Τρίτη , 19/03/2024

Bίντεο Ντοκουμέντο με τζιπ που φέρει το σήμα της πολιτικής προστασίας σε “κορονοκάμπινγκ” – Στον εισαγγελέα ο Νίκος Χαρδαλιάς

Σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ της εφημερίδας espresso και τον συντάκτη Βαγγέλη Καράλη φωτογραφίες που δημοσίευσε αποκλειστικά η «Espresso» προέρχονται από βίντεο που έχουμε στην κατοχή μας από την προκλητική… εκδρομούλα που έκαναν το απόγευμα του Σαββάτου 3 Απριλίου περισσότερα από 10 άτομα, τα οποία έστησαν γλέντι -χωρίς το παραμικρό μέτρο προστασίας- κάτω από τον λαμπερό ήλιο στην παραλία της Επανομής, στη Θεσσαλονίκη. Μεταξύ αυτών ήταν και μέλη της Πολιτικής Προστασίας, που πήγαν στο αυτοσχέδιο κάμπινγκ με ένα τζιπ το οποίο φέρει το σήμα της υπηρεσίας τους!

Στις φωτογραφίες που δημοσιεύουμε φαίνεται καθαρά το όχημα της Πολιτικής Προστασίας, με την ελληνική σημαία, να έχει μετατραπεί σε… αντίσκηνο στην αμμουδιά, μαζί με άλλα δύο τζιπάκια. Δεν είναι γνωστό πόσα μέλη της Πολιτικής Προστασίας έφτασαν με αυτό και αν τα ίδια οργάνωσαν την… ανέμελη μάζωξη ή τα προσκάλεσαν φίλοι τους που ήδη βρίσκονταν εκεί. Πάντως, συμμετέχουν στο φαγοπότι κάτω από τον ήλιο, ο ένας δίπλα στον άλλο, χωρίς αποστάσεις και μάσκες, γράφοντας στα παλιά τους τα παπούτσια τα μέτρα που ο πολιτικός τους προϊστάμενος γνωστοποιεί μέσω της τηλεόρασης κάθε λίγο και λιγάκι.

Στο οπτικό υλικό φαίνονται τουλάχιστον 10 άτομα να ανταλλάσσουν επιδεικτικά αγκαλιές και φιλιά σε μια εξόρμηση που αδυνατούν να κάνουν οι απλοί πολίτες, οι οποίοι δεν μπορούν να πάνε ούτε έως το περίπτερο για τσιγάρα χωρίς να στείλουν sms στο 13033!

Και όλα αυτά στη Θεσσαλονίκη, όπου δεν έχει επιτραπεί η μετακίνηση από δήμο σε δήμο και τα μαγαζιά παραμένουν κλειστά, και ενώ ο αρμόδιος υφυπουργός Νίκος Χαρδαλιάς κουνάει επιδεικτικά το δάχτυλο στους Ελληνες, απαιτώντας να τηρούν τα μέτρα με την απειλή προστίμων.

Είχε προηγηθεί την Τσικνοπέμπτη το εξίσου προκλητικό γλέντι με κοψίδια και κρασιά, που είχαν οργανώσει στελέχη του ΕΟΔΥ στη βεράντα κτιρίου δίπλα σε εκείνο της Πολιτικής Προστασίας, ενώ την ίδια ώρα η κυβέρνηση απειλούσε με κυρώσεις τους πολίτες που θα τολμούσαν να συγκεντρωθούν ακόμη και στις αυλές τους για να τσικνίσουν!

Η απάντηση του Νίκου Χαρδαλιά 

Με αφορμή σημερινό δημοσίευμα στην εφημερίδα «Espresso», με τίτλο «Το κορονοκάμπινγκ της Πολιτικής Προστασίας», το οποίο μάλιστα αναπαράγεται άκριτα από ιστοσελίδες και προς αποκατάσταση της αλήθειας, ενημερώνουμε για τα κάτωθι:

Ο ιδιοκτήτης του οχήματος, το οποίο εικονίζεται να φέρει τα διακριτικά της Πολιτικής Προστασίας, δεν σχετίζεται εργασιακά με την Πολιτική Προστασία με οποιονδήποτε τρόπο. Ο ίδιος είναι μέλος της οργάνωσης εθελοντών «Όμιλος Φίλων Κυνηγών Ακτής Θερμαϊκού (Ο.Φ.Κ.Α.Θ.), το δε εικονιζόμενο όχημα είναι ιδιωτικής χρήσης και δεν ανήκει ούτε στο δυναμικό της εν λόγω οργάνωσης εθελοντών.

Ως εκ τούτου, με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, το δημοσίευμα και όλα τα σχετικά αποδεικτικά στοιχεία θα αποσταλούν άμεσα στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές προς διερεύνηση ενδεχόμενης τέλεσης του αδικήματος της αντιποίησης άσκησης δημόσιας υπηρεσίας (Π.Κ. 175). 

Δείτε επίσης

ΑΠΟΣΤΟΛΗ LABEL NEWS ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ: Μονή Κηπίνας – Το εντυπωσιακό Μοναστήρι που είναι χτισμένο μέσα σε βράχους!

Βαγγέλης Καράλης Ρεπορτάζ: Bαγγέλης Καράλης Φωτογραφία: Xάρης Πετρίδης, Θοδωρής Μπίτσας Το Label News ταξίδεψε στα …