δημιουργώντας ένα ανοιξιάτικο ντεκόρ.

Διαλέξτε τους ανθούς των λουλουδιών, από τριαντάφυλλα, μέχρι χαμομήλι, μαργαρίτες, γεράνια ή τουλίπες, αλλά και κλαδιά, όπως κλαδιά αμυγδαλιάς. Εκτός από τη συνηθισμένη διακόσμηση τοποθετώντας τα μέσα σε βάζα, μπορείτε να δοκιμάσετε να τα στολίσετε ως μια παλέτα στον τοίχο. Ακόμη μπορείτε να δημιουργήσετε τον δικό σας πίνακα φτιαγμένο από λουλούδια ή γιρλάντες από κλαδιά.

Αν προτιμάτε γλάστρες και γλαστράκια διαλέξτε το σχέδιο που ταιριάζει χρωματικά και στιλιστικά στον χώρο σας και τοποθετήστε τα σε σημείο όπου θα λούζονται από φώς. Ακόμη, τα μικρά γλαστράκια μπορούν να χρησιμοποιηθούν μέχρι και επάνω στη τραπεζαρία, σε σειρά το ένα μετά το άλλο, ως ντεκόρ του τραπεζιού όταν έχετε καλεσμένους. Σε αυτή τη περίπτωση μπορείτε ακόμη να τοποθετήσετε στη θέση κάθε καλεσμένου ένα φύλλο που θα έχετε γράψει πάνω το όνομά του. Επιπλέον, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα λουλούδια για να δημιουργήσετε κρεμαστά στολίδια, ακόμη και κορδέλες, αν τα περάσετε μέσα από σκοινί.

Μια άλλη ιδέα είναι τα αποξηραμένα φυτά. Μια λύση που θα κρατήσει περισσότερο στον χρόνο και θα σας επιτρέψει να κάνετε μια πολύ όμορφη επένδυση στον χώρο σας χωρίς κόστος. Αφού αποξηράνετε τα λουλούδια βάζοντάς τα μέσα στις σελίδες ενός παλιού βιβλίου, θα μπορέσετε να τα στολίσετε. Μπορείτε να τα τοποθετήσετε μέσα σε βάζα ή κηροπήγια μαζί με άλλα αντικείμενα όπως βότσαλα ή κλαδιά. Ακόμη, μπορείτε να δημιουργήσετε όμορφα σημεία μέσα στο σπίτι, όπως ράφια, σκαλοπάτια ή κουτάκια από τζάμι, που μέσα τους θα τα έχετε γεμίσει με αποξηραμένα λουλούδια.

Τέλος, τα μικρά λουλούδια όπως για παράδειγμα τα πέταλα χαμομηλιού και οι πανσέδες είναι βρώσιμα και μπορούν να διακοσμήσουν τα φαγητά σας, συνήθως τα γλυκά και τις σαλάτες, δίνοντάς τους μια νέα μορφή.

Με απλές πινελιές άνοιξης το σπίτι θα αποκτήσει μια φρέσκια ατμόσφαιρα, γεμάτη χρώμα ηρεμία αλλά και ζωντάνια αφού για πολλούς τα λουλούδια μέσα στο σπίτι δίνουν μια αίσθηση συντροφιάς.

Δείτε επίσης

ΑΠΟΣΤΟΛΗ LABEL NEWS Πράμαντα, Καλαρρύτες, Συρράκο: Γνωρίστε την άγρια ομορφιά, το μυστήριο και τον ρομαντισμό των Τζουμέρκων (VIDEO – ΦΩΤΟ)

Βαγγέλης Καράλης Ρεπορτάζ: Bαγγέλης Καράλης Kάμερα – Μοντάζ: Θοδωρής Μπίτσας Φωτογραφία: Χάρης Πετρίδης Αποστολή Label …