Παρασκευή , 19/04/2024

Athens Digital Lab: Ανοικτός διαγωνισμός για νέα applications που θα βελτιώσουν την Ποιότητα Ζωής στην Πόλη

Έξυπνες προτάσεις που εξελίσσονται σε προηγμένες λύσεις είναι το θέμα του εργαστηρίου Athens Digital Lab για τον Δήμο Αθηνών και σκοπό έχει να αναδείξει ιδέες που θα βελτιώσουν τη ποιότητα ζωής στη πόλη. Πρόκειται ουσιαστικά για έναν διαγωνισμό, αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και αποτέλεσμα συνεργασίας του Athens Partnership με την Cosmote και τη Nokia.

Έτσι το Athens Digital Lab καλεί άτομα και επιχειρήσεις να δώσουν τις προτάσεις τους σε στοχευόμενα θέματα, δηλαδή πάνω στην Καθαριότητα, τη Στάθμευση, τη Διαχείριση του Πρασίνου,  τη Διαχείριση του Δημόσιου Χώρου, τη Διαχείριση Στόλου Οχημάτων, καθώς και σε μια Ανοιχτή Θεματική Ενότητα.

Ο διαγωνισμός ορίζει πως θα επιλεγούν πέντε ομάδες που θα έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν για ένα εξάμηνο σε ειδικά διαμορφωμένο, σύγχρονο και εξοπλισμένο χώρο, στο Σεράφειο Συγκρότημα του Δήμου Αθηναίων, έχοντας όλα τα μέσα για να υλοποιήσουν τις smart city προτάσεις τους.

Το μέλλον της καθημερινότητας σε μια πόλη που αντιμετωπίζει πιέσεις σε μια σειρά από τομείς φαίνεται να βρίσκεται στις τεχνολογικές λύσεις και εφαρμογές, ενώ ταυτόχρονα μέσα από τον διαγωνισμό δίνεται η ευκαιρία σε ικανούς νέους να παίξουν καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη και την αναβάθμισή της πόλης τους μέσα από ένα πρωτοποριακό εγχείρημα. Οι ενδιαφερόμενοι να συμμετάσχουν μπορούν να  υποβάλουν τις προτάσεις τους έως και τις 19 Νοεμβρίου 2017 μπαίνοντας στην επίσημη σελίδα του Athens Digital Lab.

https://www.athensdigitallab.gr/?gclid=EAIaIQobChMI_Nnl25ex1wIVAqgYCh0L3g1gEAAYASAAEgJBxPD_BwE

Δείτε επίσης

Μόνο Μαζί Μπορούμε: “55 τρόποι να αγαπήσεις τον εαυτό σου” στις 25 & 26 Νοεμβρίου

Το #MonoMaziMporoume είναι μια πρωτοβουλία της Σχολής Αγάπης Εαυτού που λειτουργεί υπό την Αιγίδα του …